גרוזיה על סף כאוס?

גרוזיה על סף כאוס?

כאילו שלא היו לנו מספיק נקודות מתיחות במזרח התיכון מתערערת בהדרגה גם היציבות בגרוזיה. הרפובליקה הסובייטית לשעבר שבקווקז כוללת את כל המרכיבים שכבר נוסו בהצלחה במקומות אחרים בדרך אל הבלגאן: אוכלוסיה אתנית מפוצלת, מחוז בעל דרישות בדלניות, חשדות לזיופי תוצאות בחירות, האשמת המנהיג במדיניות דיקטטוריאלית, פיצול בשורות האופוזיציה עד כדי חוסר אונים, וכל זה בסביבה של משבר כלכלי, פיגור טכנולוגי ומדינות שכנות שהיו שמחות להתערב למען האינטרסים שלהן.

erana75

New member
ולא לשכוח

ואל נא תשכח את כל הנשק הסובייטי שהושאר/נשכח/נזנח שם.

אטיוד5

Active member
ממתי אתה חושב ש ...

אתניות מפוצלת היא מתכון לבלאגן? חשבתי שאתה בעד פלמי עם ולוני, תורכי עם גרמני, ערבי עם ישראלי, וזאב עם כבש. בכלל, זה מזכיר לי שמזמן רציתי למחות על שם הפורום הזה. "תרבויות עולם" נראה לי הרבה יותר נכון מ"תרבות עולם".

יש הבדל בין משאת נפש לבין המציאות

ולגבי שם הפורום, עם הקמתו הוא יועד להוות מקום דיון לעניני התרבות הכלל לאומית, המורשת התרבותית המאחדת את כלל האנושות הנוכחת בכפר הגלובלי. רצה טעם הקהל והכיוון שהוכתב היה באמת תרבויות ולא תרבות. אתה יודע מה, אולי נוציא סקר ושיחליט הקהל הקדוש מי אנו ומה שמנו.

אטיוד5

Active member
הדיון היותר מעניין ...

הוא לא מי אני ומה שמנו, כי כפי שנוכחת לדעת טעם הקהל כבר הכתיב דחף את העגלה. מה שיותר מעניין הוא - האם בכלל יש מורשת תרבותית המאחדת את כלל האנושות? אני בספק רב. מאז מגדל בבל אין כזאת חיה, עד כמה שדעתי משגת.

ומה באשר ל-

שיקספיר, התנך, הביטלס, הפירמידות במצרים, המונה ליזה, סרטים של שפילברג וכו' האם כל אלה אינם מורשת תרבותית כלל עולמית שמשותפת לכל חלקי האוכלוסיה המשכילה?

אטיוד5

Active member
גם אם כולם מעיינים ביצירות האלו ...

אני מסתכל עליהן כיצירות עבריות, מצריות, איטלקיות, אנגליות וכו'. כל אחת שואבת מהתרבות המקומית שלה, ולכן היא גם כ"כ שונה מרעותה. אי אפשר להנות משייקספיר מהתנ"ך מבלי לדעת את הקונטקסט המקומי. נו כן, אם הייתי חוצן שבא לבקר פה בכדור הארץ, אולי הייתי מוצא קוים משותפים. לטעמי הקו המשותף היחיד בין כל היצירות האלה הוא שהן מדגדגות לי את התאים האפורים. אז אולי זה מספיק באמת.

עם כל הכבוד לשוני האנושי...../images/Emo153.gif

עם כל הכבוד לשונות התרבותית המכנה המשותף של כלל האנושות גדול ומשמעותי הרבה יותר. הדוגמאות הן פשוטות, כמו מים: חיוך. סעודה משותפת. פוליטיקה. כדורגל. מין. השאיפה לעושר, לאושר, לבריאות ולאחלה-סבבה-יופי-טופי! לא צריך להיות חייזר כדי לראות את זה
או, ויש עוד משהו קטן שמשותף לכל בני האדם - הם חולקים את אותה חללית! (אבל זה סוד שאסור לגלות להם)

ועוד משהו ../images/Emo39.gif

לגבי ההצעה לקרוא לפורום הזה "תרבויות עולם": אני מאמין שברגע שאני יודע על, למשל, התרבות המאורית, היא הופכת להיות חלק מהעולם התרבותי שלי. ואם אני מעמיק ולומד אודות התרבות הזו ואותה- על אחת כמה וכמה. כי אם היא מעניינת אותי זה אומר שהיא מדברת אלי, אל העצמי האנושי שבי. היא מעוררת בי את אותם יסודות נפשיים שכבר קיימים בי, שאולי הם רדומים ושמחים להתעורר, או שהם ערים ופשוט הם שמחים לראות ביטוי נוסף שלהם. לאנשי אפריקה יש זכות לומר שהמקצבים האפריקניים הם שלהם- אבל הם כבר לא רק שלהם- עכשיו הם גם שלי. כך גם המקצבים הערביים, שהם כבר חלק מהתרבות והאהבה שלי. או ראפ. או מוסיקה "הודית". האפיפיור יכול לטעון שהוא קרוב יותר לאלוהים ממני, אני לא מאמין לו. התאווה והשכל, האמת והחלום, הצחוק והסבל, העבר והעתיד - הם דומים אצל כולנו, הם שונים אצל כולנו. האחדות האנושית איננה אחידות אנושית! אתם יכולים לקרוא לפורום "תרבויות עולם"- העולם עדיין נשאר אחד

אטיוד5

Active member
האחדות האנושית ...

כל כך גלויה ובולטת שבכל שנה ושנה החל משחר ההיסטוריה אנחנו מונים כמה וכמה מלחמות על פני התבל. לשיטתכם נקרא להן מלחמות אזרחים.

מלחמות אחים, אם לדייק ../images/Emo156.gif

אם אני מביט על האנושות כעל משפחה אחת, המלחמות בה הן בגדר "מלחמת אחים". ביום שבו נהיה מדינה אחת (רפובליקה של הרבה מדינות, כמו הודו או ארה"ב) אז יהיה נכון לקרוא למלחמות "מלחמות אזרחים". העובדה ששני עמים נלחמים זה בזה, ובשנאה גדולה, פשוט לא יכולה לבטל או לסתור את העובדה שעדיין יש להם כמה וכמה מאפיינים תרבותיים דומים, חלקם אפילו זהים. האחדות האנושית לא צריכה להיות גלויה ובולטת כדי להיות אמיתית, כפי שאמרו חכמינו זצוק"ל "הדברים החשובים באמת סמויים מן העין".

למעלה