גע גע

מה?????

את הבת של הרב וואזנר??? הרב שמואל וואזנר? אותי לא ראית שם במקרה? אני רצינית! בימים שהיינו שומרים נידה הייתי הולכת אליו כשהיה צורך. אגב, הוא ממש מקל.... בעצם הייתי הולכת לבית הוראה, לא לבית שלו... מזל.... ככה לפחות אני לא נכנסת לזכרונות הקשים שלך.... חחח...

די עם זה אני לא הבת שלו...

אין לו בנות צעירות כמוני... והייתי הולכת לבית הוראה שמה אבא שלי עובד.. הוא בודק כל מיני בדים לבנים...

הרב וואזנר בן 94

זה אומר רק דבר אחד שהילד הכי צעיר שלו בן 56 ... טכנופובית היא בחורה צעירה ומלבלבת בגילאי ה17 18 19 לחייה

מאיפה בדיוק אני אמורה לדעת

בן כמה הוא?? בחיים לא ראיתי אותו. חשבתי לרגע, אם הבת של הרב וואזנר יוצאת בשאלה.... על אחת כמה וכמה אני...

אני יודעת שהיא נפטרה..

היא התגלגלה במדרגות בים כיפור כי היה חושך ...ברציניות

חשבנו על זה

אשכנזים אנו, למרבה המזל. למעשה, בשבילי זה היה חידוש.מעולם לא ידעתי שיש כאלה שלא אוכלים דג וחלב.אז משהו טוב כן יצא מזה..

עבר ועתיד

לגבי מה שהיה אין לי תשובה ברורה מה לעשות. אולי ליצור קשר באנונימיות עם רב (לא כל רב מתאים לכגון דא
) ולהתייעץ איתו האם יש לו פיתרון פרקטי מעשי. אך מכאן והילך לדעתי ראוי שתמנע ממקרים כאלו שתארת. קלמארי ושרימפס אאוט. לא! לא אאוט שאתם חושבים! אאוט מהכלים של סבתא (-:

barr1969

New member
ידידה חכמה יש לך

נקודת המבט שלי היא האימון. סבתא שלך השאירה לך את הבית למרות היותך לא מאמין, כי היא האמינה בך שאתה לא תפר את האימון שלה בך, ולא תעשה בבית דברים שהיא לא מוכנה לקבל מבחינה דתית. זו בגידה בעיני.

יקירי, יחסים טובים מושתתים על אמון

ולא על שקט יחסי. אתה בעצמך אמרת שהיא יודעת מי ומה אתה, ואפילו מוכנה להשאיר לך את הבית לשבת. ואף הגדלת לכתוב, היא מכבדת אותי ואני אותה. אתה באמת מכבד אותה? או שאתה פשוט מוכן לסבול את התנאים שלה כי אתה מקבל מגורים בחינם. אני יודע שזה קצת בוטה מה שכתבתי עכשיו, אבל אני מצטער מאוד, זה מה שעולה מדבריך. אתה מבין שהיא חיה על פי קודים מסויימים, אתה אפילו מכיר אותם כך שזה לא מאוד קשה לך לקיים אותם. כבוד, זה גם ובעיקר כשהיא לא יודעת. בקשר ללהכשיר את זה זה כבר יותר בעייתי, תתחיל מזה שלא תעשה את זה יותר. תלוי בכמה כלים מדובר, וכדאי לברר אצל גורם שלישי איך והאם אפשר להכשיר את הכלים האלה. (אני מניח שלא יהיה לך כ"כ נוח להגיד היי הכלים האלה טרפים אל תאכלו מהם, ובטח לא כדאי להגיד שכבר אכלו טרף, מזה שום דבר טוב לא יצא, עדיף שלא ידעו. אם אפשר להכשיר, תעשה את זה בשקט. ואם אי אפשר להכשיר, תפתור את זה יפה באיזה חבר שבא אליך ועשה את זה ופתאום שמת לב. (האמת שאולי הכי נכון להודות באמת, אבל זה בטח קשה מאוד, ואולי בעקבות זה יישבר האמון כלפי חוץ(כלפי פנים כבר שברת אותו) ולכן אולי עדיף לתקן בלי שידעו) ובקשר לזה שכולם בטוחים שתחזור יום אחד. זה פשוט. הרבה דתל"שים שאני מכיר, הסביבה שלהם באמת בטוחה בזה, וגם אצלי החברים והשותפים וכולם, בטוחים שזה בגלל שאני עדיין צעיר ואני רק רוצה להנות וזה. אני יודע שזה קשקוש. יש קטע כזה. רונית שחר אומרת ב"שלום לתמימות" "חשבתי לעצמי/ שבטח גם הם לא משוכנעים/ שזאת האמת ושכל זה נכון/ ה ם ר ו צ י ם מ מ נ י ב ט ח ו ן " יש בזה משהו.

ואם כבר רונית שחר...

קודם כל, אגיב לשאר, למרות שהגבתי לרוב, לדעתי, בהודעה אחרץ. אתה צודק...יצאתי לא בסדר...באמת כיבדתי אותה עד כה ונפלתי, כתבתי את זה בהודעה הראשונה.תסתכל. לגבי רונית שחר, נתחיל בהמלצה.יש לה הופעה מחר בסינדרום הירושלמי. אני לא הולך אבל נורא מומלץ. וכן, מכיר כמובן את השיר הזה.ובהחלט יש בזה משהו.לכמה כיוונים.

רובכם סטיתם טיפה מהעניין

הבנתי שאני לא בסדר, ואם תקראו טוב טוב, תראו שכתבתי את זה. כתבתי ש'אני מכבד אותה.או שכך היה עד לאחרונה'. וכתבתי ש'אם היה פשוט להכשיר הכל, הייתי עושה את זה'. מזה אפשר להבין שאני לא רוצה לעשות את זה להבא, לא? כבר הבנתי שטעיתי.אחרת לא הייתי כותב את זה פה.כתבתי בשביל לשמוע עצות לעתיד.לא ביקורת על העבר.(ואין לי בעיה עם זה.גם לא עם הדברים הלכאורה בוטים.אתם צודקים..חשבתי כבר כמעט על כל שכתבתם) אבל אבל אבל- במצב הנתון הזה, מה עליי לעשות? לא אמרתי אחטא ואשוב, אז אמורים לספק בידי.. לא תהיה לי ברירה אלא לפנות לרב כנראה, שבטח יוסיף עוד דברי תוכחה :)

אתה יכול להקדים ולומר לרב

שאין צורך בדברי כיבושין, שכן תוכחות כבר קיבלת מהכופרים דפורום דנן

אני רוצה תעודה

שהכופרים דפורום דנן החליטו פה 1 שאפילו בעבורם אני אדם נטול מוסר וכבוד בסיסי, שקרן וחסר ערכים, ואז אולי סופסוף יבינו האנשים שדתי כבר לא אהיה, כי כבר איני האדם הטוב שהכירו.

naf86

New member
מה הקשר

בין להיות בן אדם טוב לדת? מה הקשר בין דת למוסר, כבוד וערכים?

למעלה