גרגרים בחמאת שיאה

sheabutter

New member
גרגרים בחמאת שיאה

שלום רב עשיתי קרם עם חמאת שיאה (יותר נכון משחה). המסתי את חמאת השיאה, הוספתי שעוות דבורים ושמנים צמחים. כמות חמאת השיאה במשחה הזו עומדת על 50% מסך המרכיבים. אחרי יומיים, מצאתי בתוך המשחה גרגרים קטנטנים, דמויי חול. כאילו שחמאת השיאה כאשר התמצקה חזרה למצב הגרגרי שלה. אמנם כאשר מורחים את המשחה על הגוף הגרגרים נמסים אבל עדיין זה לא נראה טוב. האם אתם יודעים איך לפתור את הבעיה? האם יש כמה סוגים של חמאת שיאה? רגילה ומזוקקת? איך לטפל בחמאת השיאה על מנת למנוע את הופעת הגרגרים? תודה

saritsh

New member
גרגירים

אין מה לעשות זהו המרקם של השיאה באטר היא גרגירית ואינה בעלת מרקם אחיד. ויש שני סוגים אבל שניהם מגורגרים. הגרגרים נמסים מחום הגוף עם הגיעם למגע עם העור. עולה לי רעיון למרות שאני לא בטוחה שהוא יעזור אבל תנסי - אחרי שאת ממיסה את השיאה ומוסיפה את יתר השמנים נסי לערבב הכל בבלנדר, עדיף ידיני, ולא ביד, אולי זה יפתור את הבעיה. בהצלחה, ספרי לנו אם הצלחת לפתור אותה בצורה כזו או אחרת.

לא נתקלתי בחמאת שיאה עם גרגירים

יש לי 2 סוגים של 2 חברות שרכשתי מהם חמאת שיאה - שאני עושה רוקחת מהם קרם עיניים, אף אחת מהם לא עם גרגירים, אולי צריך לבדוק את תוקף המוצר , האם העברת אותו תהליך חימום או קירור או שמנים נוספים שיכול להיות שיצרו מרקם אחר לחמאת השיאה. אחד מהחברות שיש לי זה של שלוס- ואני מאמינה שהדוגמא מאיך צריך להיות המוצר מספיק טובה. דורש בדיקה .
אריאלה באהבה

sheabutter

New member
אמרו לי

שמה שעלול לגרום בעיות בחמאת שיאה זה שהיא עוברת יותר מידי ידיים ואז בתהליך השיווק היא נמסה ומתמצקת לסירוגין, וזה פוגע במרקם שלה. שמעת על כזה דבר? אגב כמה עולה חמאת שיאה אצל שלוס והאם את יודעת מהיכן הוא מייבא אותה?

לא יודעת זה לא לידי../images/Emo140.gif

אך יש לזה תאריך תפוגה וגם קניתי עם עוד מוצרים, ולא זוכרת. אני משתמשת בזה לעיניים ומוכרת את התערובת ואין מה להשוות לחברה האחרת . אין מה להשוות , אפילו לקרם עיניים הכי טוב בעולם. לדעתי גם תלוי בכמות שאת רוכשת אז הטוב ביותר להרים להם טלפון ולברר. שבוע-טוב אריאלה באהבה

sheabutter

New member
הקצפתי

הי שרית תודה על העצה אבל הקצפתי את הקרם (ערבבתי אותו עם הג'ל אז הקצפתי). על פניו ביום הראשון זה היה מרקם חלק ונעים אבל ביום השני חזרו הגרגרים! מישהו אמר לי שעל מנת למנוע את הגרגרים בתהליך קרור הקרם, צריך לקחת את כל הכמות של חמאת השיאה שיש לנו, להמיס אותה במשך חצי שעה בטמפרטורה של 80 מעלות ואחרי זה מיד להכניס למקרר לקירור, לא בחדר. כאשר עושים קרם לוקחים את הכמות הדרושה וממיסים אותה שוב, הפעם לזמן קצר. הבעיה שלי בשיטה הזו זה הזמן הממושך שבו מחממים את השיאה, והעובדה שכאשר מכינים את הקרם, צריך להמיס אותה עוד פעם. מה דעתכם? זה לא הורס את החומרים הטובים שיש בחמאת שיאה? אגב, איזה שני סוגים של חמאת שיאה יש?

saritsh

New member
לפעמים חלק ולפעמים גרגרי

לי לפעמים זה יוצא מרקם חלק לגמרי ולפעמים גם גרגרים ולא הבנתי עדין מה השוני בתהליך שגורם לזה. אבל עכשיו נתת עוד נתון שמשנה את התמונה - אמרת שעשית את זה על בסיס ג'ל, זה אל צוין קודם, במקרה כזה את צריכה להשתמש בלא יותר מ15% שמני בסיס כולל השיאה. בקשר לגרגירים שי כאן משהו מוזר בקשר למה שאריאלה אמרה- אני גם קונה משלוס. לשלוס יש שני סוגים, אחד הבהיר עם ריח וגרגירים תמיד! שבו אני משתמשת תמיד, ואחד בלי ריח שאוץו אני לא מכירה בכלל. מוזר שאריאלה אומרת שאצלה זה בלי גרגירים..אנסה לתקשר אתה ישירות במסר. אני לא מכירה את שיטת ההמסה והקרור המיידי. אגבלמה הגרגירים מפריעים לך? רק אסטטית?

sheabutter

New member
הגרגירים לא נעימים על העור

ככל שעובר הזמן המשחה נהיית סמיכה יותר וממש מתגבשת. במקום להיות קרם חלק ונעים, היא קיבלה מרקם משונה גרגרי כזה. לא נעים למרוח אותה על העור. אמנם הגרגרים נמסים אבל ברגע הראשון זה מרגיש ממש כמו פילינג. כמה אחוז חמאת שיאה את שמה בקרם? כי אותי לימדו שלפחות 50% אבל אמרו לי שזה יותר מידי.

saritsh

New member
1/3 שמני בסיס 2/3 ג'ל 3% ש. אתרים

על צנצנת של CC50 סה"כ שמני בסיס 15CC ( ז"א 35 CC ג'ל ו 15CC שמני בסיס) זה כולל את השיאה באטר ואת שמני הבסיס האחרים שאת מוסיפה. אני לא יודעת מה הפורמולה שלך אבל אם לדוגמא את שמה גם חוחבה ו/ או קלנדולה ו/או נר הלילה ו/או ויטמין E ו/או גזר - שהכל ביחד לא יעלה על 15CC. את השמנים האתרים שאת מוסיפה את מחשבת לפי ה 15%. כלומר סה"כ 3% שמנים אתרים= 9 טיפות. בהצלחה

../images/Emo45.gifמעולה וכמו שאמרתי - חמאת שיאה

ללא גרגירים.אולי יש לי יהלום ביד
וביחס הנ"ל בערך אני עושה קרם עיניים... 15 cc ובערך 10 טיפות אתריים. לילה קסום אריאלה באהבה

saritsh

New member
קוסמת אמיתית ../images/Emo28.gif

האם א מוכנה לחלוק אתנו את קרם העינים שאת מכינה? האם הוא רק על בסיס שיאה, או שאת שמה עוד שמני בסיס? איזה שמנים אתרים את שמה כדי שלא ישרפו בעיניים? תודה

זה לא קסם, זו התנסות על עצמי../images/Emo140.gif

לאחר שהחלו להופיע קמטוטים, התחלתי לעשות נסיונות, היום אני מוכרת אותם, יש 2-3 תערובות שהם בניסוי עצמי - לנשירה , ודלקות מפרקים וסחוסים, טיפול בבצקות . וקרם עיניים זה המיוחד באמת... שמבוסס על שיאה וגם ארומתיים מזינים, ולא משהו מהלימודים- שלא אכפת לי לתת . את זה לא לימדו אותי.. וגם אין לי קמטוט מתחת לעיינים..
ואם אגלה לכולם , מי ירצה לקנות? אפשר להזמין גם בדואר 15 cc מקווה שזה בהבנה. אריאלה באהבה

טליונת1

New member
על גרגירים וחימום

אני קונה מש' וגם מחברה אחרת וגם לי יש פעמים שיוצא יותר גרגירי ולפעמים מאד חלק אבל אני לא זוכרת של מי החלק ושל מי הגרגרי. במחשבה שנייה, לפעמים מש' יש חמאה שהיא כאילו פחות מעובדת ויותר גבישית ובחברה השנייה היא כאילו יותר מעובדת (וגם יותר לבנה, אצל ש' לפעמים גוון צהבהב משהו). אגב, אני בכלל לא מחממת את החמאה אלא מוסיפה לה את החומרים ומערבבת ידנית וזה יוצא מצויין. בשביל מה לחמם? אם מוסיפים לזה שמנים ומתחילית לערבב אז ממילא החמאה מתחממת קלות וזה מספיק. יוצא לי קרם ידיים ממש נהדר.

bellaw

New member
שלום, חדשה פה

אני מתעניינת בתחום הסבונים, אבל... קראתי שכאשר מחממים חמאת שיאה יותר מדי (כאשר מכינים קרמים), מופיעים בה גרגרים. אולי זה יכול לעזור לך ?

sheabutter

New member
חיממתי זמן קצר מאוד

רק על מנת להמיס אותה שתתערבב עם השעווה והשמנים הצמחים. כל התהליך לא לקח יותר מדקות אחדות. נראה לך עדיין יותר מידי? הגרגרים הופיעו כיומיים אחרי סיום הכנת הקרם, קרי כאשר חמאת השיאה התקררה והתגבשה מחדש.

bellaw

New member
במאמר דובר על לא לחמם

ליותר מ-125 מעלות. לא צויין אילו מעלות. היות וזה היה באנגלית, אני מניחה 125 מעלות F שזה בערך 35 מעלות C (אני לא זוכרת את הנוסחה המדוייקת למעבר מ-F ל-C). אולי כאשר הכנסת את השעווה, היא הייתה חמה מדי? שוב, אני לא מומחית בכלל, אולם בתגובה הבאה דיברו על זיקוק החמאה. אבל אריאלה בתגובתה אומרת שאין לה את הבעיה. האם היא זיקקה את החמאה? אולי את צריכה לנסות להכניס את החמאה לשעווה ולא ההיפך? בתקווה שזה יעזור !!!

bellaw

New member
ועוד משהו !!!

מספר תמציות צמחים מגיבות עם שומנים ויוצרות "גבישים", משהו הדומה ל"סיבון" (ספוניפיקציה), ביניהם cinnamon, clove, allspice, nutmeg וכל אלו עם רמות גבוהות של eugenol.

נטוורק

New member
גרגרים בחמאת שיאה

על מנת שלא יהיו גרגרים בחמאת שיאה יש לזקק אותה ברמת "Ultra Refined" אם החמאה אינה מזוקקת, כל המסה שלה תגדיל את כמות הגרגרים. על מנת למנוע את הופעת הגרגרים אל תשתמשי ביותר מ-7% חמאת שיאה במתכון שלך.

sheabutter

New member
זיקוק חמאת שיאה

שלום רב אודה לך אם תפרט למה הכוונה "זיקוק חמאת השיאה" לרמת שציינת. איך עושים זאת? ולפי מה שאני הבנתי 7% חמאת שיאה במתכון זה ממש מעט! אני שמעתי על 50%. אשמח לשמוע תובנות נוספות. תודה

כשקונים חמאת-שיאה צריך לברר../images/Emo140.gif

אם החמאה מזוקקת או לא , אני לא שמעתי על זה. אך כנראה יש כאלה שמוכרים חמאת-שיאה באיכות אחרת, מה שכן, בהחלט חשוב לדעתי ,
לפני הכנת התערובת לרכך רק את חמאת השיאה בנפרד ולזה להוסיף את השמנים האחרים , ואני לא ממליצה על חום של מעבר לריכוך כמעט נוזלי, ואז להכין את התערובת, ובקרם העיניים - 50% חמאת שיאה , בלי חימום יתר ובלי גרגירים.... בהצלחה ואהבה אריאלה

למעלה