גרמניה הנאצית

אליאיר

New member
גרמניה הנאצית

1)מהם שלושת הצעדים שנקט היטלר לבניית המשטר הנאצי וכיצד הם סייעו לו לביסוס משטר זה? 2)מהן עיקרי חוקי נירנברג? תודה אליאיר

אז ככה...!

1) יצירת אוירת חרום שאפשרה נקיטת צעדים קיצוניים נגד מתנגדים במסווהשל הגנה על הרייך 2) הוצאת צויי חרום הוצאת צווי חרום המתירים לממשלה להפעיל טרור נגד כל מתנגדי המפלגה או שמי שנחשד בחוסר נאמנות. הממשלה הרשתה לעצמה להקים מחנות ריכוז ולאסור אנשים שנחשדו בעזרת כוח וטרור. היא עצרה אנשים גם כדי להפחיד את האחרים ואסרה על פעילות פוליטית שלא שלא במסגרת המפלגה הנאצית.... היא גם סגרה עיתונים ורדפה אחרי חברי מפלגות אחרות. כמו כן הממשלה עודדה מלשינים... 3.חיסול הרשות המחוקקת המשטר הנאצי חיסל את הרשות המחוקקת ויצר מצב שלא היה הבדל בין הרשות המחוקקת לבין הרשות המבצעת. כך חוסלו כל הכוחות הדמוקרטים במדינה. לזה קוראים " חוק ההסכמה" ביקשת רק שלוש יש עוד 5 צעדים.... אני יזכיר עוד כמה קצרים.... 5) איחוד של משרת הקנצלר והנשיא למשרה אחת... כדי לבצר את עוחו נטל היטלר לעצמו גם את משרת הנשיא בנוסף לתפקיד הקנצלר... כך היו בידיו כל הסמכויות במדינה... 6) בגרמניה הונהג גיוס חובה לצבא וכל החיילים נשבעו שבועת אמונים לפיהרר (היטלר) 7) החדרת האידיאולוגיה הנאצית בכל תחומי החנוך והתרבות ..... על ידי שריפת ספרים , רשימות שחורות ,צנזורה, שינוי תוכניות לימודים, החלפת מורים .... חוקי נירנברג אושרו בכנס המפלגה הנאצית ב 1935 ... החוקים כללו ....: *חוק אזרחות הריך - הפלה בין אזרח הרייך וקבע שרק אזרח הרייך יהיה בעל זכויות פוליטיות מלאות ורק מישהו בעל דם גרמני טהור יכול ליהיות אזרח הרייך. בעקבות חוק זה נשללו זכויות מן היהודים * החוק להגנת הדם הגרמני והכבוד הגרמני- נועד לשמור על טוהר הדם הגרמני ולכן אסר נישואים בין יהודים לגרמנים ( נישואי תערובת ) * נקבעה תקנה שהביעה מי הוא יהודי - בעיני הנאצים - מי שהיה יהודי גם בדור שלישי (סבא או סבתא יהודים ) גם נחשב ליהודי... מי שהיה קרוב ליהודים בדרך : היה בקהילת יהודים , נשוי ליהודיה , נשואה ליהודי נחשב ליהודי חוקי נירנברג שם קץ לאמנציפציה (שוויון זכויות ) שממנה נהנו יהודי גרמניה ... חוקים אלו הביאו תוקף לעיקרון הגזעני של המפלגה הנאצית............... חברה הייתי נורא שמח אם תגידו לי מה אתם חושבים על הסיכומים הללו ? אני לא כל כך סומך על המורה שלי....! :(

איסקרה

New member
דרך נוספת לראיית הדברים

כבר אמרתי שהכל ניסוח הנה עוד דוגמא: צעדי היטלר לביוס המשטר הנאצי *שריפת הרייכסאג- פרובוקציה נאצית (כפי הנראה) אשר נוצלה על מנת להוצי את "הצו להגנת העם והמדינה". צו זה שימש למעשה להוצאת הקומינטים אל מחוץ לחוק ולהשגת רוב מוחלט (יחד עם מפלגה קיצונית נוספת) ברייכסטאג (הפרלמנט הגרמני). * חוק ההסמכה- נתקבל בהרכב החדש של הרייכסטאג ולמעשה בוא היה באופן פקדוקסלי חוק פרלמנטרי שמותיר את הפרלמנט עצמו חסר ערך. החוק קבע שהקנצלר (ראש הממשלה) היטלר יכול להכריז על חוקים וצווים ללא אישור הפרלמנט. *ביטול המפלגות(14 יולי1933)- המפלגה הנאצית הנה המפלגה החוקית היחידה. הדמוקטיה מתה רשמית. עד כאן נפטר היטלר מהקומוניסטים, מהעול של הצורך באישור הפרלמנט, ומשאר המפלגות הפוליטיות זה לא הכל *ליל הסכינים הארוכות- ארנסט ראהם מפקד הס.א (S.A) היווה איום על היטלר בהיותו בראש ארגון הן שני מיליון וחצי בריונים. מפקד הס.א רצה להפוך את ארגונו לצבא חמוש. היטלר ראה בזאת קריאת תגר על מנהיגותו, מה גם שהס.א היו חלוקים על היטלר בשאלות הכלכליות (הם נטו לטובת הפועלים, היטלר לטובת בעלי ההון). ב30 ביוני 1934 חוסלה הנהגת הס.א בידי הס.ס (S.S) הנאמן באופן ישיר ומוחלט להיטלר. עכשיו משחיסל היטלר כל אופוזיציה אפשרית כולל במפלגתו שלו חסר לו רק דבר אחד... שליטה בצבא *איחוד הסמכויות (אוגוסט 1934)- הנשיא הינדנבורג נפטר. במקום לבחור נשיא חדש מכריז היטלר על איחוד הסמכויות : הנשיא והקנצלר יהיו אדם אחד שייקרא המנהיג (דר פיהרר). הסמכויות של הנשיא עברו להיטלר. כמו חתימה על צווי חירום (מה שהינדנבורג עשה בכל מקרה בכל פעם שהיטלר רצה ולחץ). אך יותר חשוב מכך: הנשיא הוא המפקד העליון של הצבא , וכאשר היטלר השיג תפקיד זה, שונתה שבועת האמונים של חיילי הוורמכט (הצבא הגרמני) והם נשבעו ישירות להיטלר.

איסקרה

New member
חבל שאתה לא קורא את הכל

לא לקפוץ לא להיחפז תקרא את הכותרת של מה שכתבתי.

איסקרה

New member
התשובה שלי

התייחסה לשאלה 1. אצל אליאיר. גם הניסוח שהוא הציג אינו מדוייק בלשון של בחינות הבגרות. "הצג שלושה צעדים...."

איסקרה

New member
בלי לחץ

צעדים=פעולות ספציפיות. שלך סביר שלי מדוייק יותר. לא היית מקבל 0 על תשובה כמו שלך אבל גם לא את מלוא הנקודות.

למעלה