גריסים במרק?

גילהבי

New member
גריסים במרק?

שאלה לי אליכם אני רוצה לשים גריסים במרק ירקות 1 לשטוף אותם קודם? 2 באיזה שלב להכניס למרק 3 כמה לשים? נדמה לי שהם מאד מתנפחים... ודבר אחרון המרק כבר על האש, אז אני צריכה תשובות מהההההר תודה
 

december5

New member
../images/Emo7.gifגריסים חייבים לשטוףוגם

צר לי אבל זמן הבישול של גריסים ארוך יותר משל מרבית הירקות הטרים ולכן יש להשרותם מראש . אם טרם עשית זאת והמרק כבר בהכנה , פתרון מוצע להמיר את הגריסים בפתיתם אפויות - התוצאה אינה שווה ואולם שני התוספים "מעבים" את המרק. מקווה שעזרתי יום טוב יעל
 

הרברונן

New member
גריסים במרק:

לברור (לעתים רחוקות יש אבנים קטנות) לשטוף היטב במי ברז פושרים להכניס כמה שיותר מוקדם בבישול הם מתנפחים עד כדי פי 2 וחצי מגודלם, כך שלשאלה כמה לשים התשובה היא תלוי איזה מרקם את רוצה: ככל שיותר סמיך כך תוסיפי יותר כל טוב, רונן
 
אין צורך לשטוף הגריסים

לסיר לחץ גדול מלא מרק מספיק 1 כוס גריסים. הגריסים מתנפחים כמו אורז מלא.
 

סתיו ג

New member
אם לחוץ לך לסיים עם המרק

תוכלי להחליף באורז או פסטות קטנות. וכך זמן הבישול יתקצר. גריסים דורשים זמן בישול ארוך עד שהם מתרכים לגמרי.
 

אפרת29

New member
גריסים

אפשר לרכך אותם 10 דקות במיקרו (בתוך קערית קטנה עם מים) בזמן שהמים בסיר רותחים. אפרת
 
למעלה