גרון...

danosha

New member
גרון...

אז ככה אני שרה הרבה ואני גם מופיעה בטקסים ובמקהלה ולאחרונה הקול שלי נורא צרוד..... יש לך סיבה ויש איזו תרופת סבתא שתציל לי את המצב???

danosha

New member
אמנם אני פולניה אבל...

מה זה גוגל מוגל??? איך עוששים את זה??

ה מוזה

New member
כל הטיפים לצרידות

החל מגוגל מוגל ועד לשתוק
שהועלו באדיבות הגולשים בעבר: ונמצאים במילון תרופות הסבתא-מילון המונחים 1.חלב חם עם שתי כפיות דבש 2.לדבר כמה שפחות 3.לקצוץ בצל לכסות בדבש שני סנטימטר מעל הבצל הקצוץ. לסגור ולהשאיר על השיש (בחורף,בקיץ במקרר) אחרי שעה אפשר להתחיל לבלוע כף מהדבש, עוזר מאוד גם לכאבי גרון 4.גוגל מוגל:חלמון של ביצה (טרי) טרוף + 3-2 כפיות סוכר (אפשר חום). 5.תה לואיזה פושר. 6.הרבה דבש בתה,מספר פעמים ביום 7.להשרות גרגרי חומוס ללילה,בבוקר לבשל את החומוס. לסנן ולשתות רק את המים . 8.לשתות סודה

טוטס

New member
הבעיה שזה לטפל רק בסימפטום ולא

בבעיה - וזה לא יחלוף לה, לצערי, אם היא לא תטפל בקול שלה כמו שצריך...

ה מוזה

New member
אכן תמיד עדיף

לתת תרופה לפני המכה
אך אם כבר היא צרודה וביקשה עצת סבתא אחת או שתיים בשביל זה אנחנו כאן מקווה שאחת העצות תעזור לצרידות ואחרי שתחלוף בעזרת כל העצות ותיתן מנוחה למיתרי הקול היא תעזר גם בתרופה שלפני המכה

danosha

New member
שאלה...

לאחרונה יש לי לעיתים קרובות צרידות וליחה ללא סיבה........ מה אני יכולה לעשות נגד זה???

טוטס

New member
די עניתי לך על העניין בשאלה הנ"ל

זה נובע מכך שאת משתמשת לא נכון בקול שלך, מאמצת אותו ובמקביל לא מטפלת בו כמו שצריך וחשוב להקפיד על ההוראות שכתבתי לך למעלה כדי להימנע מהמצב הזה. במידה ואת רואה שזה אכן נמשך ולא עובר לך -גשי לקלינאית תקשורת לטיפול. את יכולה סתם להביא לחבלה במיתרי הקול - וחבל.

danosha

New member
תודה לכולם!

אני בהחלט יתחיל לשמור על הקול שלי.......

טוטס

New member
לדאוג לקול שלך באופן שוטף ולא רק

להזכר לטפל בזה כשיש צרידות. את סתם הורסת לעצמך את הקול וחבל! בעצם יש לךף בעיה פונקציונלית - צרידות שנובעת משימוש לא נכון בקול ולכן חשוב להוריד את הגורם הפונקציונלי: הורדת צעקות, לא לדבר ממרחקים, הורדת כמות דיבור מוגזמת, הקפדה על קצב דיבור סביר, הימנעות מדיבור תוך הרמת משאות כבדים, הימנעות מכחכוח וצחוק מוגזמים, הימנעות מדיבור / שירה בסביבה רועשת, הימנעות מדיבור מוגזם בזמן דלקות גרון חריפות, שימוש בגובה טון אופטימלי (מצריך ידע וניסיון כדי שנדע מה הגובה הנכון לנו ולכן מאובחן רק על ידי קלינאית תקשורת), הימנעות מיובש בגרון – לשתות הרבה כשמדברים, תזונה נכונה – ליחה מביאה לצרידות וזה נובע ממאכלים כמו שוקולד ואגוזים. הקפידי על כל אלה בתקופות שבהן את מאמצת את הקול ולא יהיו לך בעיות יותר. בהצלחה

למעלה