גפנית - Cissus

jarnon

New member
גפנית - Cissus

שלום תמונה לחג- גפנית זה עדיין לא ממש בונסאי אבל בדרך יונתן

בונסאי או לא זה ממש יפה!!!

נאי ניסיתי משהו בסגנון ולא ממש הצליח לי אז שתלתי באדמה שיתפס על הקיר...

סן תאי

New member
חג שמח יונתן

מדוע אתה מותיר את העלווה בחלקו התחתון של הגזע? נראה לי שעם מעט עבודה על האזור הזה העץ ישתדרג משמעותית.

jarnon

New member
אפשר כמובן להוריד מספר עלים

אבל כרגע זה נראה לי מתאים כי בעצם אין פה ענפים. בעוד מספר שנים זה בוודאי יקבל צורה טובה יותר. הצילום הבא של הגפנית יהיה בסתיו - בתקווה לצבעי שלבת מרהיבים. בברכה יונתן

minigan

New member
גפנית

שלום יונתן. התמונה, הצמח, הקופוזיציה, הצילום, הכל יפה ונעים לעין. לי אין תחושה שאני מתבונן בעץ כשאני מביט בתצלום הגפנית. לא כל צמח "על גזע" בעציץ בונסאי נראה כמו עץ או נותן תחושה של עץ. המרכיבים האמנותיים והמיבניים של עץ קצת יותר מורכבים מהסתפקות בקיום גזע. בברכה. יוסי

סן תאי

New member
לי דווקא במידה רבה כן

נכון שהעץ לא בנוי במסגנון מניפה (BROOM) קלאסי, אבל אני בהחלט מקבל ממנו תחושה של עץ והסליחה עם יונתן על העיבוד הגס של הצילום.

minigan

New member
תאונת עבודה

שלום שגיא. כבר נאמר "הכל בעיני המתבונן". מה הופך את הגפנית לעץ? הגזע? הצמרת העגלגלה? זהו? זה מספיק? אני רק מאד מקווה עבור הסיני החביב שלא יפול עליו חלילה עלה...או אפילו עלעל... יוסי

galiamos

New member
סליחה שאני מתערב .

יונתן לדעתי העץ מדהים וכן גם הצילום.מסכים עם שגיא לגבי הרמת הנוף.

minigan

New member
חבל מאד שאתם מוותרים על פרופורציות

שלום לכולם. לטעמי והבנתי, אחד המאפיינים הבסיסיים ביותר של בונסאי הינו פרופורציות סבירות/טבעיות בין חלקיו/איבריו השונים. לצערי (באמת צער) היופי מסנוור ובחסותו נשכחה המהות והבסיס של הבונסאי. אני מניח שכמו בעבר יהיו שיגידו שדיעותי בנושא מיושנות ומקובעות. חבל. חבל גם שחוש הבקורת אולי נחלש לפעמים ו"הנה מה טוב ומה נעים שבת אחים גם יחד" גובר. יום טוב לכולם. יוסי

סן תאי

New member
דווקא על הפורפורציות

לא ברור מה היא אותה "מהות" שלטעמך שכחנו. וגם לא ברור על מה אתה נשען בקביעה כי חוש הביקורת נחלש וכי שיקולים שלא מן העניין גוברים...נשמע לי קביעות מאוד יומרניות. עצי בונסאי רבים שיצאו תחת ידיהם של אמני בונסאי גדולים לא בהכרח ולא תמיד שמו את הדגש על יחס פורפורציונלי בין גודל העלה לגודלו הכללי של העץ - לא זאת מהות הבונסאי. ובכלל, בביצה הקטנה שלנו אין המצב הוא שחבורת מאסטרים בבונסאי מתדיינים להם אודות יצירות הפאר מעשה ידיהם והנה פתאום העיז לו יונתן להעלות ברוב חוצפתו צילום של עץ שאינו ראוי להיקרא בונסאי. אז באמת אלו הן הפורפורציות שעליהן ראוי לשמור קודם לכל. סוף שבוע טוב לכולם.

למעלה