גרופון...

karpe

New member
לא כולל סקיפס

שעלותו 216 יורו.
והיום האחרון נחשב יום גלישה, למרות שאמורים לעשות צ'ק אאוט ולהגיע לשדה ב-20:00 בערב. נשמע קצת בעייתי. אם זה ככה אז מדובר ב-5 ימי גלישה בפועל או 5.5 במקרה הטוב.

פרט לזה נשמע דיל סביר למדי. מה פספסתי ?

marceloros

Member
מנהל
בוא נעשה חשבון

כמה זה באמת יעלה לנו?
נעגל טיפה.
880 יורו החבילה.
220 יורו הסקי פס.
סה"כ 1100 יורו (לא כולל ציוד)

צריך לבדוק מה כולל הרכב המושכר ומה צריך להוסיף.
יש את כל הביטוחים כולל ביטול השתתפות עצמית?
(נוהגים על שלג ואולי גם קרח להזכיר)
כלול שרשראות או צמיגי שלג?
כמובן לא כולל דלק ואגרות.

מבחינת ארוחות יש להוסיף ארוחת צהריים.

העניין המשמעותי באמת הוא לילה פחות בבית מלון, וגלישה ביום האחרון לפני היציאה חזרה כדי באמת להשלים 6 ימי סקי.

בסיכום לא כזו מציאה.
עם ציוד נגיע ל-1200 יורו, עם הארוחות והרכב לאזור ה-1300 ומעלה.
וכל זה על 6 לילות בלבד.

לגבי הלילה הנוסף,

אני דווקא מנסה לארגן בעצמי משהו כזה - 6 לילות, ו-6 ימי סקי.
אם הטיסה חזרה יוצאת ב-22:40, צריך להיות במינכן בערך ב-20:30. כלומר, לצאת מהאתר בערך ב17:30. אז אפשר לגלוש עד בערך 15:00 - כמעט יום גלישה מלא, ולאחר מכן יש זמן להחזיר ציוד, לאכול צהריים, ולהתארגן ליציאה. אולי במלון יש אפשרות לעזיבה מאוחרת.

מה שכן - החבילה שכאן נראית לי מאוד יקרה יחסית למה שהיא מציעה. יחד עם הדרכות וציוד היא תגיע למחירים של כ-1350 יורו, ועם ארוחות צהריים והוצאות הנסיעה היא כבר מתקרבת ל-1450 יורו. לא זול, בטח שלא כשמדובר בהזמנה מוקדמת לתקופה שממש איננה שיא העונה.

karpe

New member
תשווה תפוחים לתפוחים

אני לא אומר שזה דיל טוב במיוחד, אבל זה בטח לא 'עוקץ'.
אל תוסיף ציוד וארוחות וכו', כי זה משהו שבכל חבילה הוא לא כלול.
צריך להשוות את המחיר לתכולה של חבילה סטנדרטית (סתם למשל - של סקידיל). ואז לבחון את ההבדלים.

לגבי הרכב - "רכב שכור מסוג אופל אסטרה או דומה לו, כולל ביטוח ביטול השתתפות עצמית". שרשראות שלג זה ממש לא משהו מחייב באוסטריה -
העיירות נמוכות והשלג מפונה במהירות אם יש. מקבלים את הרכבים עם צמיגי חורף וזה מספיק לגמרי.

דלק - 450 ק"מ הלוך חזור, כ-35 ליטר, גג 50 יורו לזוג, 25 יורו לאדם.
אגרת כביש - 8 יורו. אלה דברים זניחים למדי.

מה שחשוב לבדוק - זה המלון, אם הוא טוב ואם הוא במיקום טוב ביחס למעליות ולמרכזי הבילוי של העיר.

marceloros

Member
מנהל
בהחלט

אני מוסיף את מה שאני מוסיף תמיד, גם בחבילות קלאב מד הכל כלול שאינן כוללות ציוד או ביטוח רפואי. מבחינתי אני מוסיף את כל מה שאני צריך ומשווה את הסה"כ למשל לסיכום שעשיתי כאן על סנט אנטון בארגון עצמי.

לגבי הרכב אני לא בטוח מה מספיק לגמרי. יש מישהו שיעיד שאת הרכב שלהם איבדו בחצר של בית בגלל שלג, ואני אישית החלקתי יפה על הקרח רק שלמזלי הנהגת הייתה רוסיה ומנוסה בכך.

לא טענתי מדובר ב-"עוקץ", שאלתי איפה העוקץ, כלומר חבילה שנראת מאוד משתלמת ב-880 יורו בסוף עולה מחיר די רגיל בהשוואה של תפוחים ושיקלול האורך שלה.

נפתלי99

New member
האוטו בחצר

מרסלו - קצת תדייק בפרטים, אפילו שזה היה בינואר 99.

לא איבדנו את האוטו - ידענו בדיוק איפה הוא!
זה היה דפוק לקיר בית פרטי בסט. אנטון, אליו התדרדרנו בגלל הקרח על הכביש, ודפקנו את הדלת האחורית של המיני-וואן בבית לצד הכביש הרבה אחרי חצות. דיירי הבית יצאו החוצה עם פיג'מות בהיסטריה גמורה.

באותו לילה התחילה סערת שלג, ומה אפשר לעשות - 4 מטר של שלג ביום-יומיים מכסים לגמרי מיני-וואן, למעשה את כל המכוניות האחרות.

אחרי חמישה ימים ניצלנו את ההפוגה בשלג ואת פתיחת ציר התנועה הראשי מסט. אנטון, וארבעתנו חפרנו את האוטו החוצה במשך כמה שעות ונסענו במשך עשר שעות בערך עד מינכן,
ומזל שעשינו את זה כי באותו ערב התחדשה הסערה, ועל השאר אפשר לראות תוכנית בנשיונל ג'אוגרפיק.

קורה.

הרבה לא גלשנו באותה חופשה, אבל זו אחת החוויות שמדברים עליה אצלנו בחברה עד היום.

תובנה שכן חשוב לזכור מאותו אירוע - ביטול ההשתתפות העצמית היה תקף לנזק לרכב - ולא לבית, ובסוף שילמנו די הרבה כסף לביטוח בגין הנזק לבית העץ שנפגע.

marceloros

Member
מנהל
ידעתי שתגיע

אבל אני לא מסגיר מקורות

eran_le

New member
סיפור גדול:) לגבי ביטול ההשתתפות העצמית,

אוסיף עוד תובנה מניסיון, לשים לב לסעיף שאומר שזה לא כולל נזק לצמיגים ולשמשות. אחנו אכן שילמנו עבור צמיג אחד שנפגע יותר מ 2000 שקל (חברות ההשכרה שודדות במקרים האלה...).
בדיעבד, מסתבר שאם זה קורה לכם שווה להמשיך ולדפוק עוד קצת את הרכב עצמו כך שיהיה נזק חוץ מהצמיג, כי אז ביטול ההשתתפות מכסה את כל הנזק, כולל הצמיגים - כך לפחות אמרו לנו בביטוח. כלומר לא שרמזו שהיה עדיף לדפוק את הרכב בכוונה, אבל אמרו שאם היה נזק נוסף הכל היה מכוסה...

ede1

New member
ראיתי והתשובות שלי

6 לילות. אילו זה היה קרוב לשדה תעופה אז היה אפשר לגלוש. האמת גלשתי כך בזולדן עד שעה 2, כמעט יום שלם. לא ממש נוח כי כל הזמן דואגים
מלון נמצא רחוק מהמסלולים
והחסרון הכי גדול בעיניי - עונת שפל ואפשר למצוא מלונות שווים במקומות הכי טובים.

שכחתי גם יש לשלם סקי פס, דלק, מדבקה ( בקטנה) ונשנושים. באמת מגעיים למחיר יחסית גבוה לעונה

אלו דברים שאני הכי שונא

שמנסים לעבוד עליך.
רוצים לעשות הנחה, תעשו הנחה. אל תציגו כאילו זו הנחה, בזמן שזה לא.

בפרינציפ - בחיים לא קונה כלום ממי שעושה 'כאילו'.

נפתלי99

New member
"הנחה"

גם אני מחפש עכשיו "דיל" שווה, ובדקתי את זה מגרופון, ואין כאן באמת הנחה, אלא רק ארזו פחות מרכיבים בחבילה, וככה הגיעו למחיר נמוך, לפחות למראית עין.
כמו שמרסלו אמר - צריך לחבר לעלות הכוללת את כל המרכיבים שרלבנטיים לנו - ולכל אחד המרכיבים הנדרשים או החשובים הם מעט שונים.
חיוני לכולם : טיסה, העברות (רכב שכור+דלק או אוטובוס/רכבת), מלון, ארוחות, ביטוח, סקי פס (לחלק מאתר סקי או לכולו)

אופציונלי: הדרכה, ציוד (השכרה - או הוספת מחיר הטסה למגלשים פרטיים)

חוץ מזה יש כמובן עוד עלויות "נסתרות" כמו ארוחות צהרים על ההר, בילויים בערב, הרחבות למרחב סקי גדול יותר.

תמיד יהיו חבילות שיכילו יותר או פחות מרכיבים, וסוכני נסיעות תמיד ינסו למשוך אותנו לחבילה שלהם, אבל אני מאמין שמי שמגיע לפורום הזה לא ייפול בפח, ויידע לשקלל את כל העלויות, ויגיע לחישוב הגיוני של עלות צפוייה.

אני עדיין מחפש לתפור משהו ב 1000 יורו.

בגלל שאני יוצא לשתי חופשות סקי השנה, אני רוצה שהראשונה בינואר תעלה בזול, 1000 יורו, ואני לבד.

נניח שאחרוג ל1,100, אני עדיין מחפש אופציה כזו שתכלול הכל!! בשלב זה מעדיף לנסות להימנע ממזרח אירופה.

נפתלי99

New member
מזרח אירופה...

אני עוד לא גלשתי במזרח אירופה, אבל חברים לעבודה שהיו בבנסקו בשנה שעברה, חזרו עם חוויות, אבל לא בדיוק על הגלישה.

האוכל והמלונות היו טובים, אבל אם אתה גולש ברמה טובה, אז תסיים את מרבית המדרונות בתוך היום הראשון, ואולי בתחילת היום השני. סה"כ איזה 60 ק"מ ב-14 מסלולים - רובם ממש קצרים.
ומה אז ?
לא היה שם שום מסלול מאתגר שבא לעשות אותו כמה פעמיים כדי להשתפר.
וזה עוד האתר הכי גדול במזרח אירופה למיטב זכרוני.

נראה לי כמו בזבוז ימי חופש, אפילו שאתה מתכנן שתי נסיעות...

בהצלחה

מה הרמה שלך?
אם אתה מוצא טיסה זולה למינכן משבת עד שבת, אתה יכול לנסוע לאחד מהאתרים באוסטריה, ולקחת הסעות עם four seasons. אולי ככה תוכל למצוא משהו במחיר זול?

טוב, אם כבר פתחת את הנושא...

קודם כל, לא מצאתי טיסות זולות למינכן.
יש עכשיו טיסות זולות של אוסטריאן איירליין, אבל זה רק לוינה. לא טוב.
יש ז'נבה שזה די זול. (250-300 יורו).

הבעיה שאתה נוסע לבד היא שהלינה יקרה יותר וההסעה הלוך ושוב עולה כמעט כמו לשכור אוטו.

וזה מייקר את הסיפור.

יש הסעות משותפות

לחלק מהאתרים - בפרט מז'נבה (למרות שכשאני בדקתי, הטיסות של איזי-ג'ט יוצאות בחזרה לארץ ב-7:00, וזה מוקדם מדי להעברות).
ב-four seasons יש גם אופציה של העברה משותפת - ואז אתה משלם רק על המקום שלך. אני חושבת שכשבדקתי זה יצא בערך 100 יורו לאדם, הלוך ושוב.
בכל מקרה אני מבינה את הבאסה
אבל עדיין לא הייתי נוסעת במקומך למזרח אירופה - אני שמחה שנתתי צ'אנס נוסף לספורט הלבן אחרי ההתנסות הראשונה בבורובץ, כי בהתחלה חשבתי שאולי זה לא בדיוק בשבילי...

למעלה