גרא שלום

מיכל@ל

New member
גרא שלום

בפורום אימוץ מתנהל דיון בשאלה האם כדאי לומר לילד המאומץ שהוא נמסר לאימוץ בגלל מצב כלכלי קשה [מדובר על אימוץ מארצות העולם השלישי]. הנימוקים נגד מדברים על הפחד שיכול לעלות כתוצאה מאמירה זו,הועלה סיפור על ילד ששאל את הוריו אם גם הם ימסרו אותו במידה ויהיו עניים,החשש משאלות אלו והתמודדויותיו של הילד [שאולי ירגיש שמסרו אותו רק בגלל כסף]. הנימוקים בעד מדברים על כך שהשאלה לגיטימית וניתן להסביר לילד על ההבדלים בין העוני הקשה בארצות אלה למצב [השונה] במדינה ,ועל כך שזאת הסיבה העיקרית למסירת ילדים לאימוץ בעולם השלישי וזכות הילדים לדעת על כך [אולי אפילו קל יותר להתמודד עם "דחיה" עקב מצב כלכלי מאשר דחיה בגלל אי רצון לגדל את הילד]. הייתי שמחה מאוד לשמוע את דעתך בענין. תודה
 

גרא.

New member
לגבי ילדים,מנחה אותנו הכלל,כי יש..

לומר את האמת.וכל נסיון להסתיר מידע,או ליפות את העובדות,בסופו של דבר, עלול להיות בעוכרינו בעתיד,ועלול לחזור אלינו כבומרנג,החוזר ומכה את שולחו..יחד עם זה,למיטב הבנתי,אין צורך,ואפילו לא רצוי להסביר לילד צעיר מאומץ,למה הוא נמסר לאימוץ.לכך אפשר להתייחס,רק בגיל שהוא מסוגל להבין בצורה בוגרת את הנאמר לו.וגם אז לא הייתי אומר לו זהוא נמסר לאימוץ בגלל מצב כלכלי קשה,אלא מתייחס יותר,לאי היכולת של אימו,או שמא הוריו לגדל אותו,עקב מצוקה אישית קשה מאד שלהם.זכות הילדים ללא ספק היא לדעת בסופו של דבר,אם הם כמובן רוצים בכך,את האמת,את כל האמת.אבל שוב רק בגיל בו הם יכולים לעבד ולהתייחס למידע בצורה בוגרת.ואז בדרך כלל כבר אינם ילדים, אלא בני נוער,בגיל ההתבגרות ,בגיל שבו בדרך כלל עולות השאלות הללו הקשורות בחיפוש הזהות שלהם.
 

מיכל@ל

New member
וכשהשאלות עולות בגילאי 4-5 ?

השאלות מתחילות מוקדם,ילד לא מחכה עד גיל ההתבגרות על מנת לקבל תשובות. אז מה עונים לו כשהוא קטן ?
 

גרא.

New member
בגיל 5-4 בוודאי הוא זמן מתאים לספר

לילד שהוא מאומץ.עדיף כמובן שישמע את זה מהוריו,מאשר בדלת האחורית..אבל אין צורך להסביר בגילים הללו מהם כל הסבות האמיתיות לאימוץ.מרבית הילדים המאומצים בגילים כאלה,אינם מבקשים הסבר,אלא מסתפקים בעובדה,ובהסבר מה זה מאומצים.אם תנסי להסביר לילדים בגילים הללו,שהם אומצו בגלל מצב כלכלי גרוע באץ מוצאם,הם לא יבינו על מה את מדברת..כן אפשר לומר שאמא מאד חולה ולא יכולה לגדל אותך...וזה יותר מובן (אסל אם זו לא האמת,יש להמנע מכך).לדעתי,כל הורה מאמץ,יכול תמיד להתמודד עם שאלות שישאל שעה שהוא מספר לראשונה לבנו המאומץ על כך.שוב בתנאי שיצמד לאמת,ולרמת היכולת של [ הילד להבין נכון,את הסבות.
 
למעלה