גראנג`

karl @epitaph

New member
גראנג`

1992 שנה יפה מאוד מבחינת מוסיקה יש חלוקה ברורה בין רוקיסטים ובין אוהבי המזרחית , ובין אוהבי הרוק יש הבחנה בין אוהבי נירוונה לאוהבי גאנס אני היתי האאוטסיידר בין הרוקיסטים אהבתי את סאונדגרדן ואת פארל ג`ם, וקצת את נירוונה . צחקו עלי על זה, לא הבינו , ואז פתאום סאונדגרדן פרצו עם בלאק הול סאן . נהיתי מקובל, כולם לקחו ממני את הדיסקים הישנים של סאונגרדן , רצו להחליף איתי דיסקים ובעיקר לקבל את הדיסק של טאמפל אוף דה דוג , נהייתי מקובל . עברו עוד כמה שנים , קורט התאבד , כל להקה שנייה ניסתה להיות להקת גראנג` לא לכולם הלך . חלק נעלמו לחלוטין, חלק התפרקו, חלק התאבדו , חלק היו יותר מדי מסוממים ומה שהם הוציאו לא נשמע כמו פעם .אבל נשארו כמה דיסקים טובים כמה אבני דרך כמה פנינים . 1.Bleach``/nirvana- לפי דעתי הדיסק הכי טוב של נירוונה , השפרצות של פאנק, הומור שחור , קטעים ממש לא קליטים לצד קטעים מאוד קליטים , קוביין בגאונותו, יצירת המופת של נירוונה שירים מומלצים : Floyd the Barber About a Girl Paper Cuts Sifting 2. Pearl Jam/ Vitalogy - דיסק מיוחד , שונה כל כך , לפי דעתי הדיסק הכי טוב שלהם , שוב עם השפרצות פאנק , אדי וודר בשיאו , שירה אחרת , לפעמים לוחשת , שירים שקטים לצד יותר רועשים , נגינת גיטרות מעולה . באס משמעותי שירים מומלצים: Not For you Nothingman Bugs Better Man Tremor Christ 3. Temple of the Dog -שתוף פעולה גאוני של אדי וודר לפני פארל ג`ם ושל חלק מחברי סאונדגרדן שירים נצחיים שמשארים עד עכשיו. מין שלוב של בלוז עם רוק עם פאנק אחד מהשיאים של הגראנג` , אדי וכריס לא נשמעים טוב יותר והתפוף של מאט קמרון אלוהי . שירים מומלצים: כל הדיסק עם יש לכם עוד דיסקים מומלצים או הערות תגיבו קארל

MuffinMan

New member
נירוונה והגראנג`

לי יש בעיה מאוד גדולה עם המושג גראנג` כל לפי דעתי זה הסיפור התלהבו מנירוונה ורצו לעשות מהם סיפור גדול אז התחיל את הגרנגק כדי שיכלו להגיד - הנה נירוונה השפיעו על המוזיקה הרבה. יאללה תעשו טובה. אני אישית חושב ש PEARL JAM מזיינים לנירוונה את הצורה! אליאב

ed547

New member
vitalogy באמת דיסק טוב וגם

יש בו כמה שירים אקספרמנטלים נחמדים כמוbugs האגדי אבל בכלל לא אדי ודר במיטבו אני מציע לך לשמוע את הדיסק השני שלהם vs או את yield בשנייהם אדי ודר צורח כמו שרק הוא יודע ו vs הוא הדיסק הכי רועש שלהם. לפי דעתי הוא הדיסק שמייצג את פארל גאם הכי טוב. אגב הדיסק שלהם החדש binaural גם טוב מאוד אבל יצא להם נורא מלודי ושקט בחלקו. אבל גם טוב) bleach של נירוונה בכלל לא דיסק טוב כל כך כולם כמה מיתרים עלובים שהצמידו להם דיסטורשן כבד מאוד(למרות שיש בו את negative creep המעולה) הוא נחמד לשמיעה אבל מתחיל להימאס אחרי כמה זמן נוורמיינד עדין הכי טוב שלהם עוד להקת גראנג שהייתה בהתחלה בכלל הווי מטאל ושינתה סגנון בגלל דעת הקהל היא alice in chains לדעתי הדיסק הכי טוב שלהם הוא dirt הדיסק פשוט יצירת מופת וממש מתאר את מה שעבר על הסולן ליין סטאלי בתקופה שהוא היה מכור חזק לסמים. דיסק חזק יש בו שירים רועשים כמו dam that river וגם שירים עם גיטרות קצת פחות רועשות בקיצור דיסק חובה בכל בית חבל שאליס לא קיבלו את הכבוד הראוי להם.

HadesK

New member
אם תתחשב בעובדה ש...

לפרל ג`אם היו עד היום עוד 7 שנים להתפתח בעוד נירוונה הפסיקו את ההתפתחות שלהם ב - 94 אחרי שקורט מת תבין למה באמת היום פרל ג`אם יותר טובים מנירוואנה , אבל אתה לא יכול לדעת מה היה קורה אילו נירוונה עוד היו קיימים ומי היה יותר טוב אז.... Hades

ed547

New member
פארל גאם כבר מהאלבום הראשון היו

שונים מנירוונה הרבה יותר מלודים

מוזיקת גראנג`...

מצטערת, אבל קשה לי להגדיר. צריך לשאול מישהו שמבין יותר בנגינה. משהו אחד נראה לי מוזר: כל פעם כשניסו להגדיר את הסגנון הזה (למשל בעיתונות) התעלמו לגמרי מהמוזיקה עצמה ורק ניסו לסכם את זה עם כמה מילות מפתח (פלנל, ניינטיז, שער ארוך, וסיאטל). אגב, יש להקות גראנג` חדשות יחסית ששוות משהו, או שבאמת זמנו של הגראנג` עבר?

Hell is beige

New member
כמה אקורדים+כמה אקורדים אחרים+

סולו+האקורדים מההתחלה זה הבסיס על זה מלבישים המון ג`אנק בד``כ, עושים את זה מלודי יותר ואז מכניסים רעש, מלבישים כל מיני גירודים ושטויות - אבל האקורדים תמיד אותו דבר

אה...!!

אז זאת הסיבה שאומרים שזה סגנון כזה עלוב... לא נורא, אני אעמיד פנים שלא קראתי את מה שכתבת פה ואמשיך לשמוע נירוונה. ועוד שאלה... למה מישהו אמר שסאונדגארדן זה לא גראנג`? למה הם זכו להיות שונים?

.Metal_F

New member
לא יודעת מה איתכם

אבל אני פשוט שונאת להגדיר את סאונד גרדן כגראנג`. זה פשוט לא זה... סופראנ-נואון אחד האלבומים הטובים ביותר בעשור האחרון.

למעלה