גרא חייבת את עזרתך

גרא חייבת את עזרתך

אנחנו משפחה דתיה יתומים מאם. יש לנו אח הכי קטן מקסים!! הוא בן 13. הבוקר אחי ראה אותו מעשן עם אחיין שלנו בגילו. מה אפשר לעשות? אחי חושב שצריך לאסור עליו לצאת מהבית במשך שבוע כדי שלא יתחבר לילדים רעים. אני חושבת שזה עונש מעצבן ולא מחנך אלא ממריד. מה עושים גרא? החלטנו שנתייעץ איתך ומה שתציע ייעשה. אם תגיד להשאיר אותו בבית לבד או פתרון אחר חינוכי. איך להגיב למצב? ממש מאכזב שהוא עישן.. למרות שהוא אמר לאחי שזו הייתה טעות. אבל יש מצב שזה תירוץ

הא גרא, ו..

אחים שלי הגדולים מעשנים אבל לא בגיל כזה! ואם תשאל על אבא אז הוא לא בתמונה, אני והאחי האבא והאמא. לכן נשמח לדעתך המקצועית כדי שנפעל בהגיון ותבונה, תודה רבה /tapuzforum/images/Emo13.gif . .

גרא.

New member
השם אינו פנוי,אחיך התנסה בעישון כשאר בני

גילו,בכדי להיות כמו כולם.כנראה שהוא לא מודע לסכון שיש בעישון,ולכן לפני עונש חשוב לדבר איתו,להסביר לו בצורה מפורטת,מדוע אסור לעשן,יש מידע על נזקי העישון באתר של האגודה למען הסרטן.אחרי שהוא קבל הסבר והבין מדוע לא בריא לעשן,עליו לדעת שבמשפחה שלכם,אסור לעשן.כמו כל מיני גבולות אחרים של התנהגות שיש בבית.עונש לא מחנך אלא רק מפסיק התנהגות לא רצוייה.אבל בהחלט אפשרי אם עונשים נהוגים במשפחה שלכם, להזהיר אותו לבל יעשן.אגב מי שמעשן אינם דווקא ילדים רעים,אלא כאלה שמחקים ילדים גדולים יותר או מבוגרים, ומנסים בדרך כלל ליצור רושם בכך שהם מעשנים שהם כאילו יותר גדולים באמת מגילם.

גרא תודה על תשובתך!

היא הייתה מאוד חשובה לי :) החלטנו שנראה לו אכזבה בעניין ולא נדוש כדי לא להפוך את העיניין לאישו ובשבת אני אדבר איתו על נזקי העישון וכו' בשיחה נפרדת שעד אז אני אלמד טוב את הנושא אני לא מעשנת בעצמי לכן אני נבחרתי לשוחח איתו, תודה.

סליחה שאני מתערבת

נשמע שאתם במצב לא פשוט. מותר לדעת בני כמה אתם, את ואחיך, שאתם נושאים בתפקיד "אבא ואמא"? האם רשויות הרווחה ממעורבות בנושא?

New horizon

New member
רווחה

לצערנו הרב, לא בכל היישובים שירותי הרווחה מפותחים מספקי- כך שיוכלו לתת מענה למיקרים ביישוב. פן נוסף של נושא זה הוא שהאזרחים לא מודעים לזכויותיהם, או למי עליהם לפנות, האזרח הוא זה שצריך למצוא את העזרה... והילדים בודאי לא יודעים למי עליהם לפנות. אולי דרך בית הספר אפשר לקבל הכוונה בנושא.

הייתי מודעת, וניסתי בכל דרך

הסבירו לנו שאם אין "דם" אז אין מה לעשות... אפילו על ימים שסיפרתי שאין לחם וחלב במקרר, נבעזרת הטיפול שלי התנערתי והתחלתי לעבוד, אחרי אחים שלי התחילו בהתחלה הייתי מפרנסת אותם היום הם מפרנסים את עצמם ואני וכולם את מי שעדיין לא בגיל שמתאים לעבוד..... אחיות שלי פתחו צהרון בבית אחי משגיח כשרות אני מנהלת חנות אחד חייל קרבי תודה לא-ל.

ב"ה עברנו את המצב הלא פשוט....

אנחנו בסדר ב"ה, תודה שאלתי את גרא כי הוא עזר לי פעם במצבים קשים אני כיום בת 26 וחצי ואחי בן 25 פניתי רבות לרווחה, הלתי לשם בעצמי, בכיתי כולי לעובדת סוציאלית שם כשנשברתי ורציתי עזרה ולא עזר כלום או שזה כי אבא שלי ידוע בציבור או שזה כי הם עצלנים וחסרי תועלת. אני אישית התאכזבתי ברמות קשות לבסוף החלטתי לעבור טיפול פסיולוגי שיעזור לי למצוא זמן גם לעצמי בתפקיד האם. וב"ה המצב אצל כולם בסדר, גדלנו, התבגרנו וחיים... המצב גם בבית טוב מאוד ושמח מחדש מהרגע שהבנו שאבא התחרפן מהמוות של אמא ושצריך להמשיך. תודה על הדאגה.

גרא.

New member
השם אינו פנוי,מגיע לך ולאחיך הצעיר יותר,מלוא

המחמאות על כושר ההישרדות והתפקוד שלכם,לנוכח המצב בבית עם מותה של האם,והאב שהתקשה כנראה לתפקד.העובדה שלשכת הרווחה המקומית לא מצאה את האפשרות לעזור לכם,אינה חייבת להשאר כך.אפשר לפנות בכתב לשר הרווחה מר משה כחלון,או למוקד המצוקה של המשרד לשרותים חברתיים טל' 118 לברור הצרכים,הזכאות והיכולת לעזור לכם.דומה שהוכחתם בתגובתכם הנכונה,את היכולת לתפקד,בשעת מצוקה כאנשים בוגרים ואחראיים.

אין כבר מה לעזור עכשיו

אתה יודע גרא מי היה ה"רווחה" שלי? זה היה אתה, והמרכז לבריאות הנפש שקיבלו אותי לטיפול פסיכולוגי של שיחות (ללא כדורים) ובזכותם ובזכות עצמי למדתי ואני עובדת ואחים שלי בכל הזדמנות אומרים לי שאני "מודל" אתה יודע? בהתחלה עוד שהייתי במצב אמהי אנטנסיבי, לא ידעתי בדיוק איך לנהוג עם אחי הקטן אז שהוא היה בגן הוא היה מספר פרשת שבוע ופתאם עובר לספר דברים דמיונים אחרים וחשבתי מה הוא שקרן? ואתה אמרת שבגיל הזה הם לא מבדילים בן מציאות לדמיון וכשהוא היה בכיתה א' הוא כמה פעמים ניסה לגנוב, ואמרת לי להמציא לו סיפור שיעביר את המסר בלי לומר אותו בקול ברור. שהלכתי לאסיפות הורים, שסתם הייתי עצובה בלי לדעת למה אתה פשוט היית פה. על כל שאלה (אומנם שאלתי מכמה ניקים כי התביישתי לבקש עזרה) ותמיד ענית בצורה סובלנית ומאירה וחכמה להפליא שממש עזרת לי להיות אחות טובה יותר ונבונה אחרי כמה שנים ספרתי לאחיות שלי על ההתיעצויות שלי אצלך והם אמרו לי לשאול אותך שאלות בשמם ובעקבות זה אחות אחת נכנסה ליעוץ דרך הבית ספר והשניה הלכה ליעוץ פרטי על חשבונה מאז שהיא התחילה לעבוד. אני ממש אוהבת את אחים שלי וגאה בהם ואני שמחה על הפורום הזה שהיה לי בית בשעות לא פשוטות אומנם פיזית לא תמיד היה לי קשה, אני נהנתי לתת לאחים שלי אבל לא תמיד ידעתי מה לעשות והחוכמת חיים שלך עזרה לי מאוד וכיוונה אותי בדרך אני מודהלך מעומק הלב תודה על מה שכתבת, זרקת אותי לשנת 2004

New horizon

New member
כל הכבוד

כל הכבוד לך! את אישה אמיצה. האם את רוצה לשתף ולכתוב היכן אתם מתגוררים (אולי במסר- אם את לא רוצה שכולם יראו), ואפשר יהיה לבדוק האם אפשר לעזור להגיע לעזרה, אני מאמינה כי התעקשות על הזכויות עוזרת בסופו של דבר. בסה"כ זו העבודה של עובדי הרווחה... כל טוב לכם

מה כבר יש לעזור? הכי קטן בן 13

והוא עטוף באהבה, כיום אני לא יודעת מה הזכויות שלנו אבל כבר האכילו אותנו סרטים על "יפרידו אתכם" "ישלחו אתכם לפנמיות" אני לא קונה את זה כל כך וגם היום אני מעודדת אנשים ללכת לרווחה או לטיפול ולא להרים ידיים. אגב, הזמנתי את עובדת הרווחה לבוא ולראות את הבית אז היא הודיעה לאבא שלי על הביקור הצפוי והוא לא גילה לנו והלחיץ את כולם לנקות ולסדר וקנה אוכל לבית וכו'.. רק אחרי שהיא באה ואיפשהו כעסה עלינו, הבנו את הנוכלות אז הלכתי אליה שוב והתחננתי אליה שתבוא בהפתעה בלי להודיע אבל זה לא קרה. היא אמרה שזה לא הנוהל אמרתי לה שתבוא לבקר, לא בקטע של לחטט ותראה.. בקיצור עשו ממנו צחוק אבל אני סולחת. אנחנו במקום אחר.

כל הכבוד לכם! התגובה (או חוסר התגובה) של הרווחה מקומם. התפקוד שלכם -- מעורר הערצה ממש.

למעלה