לא מנסיון אישי...
נראה לי שמה שהכי חשוב הוא לשתף אותה במה שקורה (לא שיפול עליה כרעם ביום בהיר ובלי שהיא יודעת כלום) ולתת לה במשך כל הזמן את התחושה ששניכם אוהבים אותה, ושאתם נפרדים זה מזה אבל לא ממנה. אני לא יודעת מה הסדר ההורות שאתם מתכוונים להחיל במסגרת הגירושין - האם היא תהיה אצל אחד מכם והשני יוכל לראות אותה בזמנים קבועים או האם יהיה לכם סידור של הורות משותפת, שבו היא נמצאת מחצית הזמן אצל הורה אחד ומחציתו אצל ההורה השני, אבל מאד חשוב להסביר לה איך הדברים יתנהלו (למשל, אמא תשאר לגור בבית הזה, ואבא יגור בבית אחר, אבל הבית שלו יהיה קרוב לכאן, ויהיה לך חדר בבית של אמא וחדר בבית של אבא, ואבא יבוא לקחת אותך כל שבוע ביום שני וביום רביעי, ופעמיים בחודש את תבואי לישון אצלו ביום שישי בערב...). אני חושבת שכדאי להעזר בה בסידור החדר החדש שלה (בבית של ההורה שעוזב את הבית), וגם שתוכל להביא לשם צעצועים ומשחקים אהובים עליה, אולי גם מצעים למיטה או דברים שיתנו לה מראש הרגשה טובה יותר במקום חדש. אני יודעת שזה לא תמיד אפשרי, אבל אם אפשר לקיים את ההליך הזה בצורה נעימה ככל האפשר, בצורה עניינית - הרי ההורים נשארים בסופו של דבר קשורים לנצח בילדתם המשותפת, וכדאי שיהיה יחסים ידידותיים ונעימים ככל האפשר. אני חושבת שזה הרבה פחות מפחיד ילדים אם הם רואים שההורים שלהם מתנהגים בצורה נעימה. יש כל מיני ספרים שנוגעים בגירושין ופרידה, אבל אני לא מכירה. אולי מישהו אחר כאן מכיר משהו טוב. שיהיה בהצלחה, ואם זה לא קשה לך מדי - תוכלי לשתף אותנו קצת בתהליך?