גרמניה או אוסטריה

rr1283

New member
גרמניה או אוסטריה

שלום חברים,
אני מודע לכך שמה שאני אשאל הינה שאלה דיי כללית אבל בכל זאת אני מקווה לתפוס מזה כמה תובנות.
החברה שלי (הייטק) הציעה לי רילוקיישן ונתנה לי לבחור בין 2 אופציות באירופה - גרמניה (ברלין) או אוסטריה (מחוז VORARLBERG על גבול שוויץ וגרמניה).
אני מתכוון לעבור עם משפחה (אישתי והילד). יש פה המון מדדים להסתכל עליהם אבל מבחינת תרבות, גיאוגרפיה, עלויות, איכות... איפה לדעתכם עדיף מניסיון?

תודה!

MayFebruar

New member
זאת שאלה שקשה לענות עליה

אולי אם תכתוב מה חשוב לכם שיהיה במקום אליו אתם רוצים לעבור וככה גולשים יוכלו לעזור יותר טוב.

כמו כן, יש גם את פורום 'גרמנית ותרבות גרמניה' שם אתה יכול לשאול בקשר לגרמניה.

בהצלחה

nevo681

New member
תלוי מה חשוב לכם

בברלין יש ריכוז ישראלים ויהודים גבוה, מה שיעזור לכם להכניס את הילד למסגרת יהודית/ ישראלית - מוכר לילד ולומד את חגי ישראל, קצת עברית וכו'. גם מבחינת אוכל תוכלו למצוא דברים "ישראלים" בקלות, מסעדות ואוכל מהיר ישראלי וכו'.
השאלה אם כל זה חשוב לכם, כי לי בתור הורה יהודי/ ישראלי (ולא דתי) אם כבר לגור בגולה אז למה לא להנחיל לילדים את מה שגדלתי עליו.? תרבות גרמניה היא שונה ממקום למקום, בברלין ברור יותר שמקבלים זרים כי יש שם כבר המון זרים, מקומות קטנים יותר פחות מסתכלים על זרים בעין יפה.... מה גם שאם אתם לא דוברי השפה הגרמנית קצת יותר קשה במקומות קטנים כי הם לא ממש טורחים לדבר או לדעת גרמנית. לעומת זאת בברלין הסבירות לתפעל הכל באנגלית תהיה "קלה" יחסית וגם זה לא בטוח.מבחינת עלויות סביר להניח שיהיה לכם הרבה יותר זול לחיות במקום קטן מאשר במקום מרכזי כמו ברלין. מן הסתם המחירים בערים הגדולות גבוהים בהכל (דירות, תחבורה, מזון וכו')
בכל מקרה בהצלחה...

smaak

New member
למה ללכלך

בשביל רילוקיישן, לא הגירה לצמיתות, הם לא צריכים להתיישב במקום פחות קוסמופוליטי מברלין. זמינות הטיסות לארץ וממנה גבוהה, יש קהילה גדולה שאפשר להתחבר אליה, במיוחד עם ילדים, העיר יחסית זולה..

אספרסו2

New member
ואז הם יחזרו לארץ

בתחושה של החמצה,כי לא חוו את גרמניה האמיתית,אטומת המבט,קרה כקרח,שומרת מרחק על מנת לדייק בכיוון למטרה.
שכן שישלח להם מכתבים בגלל ענף סורר של עץ שחדר לחצרו וסיפק לו ולעורכי דינו עילה לתכתובת חסרת שחר.
ילמדו להפריד בין צנצנות זכוכית חומות,ירוקות ולבנות,לפני שליחתן לדרכן האחרונה.רק בימי חול,על מנת לא להפריע
את מנוחת השכן,שעוד לא התאושש מהקטסטרופה שגרם ענף העץ.

חבל.

למעלה