גריסים ולחם?

studentit23

New member
גריסים ולחם?

האם אכילת גריסים יחד עם לחם או עם אורז - תיצור למעשה מנה של חלבון? כלומר, האם אפשר ליצור ארוחה מאוזנת רק משני המרכיבים האלה+ירקות ?

dckur

New member
תשובה

גם גריסים וגם לחם וגם אורז גבוליים קצת בחומצת אמינו חייונית בשם לייזין. כאן אין גריסים http://www.xn--9dbdhrm6a.co.cc/2011/07/blog-post_05.html אבל הם שקולים לאורז אתה יכול לבדוק לבד... http://www.nal.usda.gov/fnic/foodcomp/search/ --- הגבוליות אומרת ש אם אתה רוצה שזה יהיה שקול 1 ל 1 לבשר, אז צריך לאכול מזה בערך פי 2, כדי לפצות על הלייזין. בפועל אבל כמות הלייזין סבירה, ואוכל מגוון במהלך היום יסדר אותך כבר, אין שום צורך לייצור "ארוחה מאוזנת", צריך לייצור "ימים מאוזנים..."

studentit23

New member
מצטערת לא הבנתי את התשובה..

מצטערת לא הבנתי את התשובה.. אני די חדשה בתחום..... .''לייזין'' ו-''חומצות אמינו'' נשמעות יותר כמו סינית :) הרי אם גריסים=דגן, ושילוב של פחמימה עם דגן = חלבונים... .אז איך בעצם קשורה החומצה לכל העניין...? ואם כבר אני כותבת בשנית: האם יש המלצות למתכונים טבעוניים טעימים (אבל ללא שמן!) ... ?

d a p h n a

New member
דגנים הם תת קבוצה של פחמימות

מה שאת רוצה הוא לא לשלב פחמימה עם דגן, אלא לשלב קטניות (עדשים, שעועית, חומוס, סויה וכד') עם דגנים (חיטה, שעורה, תירס, אורז וכד'). קטניות מכילות חלבונים, וגם דגנים מכילים סוג וכמות מסויימת של חלבון, והשילוב ביניהם יוצר חלבון טוב יותר, שהוא חלבון מלא. אין צורך לשלב אותם באותה הארוחה, אלא רק להקפיד לשלב אותם בתזונה הכוללת. לאכול גריסים עם לחם זה לאכול פחמימות עם פחמימות ולאכול דגנים עם דגנים. אין לזה שום משמעות.

dckur

New member
תקרא בלינק שנתתי לו

דגנים וקטניות לא נותנים חלבון טוב יותר, זה קשקוש.

d a p h n a

New member
אני מעדיפה שלא לקבל מידע מבלוגים שאין לי מושג

מה מקור הידע שלהם. אני יודעת שבעבר האמינו שחייבים לאכול דגנים וקטניות ביחד באותה הארוחה כדי לקבל חלבון מלא, ואני יודעת שכיום הידע הרפואי השתנה ובמפורש אומרים שאין צורך לאכול אותם ביחד. יחד עם זאת, למיטב ידיעתי כדי לקבל תזונה צמחונית בריאה ונכונה, כן יש צורך לשלב בתזונה הקבועה גם דגנים וגם קטניות.

One Eyed Willy

New member
כותב הבלוג הוא זה שעונה לך...

וגכל אדם שיענה לך לא "תדעי מה מקור הידע שלו". תתחילי בלקרוא את הבלוג,או כל מקור ידע אחר,ואז תאמתי מול מקורות ידע אחרים.ככה כולנו עושים.

dckur

New member
מקור הידע הוא בעיקר מ USDA

ולשאר הדברים יש רפרנסים... בכל מקרה, זה לא עניין של אמונה, זה פשוט עניין של מספרים. דגנים וקטניות לא יכולים להשלים זה את זה, כי אין להם איך
וגם קטניות לא דורשות השלמה, בעוד דגנים כן, אבל אפילו בשר לא ישלים אותם לחלבון עם מאזן של 1:1 כמו בשר... ככל שמדללים את הקטניות במשהו עם מאזן של 1:! כמו טופו, אז אחרי כמה קילו טובים, באמת החציון ישאף ל "חלבון מלא" כמו שמקובל ... אני כתבתי שם את הדברים, כדי לא לכתוב כל פעם את אותו הדבר - אין לי זמן לזה. חבל לא לקרוא... בכל מקרה מי שלא רוצה לקרוא מה שרשמתי שם, אז גם לא יקרא מה שרשום פה, אז נראה לי אני זז לישון

dckur

New member
*לא כזה מדויק...

בפועל אני לא חושב שיש טעם להשלים דגנים, גם אם הייתה דרך טבעית לעשות זאת... כמו שתמיד אומרים: לאכול מגוון, מכל אבות המזון, עם מספיק קלוריות וחלבון, ויהיה בסדר...

למעלה