גרייבס וניתוח

טרי

New member
גרייבס וניתוח

בעקבות כל הדיונים בפורום על הוצאת הבלוטה כן או לא, מתי במחלת גרייבס עדיף להמשיך בטיפול תרופתי ומתי כדי לשקול הריגת הבלוטה באמצעות יוד או הוצאה שלה בניתוח? בפעם הראשונה שהופיעו אצלי התופעות (לפני 3 שנים) רוב הרופאים המליצו להרוג ביוד, אני העדפתי טיפול תרופתי. עכשיו אני כבר כמה חודשים נורא לא מאוזנת, והפעם הרופאה שלי לא דיברה על אופציה כזו אלא רק על טיפול תרופתי.

בחירת הטיפול במחלת Grave´s

שלום טרי, בחירת הטיפול במחלה זו היא לא מעט עניין של העדפה אישית. בארה"ב למשל, רוב האנדוקרינולוגים יציעו טיפול ביוד כטיפול ראשוני. אין ספק שמבחינת השגת המטרה וביטול תמידי של מצב ההיפרתירואידיזם, טיפול ביוד יותר יעיל מטיפול תרופתי. לאחר הפסקת הטיפול התרופתי יש אחוז לא מבוטל של התלקחות הפעילות יתר. באירופה, ולצורך זה אנחנו אירופאיים, נהוג לנסות בכל זאת טיפול תרופתי, מכוון שהוא מקנה אפשרות תיאורטית, לאיזון מתמשך ללא צורך בטיפול בתת פעילות, שהוא דבר שהטיפול ביוד גורם. ממשיכים בטיפול התרופתי כל עוד אין סיבה להפסיק אותו. לגבי ניתוח, מעטים הם המקרים שטיפול זה יבחר כטיפול ראשוני. יש מצבים בהם אין ברירה, כגון במצב של הריון אצל אישה שאינה יכולה לסבול טיפול תרופתי, או במקרים שלא ניתן לתת טיפול תרופתי והפציינט מתנגד בכל תוקף לטיפול ביוד. יש גם מקרים שהבלוטה כה גדולה שעדיף להסיר אותה כירורגית. לבסוף ישנם אנשים שאינם יכולים לקבל את הטיפול ביוד, במיוחד אם קיימת אצלם מחלת עיניים קשה מלכתחילה. זהו פחות או יותר.

למעלה