גרוד בכף הרגל

תלתל18

New member
גרוד בכף הרגל

שלום ומועדים לשמחה לכולכם. האם יש לכם רעיון מה עושים להקל על גרוד בכף הרגל, בעקב ובאצבעות הרגל - הגרוד נמשך כבר זמן רב, אין סימנים חיצוניים ומריחה של שמנים וכו' אולי מקלה קצת אבל לא פותרת את הבעיה. מה דעתכם? תודה

ינוקא1

New member
מהנסיון שלי

היתה לי פטרת בכף הרגל , כולל לפעמים גרד קשה. יום אחד שמתי לב שאחרי שאני אוכל מלפפונים חמוצים זה מתגבר. ומלפפונים חמוצים זה אחד המאכלים האהובים עלי. הפסקתי עם המלפפונים , ומאז כבר 3 שבועות הרגל שלי חלקה ונקיה. אני לא אומר שגם אצלך זו הסיבה , אבל תשימי לב מתי מתעורר הגרד הזה - האם אחרי חגים ושבתות , למשל , האם הוא קשור למאכלים מסוימים ועוד. חג שמח.

תלתל18

New member
תודה, ינוקא - בדר"כ תפריט המזון הנצרך

הינו רגיל, ללא שינוי מיוחד , כך שלא נראה לי שקשור לכך וכמו"כ הגרד נמשך כבר ברציפות זמן רב. אגב, גרד = פטרת? חג שמח,

0 אור 0

New member
גרד בכף הרגל

גרד בכף הרגל יכול לנבוע מסיבות שונות, לדוגמא: יובש של העור תגובה אלרגית קלה - זה יכול להיות גם למזון, אבל גם למשל לסבון, לחומר של הגרב או הנעל ועוד פטריה או אקזמה תגובות נוירולוגיות בפן ההוליסטי לעתים הגרד מעיד עלמשהו שקורה בכלל באיזור אחר של הגוף שמשתקף בכף הרגל (וגם שהמקור פיזי יכול להיות שהסיבה ליובש או לפטריה קשורה בכלל למשהו שקורה במקום אחר בגוף או בנפש). אני אישית נוטה קודם כל לשלול סיבות פיזיות, למעט מקרים שבהם ברור מיד שהתגובה אינה קשורה לפן הפיזי. כדאי לנסות לבחון את הנושאים שהעליתי ולראות אם אחד מהם תקף לגביך - והטיפול היעיל תמיד יהיה לפי מקור הבעיה.

ינוקא1

New member
השאלה היא האם הגרד

מתגבר בימים מסוימים ? האם יש ימים בהם יש יותר גרד או פחות גרד ? (וכפי שענתה אור בתשובתה המלומדת
גרד לא תמיד מעיד על פטרת).

למעלה