גראסיאס א טודוס, פור

רותי ב.

New member
גראסיאס א טודוס, פור

לוּ קי מיבינדיג'יטש, מה, אגורה טנגו מונצ'אס פרובלמאס.... בואנס פרובלמאס, קרו דיזיר.... יה סבש קי נו סו מוי ניקוצ'רה, נו סולו אסטו, אי מאז, קי נו סה נאדה פור לוז אוזוס די בודה.... נו אז קי קדה דיאה קזי איז'יקה .. אי אין לה פאמיה סרקה, נו מי פואדיה אמבזר אור א אסטאר סרקה די לוז אוזוס די בודה אי קאזאמיינטוס.... איל מנסבו אז די פאמיה בולגרה, אי קֵרו אזר לאס קוזאס, קומו פרימי. פנסי קי קדה אונו קי סבי אוזוס די בודה, קי סקריבה... אנסינה מי וו אמבזר, אי נו וו אזר בווז'אדאס...
תכתבו פה כל מה שאתם יודעים על נוהגי חתונה, הן לפי התרבות הזו, של הלאדינו, והן בכלל...
היידה קרידוס, אגורה אז נו סולו פור דאר 'וידה' אל פורום, מה מאז די אסטו פור קי נו סלגה בּובַה

tsiporganeden

New member
רותי,לה טו איז'ה קיירה אזר בודה קון

אוזוס דה בולגארוס? סה קיירה אזר פייסטה דה דספוזאר? פייסטה דה איר אל באניו? נו קרייגו, לוס מאנסבוס אן אסטה טיימפו נו קיירן אזר בודאס אסיגון לוס פאדרס, דמאנדה לה, פור קה אי קוזאס דה אפרונטאר, אזר מספן, בקלאבה, קדאיף, מוסטאצודוס, דולסריה, אמה נו קרייגו קה טו איז'ה סה קיירה קאזאר קומה לוס וייז'וס. בכל אופן קון מונצ'ו מזל קה סייגה.

רותי ב.

New member
אי יו נו פנסו קי לוז

מנסבוס ואנה קירר קאזר קומו אנטיס, קון טודאס לאס פייאסטס קי אסקריביטס... נו סה סקי סי פואדה דיזיר 'קומו לוז ויאז'וס... קאדה אונו קון סוס פנסריוס אי אוזוס... תודה פור לאס קוזאס קי מי אסקריביטס, קי פרימי אפרונטאר.

אסטרלו

New member
../images/Emo24.gif רותיקה, נו טספאנטס

המצב הרבה יותר קל ממה שאת חושבת. החבר'ה הצעירים שלנו יותר קלילים מבחינת מנהגים וצריך פשוט לזרום איתם. לפני 8 חדשים חיתנתי את בתי. חתני הוא הצעיר במשפחתו ולכן הזמנתי לארוחת ערב בביתי רק את הוריו. לדעתי הם אפילו שמחו, כי אחר כך החזירו לנו ארוחה וגם - רק אותנו הזמינו בלי הרבה טארארם ומליון אנשים. גם אני לא בשלנית כמו שאת יודעת, אבל היום כולם אוכלים הכל. אין צורך לדבוק דווקא בעדתיות. אפשר לארח באלגנטיות עם דברים שכולם אוכלים: צלי טוב, תוספות של ירקות, פרוסות סלמון יפות וכן הלאה. הכי כדאי לבשל את מה שמצליח לך תמיד ולא מתכונים חדשים. אם קשה לך במיוחד, כדאי להעזר במקומות שמכינים קייטרינג עם אוכל ביתי. הרבה פעמים ההשקעה בשולחן יפה עושה את הכל ולאו דווקא האוכל. לגבי המקווה- בתי בקשה שרק אני וחברה טובה שלה נתלווה אליה. אכן, כך עשינו והזמנתי לקפה ועוגה בשעה יותר מאוחרת את הנשים הקרובות במיוחד- משני הצדדים. כשהגענו מהמקווה כולן כבר היו (בעלי קיבל את פניהם) והיה נחמד ביותר. מעבר לזה לא דבקנו בשום מנהג ספציפי והשתדלנו לזרום עם רצון הזוג הצעיר. בסך הכל היה בכיף ובלי מערכות עצבניות או לחוצות. רק על דבר אחד הקפדתי - בלי הפתעות, הכל מתוכנן עם מחשבה מוקדמת. היידה, לעבודה!

angelici

New member
רותיק'ה פרדון סולו אגורה וידי להודע

להודעה. אמה נו סטאס הפנסאר פור אזר קוזאס דקאזה קומו מספן אי עוגיות ,,,, סי קראס יו פואדו ויניר פרה דוס דיאס סיקארה פשריקו כבנגה טמביין אי זו'נטוס טפודמוס אזר לס עוגיות דבודה. אז מצווה גרנדה. אי ומוס אפסאר לאורה קון מונצ'ה ריזה. כדיזיס?

קון מונצ'ו גוסטו, וו אה ויניר, סולו

דמאנדה, דוס דיאס אי טיינס טודו פרונטו, נו טה קדס אן קודיאדו.

רותי ב.

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo23.gif../images/Emo24.gif לשתיכן,

פשוט אין מילים, אתן ענקיות, ואני מעריכה בלי סוף, אבל חושבת שאין צורך. מקווה שאסתדר. בכל אופן, אני חושבת שרק פה בפורום הזה אפשר לקבל כזו תמיכה מכל הלב
ואני מעריכה את זה בלי סוף.
אוהבת אותכן ואותכם, בטח.

למעלה