ג'קסון מול RFM

ג'קסון מול RFM

ביום שישי הכנתי עוגת נסיכה מפוסלת לנסיכה הפרטית שלי. זאת הפעם הראשונה בה עבדתי עם ג'קסון, עד כה בכל הסדנאות שעשיתי (הי טל
) עבדנו עם RFM. מסקנותיי - ג'קסון הרבה יותר נוח לרידוד. לעוגות מצויירות אשתמש רק בו, יותר קל לרדד אותו, הוא יוצא חלק יותר עם הרבה פחות עבודת ידיים. מצד שני, כאן גם החסרון שלו. כשרציתי לפסל ממנו, הוא לא היה יציב מספיק (אחרי התקשות הוא דמה לrfm אבל בזמן העבודה הוא הביע נטייה לקרוס לתוך עצמו (את הגוף של הנסיכה עשיתי בצורת אגס ולא חשבתי שצריך לחזק עם CMC, אבל אחרי כמה דקות ה"אגס" קצת קרס לתוך עצמו והיא יצאה עגלגלה מהצפוי
). ככה זה תמיד או שבמקרה נפלתי על ג'קסון נוח או שיש קשר לתנאי האכסון שלו (הוא מאוכסן אצלי בקופסאתו המקורית מזה כחודשיים וחצי, במחסן שדי חם בו. מצד שני, חם זה עניין יחסי, אני גרה במדינה קרה...). אשמח לשמוע על עוד הבדלים בין השניים.

ועוד שאלה

היו לי שתי חבילות בנות קילו של RFM, מתבליני הכפר (לפחות זה מה שהיה רשום עליהן). אחת מהן הייתה סגורה כמו שקניתי אותה, ובשניה היה כחצי קילו עטוף היטב בשתי שכבות ניילון. קניתי אותן ביולי. כשפתחתי אותן, שתי החבילות היו עם סימני עובש, ודווקא זו שהייתה פתוחה וסגורה מחדש - הייתה עם יותר עובש. לא היה רשום תאריך תפוגה על הבצק. יש לבצק תאריך תפוגה? מהם תנאי האכסון המומלצים?

שירי ל

New member
../images/Emo5.gif בד"כ זה מחזיק כשנה.

בכל מקרה, לא נתקלתי בתופעה של עובש אלא פשוט בבצק יבש ומתפורר יותר. לגבי שאלתך הראשונה- אני לא מכירה את הג'קסון אבל יכולה לומר לך שגם כאן, בימים חמים או לחים במיוחד (ולא חסרים כאלה...) ה-RFM נהיה קצת יותר רכרוכי. אני מרגישה את זה בעיקר בזמן הלישה שמהר מאוד הוא מתחיל להידבק לידיים.

מה עם תמונות ??

ככה חזרת ולא הראת לי ?? ברוכה הבאה..... לא יודעת מה זה גקסון אבל העוגה המצוירת שלי היתה נוחה לעבודה עם הRFM וגם די מהר עיבדתי את הRFM. שנאי אהיה בחנות בפעם הבא אני אציץ על הFRM אצלנו לראות מתי תאריך התפוגה שלו - סתם סיקרנת אותי. וגם בגללך התחלתי אם תציצי עמוד אחורה תראי מה עשיתי לארז.

בצק סוכר של ג'קסון אכן רך יותר מזה

של המרשלג (RFM), והוא באמת מתאים מאוד לציפוי עוגה וציור, אך עם תוספת של CMC הוא גם טוב לפיסול. בצק סוכר מופיע בד"כ עם תאריך תפוגה של חצי שנה. הסיבה לעובש יכולה להיות מקום אחסון לח של הבצק (למרות שהיה עטוף וסגור).

תודה על התגובות

יש לי בערך שנה עד העוגות הבאות (למעט משימות התנדבותיות
) אז יהיה לי מספיק זמן להתנסות גם בזה וגם בזה (ולהבדיל מעידיתוש עם ים המזל שלה, לי אין פה בצק סוכר ואני צריכה לסחוב אותו מהארץ... יש פה רק מרציפן שאיתו הם מפסלים וגם אותו הם מכינים לבד ואי אפשר לקנות
).

t a l talim

New member
בדיוק אתמול שמעתי בפעם הראשונה

מבחורה שהג'קסון שקנתה העלה עובש, כנראה שזו נטיה שלו אם זה מה שקרה גם אצלך. בצק סוכר יש לשמור במקום יבש, אטום ואפל. ולגבי ג'קסון או rfm- אישית אני מעדיפה rfm, אבל ג'קסון גם בסדר לציפוי.

t a l talim

New member
בזה עדיין לא נתקלתי...

העלה ממש עובש, או קיבל כתמים ורודים?

מירבלי

New member
בתבליני הכפר אין RFM וגם אם נרשם

כך על הקופסא הבצק הוא של הג'קסון ולא של ה-RFM

בתבליני הכפר יש RFM בקופסאות של

המרשלג וג'קסון ארוז בקופסאות עליהן כתוב בצק סוכר.

ב ה י ר

New member
תחזירי להם

עוד מישהיא סיפרה שהיא החזירה לתבלניי הכפר את הבצק והם זיכו אותה בשל עובש.

../images/Emo4.gif קצת קשה, אני גרה באירופה...

אז פשוט זרקתי. אני יודעת שתבליני הכפר לא מוכרים RFM ולכן ציינתי שזה מה שהיה כתוב ולא שזה מה שהיה.. וזה היה ממש עובש. ירוק-אפרפר, ולא ורוד.

למעלה