שאלה לי אליכם אני רוצה לשים גריסים במרק ירקות 1 לשטוף אותם קודם? 2 באיזה שלב להכניס למרק 3 כמה לשים? נדמה לי שהם מאד מתנפחים... ודבר אחרון המרק כבר על האש, אז אני צריכה תשובות מהההההר תודה
צר לי אבל זמן הבישול של גריסים ארוך יותר משל מרבית הירקות הטרים ולכן יש להשרותם מראש . אם טרם עשית זאת והמרק כבר בהכנה , פתרון מוצע להמיר את הגריסים בפתיתם אפויות - התוצאה אינה שווה ואולם שני התוספים "מעבים" את המרק. מקווה שעזרתי יום טוב יעל
לברור (לעתים רחוקות יש אבנים קטנות) לשטוף היטב במי ברז פושרים להכניס כמה שיותר מוקדם בבישול הם מתנפחים עד כדי פי 2 וחצי מגודלם, כך שלשאלה כמה לשים התשובה היא תלוי איזה מרקם את רוצה: ככל שיותר סמיך כך תוסיפי יותר כל טוב, רונן