געגוע

אליזד

New member
געגוע

אכלתי היום אצל ההורים. קצת מוזר לשמוע את המשפט הזה ממני, במיוחד לאור העובדה שאני גר שם... אבל מה לעשות? בדרך כלל אני לא אוכל שם. ולא מטעמי כשרות. אני פשוט חוסך ככה את הצורך לדבר. על דא, ועל הא, ועל מה יהיה, ולצער אותם בכל משפט שני, ולחטוף מהם את הג'ננה בכל משפט שלישי. אבל היום, כמחווה לסבתא שלי שתחיה, אכלתי שם סעודת שבת. ישבנו, שרנו זמירות. די הרבה. אנחנו משפחה די מוסיקלית. ולמרות שאבא שלי זייפן משהו, אבל הוא זוכר עשרות "מארשים" ו"וואלסים" והצליח ללמד אותנו כמות הסטרית של ניגונים חסידיים אינסופיים (מי אמר "קדיש תשנ"ו"?) וכמו "גירסא דיינקותא" אני זוכר את רובם. (חשבתי, זה השריד היחיד לאינטמיות במשפחה המפוררת שלנו. ומה אני אלמד את הילדים שלי? מתי אני אצליח להעביר להם את המורשת שלי? ומהי בכלל? אני אשיר להם שלמה ארצי? אשב איתם שעות ואשיר להם "אתה יודע שאני זה בשבילך, אבל אתמול בערב נישקתי בחורה?") ולרגע אחד היינו משפחה "אמיתית". והיתה לי השלווה לדמיין את עצמי קצת אחרת. ומשום מה, וסליחה על הווידוי המביך, הראש שלי שם בכסא שלידי בחורה. "כלה" "כלתו של". כן חברים דמיינתי את עצמי נשוי לאישה חרדית, או לייתר דיוק מגיע עם אישה חרדית צעירה וצוחקת לשולחן שבת בבית של ההורים. כי ככה זה. כשהראש חוזר אחורה הוא חוזר לאותו מקום של מודעות, ולאותם תסביכים. ומה לעשות? מגיל מסויים (די מבוגר) התקשורת של בחור חרדי עם ההורים היא דרך "משפחה". ואוי ואבוי אם אין. דמיינתי אותה צוחקת נורא מההומור ה"אנטי" שלי, שבו אני מפחיד-משעשע את אחותי הקטנה הפנאטית שבגיל תשע עשרה מדברת כל הזמן על "חתנים" - הגרסה המקומית לרומנים לוהטים. דמיינתי אותה מדברת ברכות עם אמא שלי, שנמסה באושר, נוגעת לה קצת במרפק, מספרת בהתלהבות משהו משלה ("אצלינו בסמינר זה דווקא די היה לגיטימי..."), לוקחת את הכלים לכיור ("עזבי עזבי שבי, את אורחת") ממתיקה סוד כישות עצמאית ליד הסירים הפתוחים במטבח. ואת עצמי מביט עליה מהצד ומרגיש מנוחה. סוף סוף. מרגיש רגיעה ענקית שעושה רושם (אפילו בפנטזיה היה לי זמן לנתח) שהיא באה מחוסר צורך להלחם כל הזמן, בעבר, בהווה, להתנתק כל יום מחדש ממשהו שנראה שעזבת כבר לפני שנים. אח... איזה אושר זה יכל להיות... בלי שאף אחד יראה אני צובט לה בישבן בדרך לנטילת ידיים, היא מסתכלת במבט של חומרה מעושה, ואני בתגובה נותן בה מבט של "חכי חכי, עוד לא טעמת אותי כשאני בהתקפה של "רטרו". כשאני מרגיש שלם ולא שונא. חכי חכי איך אני אתקע לך אחרי הבשר והדגים..." אח... השילוב הזה, שאף פעם לא היה לי, בין ה"אני" של היום, הסקסי, המשוחרר, השם-זין, לבין השלווה של חיבור נכון עם המשפחה. מעין חילוני בעור חרדי. כן. אני יודע. אני יכול להשלים איתם גם ככה. אבל מה לעשות? איכשהוא ובאופן די אבסדורדי אני יודע שעם מישהי זה יהיה הרבה יותר קל. ואגב, אם שמתם לב, כתבתי "מספרת בהתלהבות ש"אצלינו בסמינר". נכון. לא רואה את עצמי מביא חילונית הביתה. בחיי. כלומר, אני אביא. אם אמצא אהבה (אלוהים, בחייך, לא הגיע הזמן שתפרגן לי משהו אמיתי?) אביא את מי שתהיה. אבל בפנטזיה? רק חוזרת בשאלה. מצטער. לא רוצה את הזרות והניכור, לא רוצה "סמול טוק" של "את יודעת, אצלינו זה ככה" רוצה לנוח. רוצה אותה עמוק מתוך ה"צ'ולענט". רוצה להרגיש שוב שייך. דרכה? כן דרכה. (שלוש פעמים בחיים הבאתי בחורה אלי הביתה. האחת היתה טיפוס יוצא דופן, עדינה ורגשנית, האמינו או לא אבל מרוב רגישות היא התלבשה ככה שכשהיא חיכתה בחדר עד שאני אצא מהשירותים אמא שלי קראה לאחותי ואמרה שחברה שלה הגיעה. עד שאמא הספיקה להתמוגג ממנה - הגיעה יוצאת "אמיתית" מהקישקע של הקישקע. ומה לעשות? חברים. זה פשוט אחרת... ריח בית הכנסת מרגיע את הנחיריים המדוכאות של אבא שלי ברמה שלא תאמן... השלישית היתה צפונית אחושרמוטה, רעננה צפון. החבאתי אותה שנה, עד שבהתפקה של דת היא ביקשה לבוא לעזור לבנות סוכה. אבא שלי שמח ואמר "מצדי? שתגיע עם מכנסיים" בחיי שכשהוא הביא את היציאה המתלהבת הזו הוא לא בנה על החוטיני השחור שביצבץ מהמכנסיים הלבנים שעמדו על הסולם ובשמחה צפונית-אנתרופולוגית-יהודית תקעו נעצים ברפרודוקציה של הסטיילפער מביט בהשתאות אל הרב שך שפוזל לכיוון הרב אלישיב...) כן. התעוררתי מהפנטזיה המתגעגעת הזו. ועליתי לחדר. ואני כותב. וצליל המקלדת מחזיר אותי לעצמי הישן והטוב, אבל גם לזרות, ולניכור שלי-מעצמי, ולחולין, ולסלולארי שרוטט בעצבנות וקורא לי לשתות מי-אפסיים דלוחים בפאב תל-אביבי רועש. (ולשלם עליהם ארבעים שקל לכוס) ואני יודע שהפנטיזה ההיא היא בריחה. היא מעין הודאה בכישלון. רצון נואש לחזור ולהיות אהוב, ו"נכון" ויציב, וישר ונאמן, וקיים לעד. אבל קיבינימט. רוצה להיכשל. בסדר? נמאס לי להצליח. נמאס להיות מגניב, ומעודכן, נמאס לי להמציא את עצמי מחדש. רוצה להיכשל. להודות בטעויות. להיות מסוגל לחזור למשהו. לא ממש אכפת לי למה. לעצמי, בתשובה, להורים (לא לבית, ללב) נמאס לי להשקיע כל כך הרבה אנרגיה כדי ללכת נגד הרוח כל הזמן. סערה שאני מקים בעצם כדי לא לחשוב כשיש שקט. (חה חה חה... איזה מין משפט אבסורדי זה... הולך נגד הרוח שאתה בעצמל עושה... רק אני מסוגל להיות ראוי למשפט כזה... חה חה חה...) קצת עייפתי. בחיי. כמובן, שיש סוף טוב לסיפור, אני כותב כבר שעה. וכולם הלכו לישון. ואני יכול לארוז לי תיק עם בגדים להחלפה, וללכת לרעות בבנות הארץ, (ואני לא מתכוון לארץ שלנו) וגם את פרץ הגעגוע הזה אני אטביע במשהו. בטח איזה נוזל מחורבן שהצ'ילאני הרמאי מאחורי הבר ישכנע אותי בשבועה שהוא שכב מאז ומעולם בבקבוק של "ג'י בי" למרות שיש לו טעם של שתן גמלים. אז הנה חברים! עוד לא אבדה תקוותינו! הבוז לחולשה! אני חזק כמו פלדה! יש לי ביצים של שור וזין של סוס! אני לא נשבר, לא קר לי, ואני עובר מאה מטר משוכות תוך כדי רכיבה על אופניים וסחיבת כידון ברזל. חזק אני. ברזל מגולוון. יאללה. קדימה. בנות תל אביב עיצרו נשימתכם, הנה הנה אני בא, לעשות פה מסיבה. עבר. חלף. היה. התגעגעתי אז באתי. חסר לכם אדיוט? חיים חדשים יש לי. בנויים לתלפיות. אין בהם רבב. חזית אחידה. לעולם לא עוד...

אבזץ

New member
זה חסר ואנחנו נהנים... מידויס טויבס

מה היינו קוראים אם חייך היו מתנהלים על מי מנוחות, כדת וכדין. אההה, מה? מזל שאתה סובל. תמשיך כך. אל תהא חזק חלילה. אגיטען שבת, איש שעובד עוד שלוש שעות

לא קר לך?

להתפשט לידינו ככה? בעצם חם היום, אוריד גם כמה בגדים. אני רק בן 22 אבל כל יום שעובר אני יודע שאני אמצא את עצמי יושב בשולחן שבת מוקף באחים נשואים, חושב על אותם דברים שתיארת בדיוק. נשותיהם וודאי יתלחשו מאחורי הגב על האח הבכור המסכן (אוי אבל הוא נראה כזה עדין) שיצא לתרבות רעה ולא זכה להנשא עם בחורה טובה וחסודה כמוהן... נותר לי רק לקוות שההומור העצמי שלי יצליח להוציא אותי ממצבים לא נעימים... לשיר בקול את 'והשינה משובחת' ולעשות רעש של נחירות, כשאני מציג את עצמי בזמן שכולם בבית כנסת, או כשמדברים דברי תורה בשולחן, להשתתף בצעקות של "מה פתאום! המשגיח שלי תירץ את זה אתמול!" ולנסות לגרור תגובות צוחקות של 'יא חתיכת עם הארץ' או אשחק אותה מעיין בגמרא ואומר 'רגע איזה צד רש"י ואיזה צד תוספות?' האם אגרור שתיקה מביכה? או צחוק משחרר? כרגע לא מפריע לי כלום, אני מתפנן בכיף בדירה שלי, ועושה מה שבראש שלי, אבל מידי פעם אני מסתכל על השעון ויודע שיש כמה שאלות קשות שאאלץ לתת להם תשובה בזמן מסוים. אני אמנם לא חושב על חתונה בכלל, אבל בסופו של דבר, זה יקרה לי... עם מי? איפה? מעורב? מי יגיע? ילדים? ברית מילה? ביקורים אצל הורים? מלבישים כיפה? איזה סוג? לשבת עם אשה חילונית בשולחן שבת אצל ההורים? איך? האם ההומור שוב יבוא לעזרתי? האם אוכל להפוך את זה למין עובדה שלא מתביישים בה ודוחקים מתחת לשולחן? אלא דנים בה בפתיחות ובכיף? אני פאקינג אוהב אותם. את ההורים שלי. אבל אני גם אוהב את עצמי.

אבזץ

New member
נצל"ש: די לנישואין בבני אדם, די!

קינדערל'ך, תזדיינו בסבלנות איזו שנה או שתיים. מה יש לכם הלילה? פתאום נפלה עליכם עייפות של בני תשעים וחמש + קטטר. לעזאזל, מה קורה כאן?

soelistit

New member
חחחחחחחחח

גדול.........
(-אבזץ)

טוב אם כולם מתפשטים..

ביום שלישי דיברתי עם מישהי שהיינו בקשר מאוד חזק בפנימיה. טוב נו, היא הייתה המנהלת וממש הייתה קרועה לי על התחת. מה לעשות? קורה. אז היא התקשרה והאמת שדי שמחתי לדבר איתה. היא התקשרה כדי להזמין אותי לברית של בנה הטרי. <איזה קטע זה אם הלהזמין לברית, הרי להזמין ממש אסור. אז 'מודיעים' שיש ברית ושחסר לך אם לא תגיעי.> מפה לשם היא סיפרה לי שהיא שמעה את אבא שלי מרצה באחד ממסעי ההרצאות שלו ברחבי הארץ ושאחר כך הם שוחחו עליי. ושהוא אמר לה שהוא שמח שטוב לי, שנראה שאני שלמה ופורחת. והוא שמח בשבילי. זה היכה אותי לגמרי. אני ממש לא בקו מאז. למה לעזאזל הוא לא אומר לי את זה? למה כשאני בבית הוא מעיר לי על דברים אידיוטים כמו אורך השרוול וזה שיש לי שיזוף יפה בגב. (זו דרכו לומר לי שהחצאית והחולצה במשבר זוגיות). למה אני צריכה לשקר כל הזמן לסבול את המבטים להתייסר והוא בכלל אומר לצד שלישי שהוא שמח בשבילי ושטוב לו שטוב לי. אני מנסה להבין למה זה הרס אותי כל כך. אולי בגלל שממנו סבלתי כל הרבה. כי אותו רציתי לרצות יותר מכל. כי אותו הכי אהבתי הכי הערצתי הכי התגאתי והכי אבל הכי נפגעתי. מאיפה באה היציאה הזו בכלל ומתי התסביך האדיפלי הזה יגנז כבר ולא יוציא אותי משווי משקלי כל פעם מחדש. וכן, חופשי להתחיל לקחת כדורים. יש למישהו המלצה על משו שעובד?

המאהב 9

New member
אני לא בדיוק מתפשט אבל....

בפעם האחרונה שהייתי אצל ההורים ליד שולחן שבת... עם כיפה שחורה שאני מוציא מהכיס לפני שאני נכנס לשכונה, ובגדי שבת השמורים בארון, כרגיל האוכל הכי טעים של אמא, הזמירות של אבא שלי שהוא ממש לא זייפן, אחי החזן מצטרף, ולי איך שהוא תקוע בגרון, מה לעשות- לא יוצא לי. ואז אמא שלי מתחילה: " אתה רואה, היה יכול להיות אחרת אם לא היית עושה לנו את זה,בחלום שלי אתה כאן לא לבד אלא עם ש, ( ההיא שכמעט הסכמתי וברגע האחרון שמתי X) ועם עוד כמה נכדים...., ותראה איפה היא? פורחת ומאושרת, אשה טובה ואמא לשלושה (כן ירבו...), ואתה? איפה אתה? רק כאב לב עושה לנו.... וכו' וכו'......... ואבא בין הזמירות מהנהן עם הראש, פעם עוד הייתי אומר להם שאני בחרתי במשהו אחר -חיים אחרים וטוב לי. אבל הם לא מאמינים לי, עדיין מקווים : "אתה עוד תחזור". אני יוצא מהבית, מוריד את הכפה כל פעם מחליט שיותר לא אבוא לשבת כדי להמנע מהלחץ, אבל מה לעשות הם בכל זאת ההורים שלי ומה לעשות,אני אוהב אותם, הם המשפחה היחידה שלי כרגע.. וכך זה חוזר כלשבועיים בערך

מחממנוע

New member
ילא, אם כבר ערומים

חושבני שכך הוא מכסה את דעתו - על ידי כך שמכסה את דעתם של אחרים במילים אחרות, הוא אומר לידידתך שהוא שמח שטוב לך, ובעצם מתכוון שצר לו שאת לא בתלם, אבל בתוך הרעה הוא מוצא איזה טובה קלושה שמנחמת אותו, וכך הוא גם מנסה לנחם אותה, את ידידתך שמן הסתם דואגת עלייך, ואם יאמר עליך "משהו שאינו טוב" הרי גם הוא יוזק מזה, אז מוטב ליפות את הכל כלפי חוץ ושלום על ישראל ובא לציון גואל

מתלבט13

New member
לא יודע מה להגיד, אבל...

הראש הפלספני שלי אומר שלאבא יש כאן הרבה יותר רגשות מאשר ניתוח הגיוני. הוא כנראה גם שמח שטוב לך, וגם מפריע לו ה"שלום בית חולצה-חצאית". אם יש לו טיפה שכל אין ספק שהוא מבין שהערות על לבוש הם ממש חסרות תועלת. למה הוא מעיר? כי אין לו שליטה על זה. כי הוא לא מסוגל לראות את זה, גם אם באיזה מקום הוא השלים עם זה. ייתכן שהוא לא מסוגל לומר לך בפנים "אני מקבל אותך כפי שאת" כי זה סוג של פדיחה, אבל עמוק בתוך הלב שלו הוא מבין שיש עובדות, והוא (אני מקווה) אוהב אותך עדיין.

R a c h e

New member
ולמרות שעברו כבר 18 שנה

מדי פעם, כמו בתחילת השבוע, בעוד משבר משפחתי סביב נושא שבין דתיים וכמה חילוניים (ברית) אני בוכה וחושבת: למה לא יכולתי להשאר דתיה? למה אני לא מאמינה? למה אני גורמת להם (הורי ואחי) כ"כ הרבה צער? למה אני לא יכולה לרצות אותם? ובסוף אותו שבוע, אתמול בצהריים, כשדיברתי עם אחיינית שלי, בת 6 בטלפון וניסיתי להסביר לה שלא אוכל להגיע לארוע של אחותי שעמד להתחיל: "כי אני צריכה לשמור על התינוק שיש לי בבטן" היא שואלת אותי: "אבל איך יש לך תינוק בבטן אם לא התחתנת?" ואני מסבירה שיש מקרים בהם יש ילד ללא חתונה.... אח"כ שאלתי את אחי אם זה בסדר שדיברתי על זה והוא אומר: "כן, זאת המשפחה שלה ואת זה היא צריכה להכיר...." כמה שהייתי מאושרת...! ואני כל-כך אוהבת אותם וכל-כך לא הייתי רוצה שיכאב להם, אבל כתב כבר מישהו לפני, קודם כל אני רוצה להיות שלימה עם עצמי.

רחל, ריגשת אותי עד דמעות

כמה שונה ההתייחסות של אחיך מזו של חלק ניכר ממשפחות היוצאים החרדים. ומצד שני, אני יודע שלהורייך הרבה יותר קשה עם הילד שבבטנך. כנראה שאחיך הוא באופן טבעי חלק מהעולם המודרני הסובב אותו בעוד הוריך (אם אני זוכר נכון , אביך נולד במאה שערים) עוד חיים בעולם האתמול. מעניין שגם אצל יוצאים חרדים האחים והאחיות שומרים קשר טוב יותר מההורים בהרבה מקרים. כך למשל אני מכיר יוצאת שאמא שלה ירקה עליה כשפגשה אותה ברחוב. לעומת זאת, אחיה שומר איתה קשר מאז שיצאה. לאחות נוספת לקח כמה שנים עד שהסכימה שתבקר אצלה, וגם אז זה רק בשעות הבוקר כשילדיה לא בבית ולא יגלו שיש להם דודה חילונית רחמנא ליצלן. כך גם אצל א. (הטבח למי שמכיר) שיש לו קשר טוב עם ההורים ואפילו היתה לו חתונה מרגשת מאד עם קצת חרדים והמון חילונים 0בעיקר יוצאים ומתנדבים מהל"ל). הוא יצא עם אשתו 6 שנים והוריו ידעו על זה אך לא היו מוכנים שתבוא אליהם לפני האירוסים. לעומת זאת, אחיו הסכימו לארח אותה ואצל אחד מהם הם אפילו נשארו לישון. ואולי עוד מילה בנושא פער הדורות והשתנות הנורמות - בילדותי,בתחילת שנות ה - 60 , הביא אחי הגדול שהיה אז בצבא, את חברתו והם ישנו אצלנו. אני זוכר שזה לא היה מאד מקובל באותה תקופה והיו לא מעט משפחות חילוניות שלא ראו זאת בעין יפה.

מתלבט13

New member
אחים והורים

יש הבדל עצום בין אחים להורים. ההורים מרגישים: חובתם לחנך את הילד ("תינוק"...), פאשלה שלהם. וכו'. לאחים זה לא פאשלה שלהם, והרגשות שלהם ביחס ל"תאונה" החינוכית אינם קיימים. כמו כן, ייתכן שהאחים בגלל שהם קרובים יותר בגיל ובמושגים מבינים הרבה יותר את העולם הפנימי של היוצא, כאשר אצל ההורים חלק גדול מהבעיות נובע מאי הבנה מאד בסיסי.

אנוסה

New member
יום שישי בבקר

אחרי חצי שעה שינה אני מתעוררת בדאון נוראי .זה הכוסית ששתיתי אתמול שככה משפיעה עלי??? אני עדיין פה(או ``שם`` אם תרצו) וכבר מרגישה געגוע. הדרך הארוכה עוד לפני ,עשיתי צעד אחד ראשון השבוע הנחתי את הרגל על מסלול המרוץ ,וכבר כבר הם מגיעים נקיפות וצביטות ה...מה זה?חרטה?געגוע?פחד? אולי מה שהכניס אותי לזה הוא משפט שאמרה לי מישהי שעשתה את הדרך :``אני יודעת בודאות כמעט מוחלטת שיום יבא ואני אעשה את הדרך חזרה`` .כמה שעות ויצאתי מזה. עד לפעם הבאה? ? נ.ב. בשבת אני נאלצת לכתב מסלולרי ,סורי על העימוד המחורבן.

בכל זאת לפעמים אני מקנא בהם

וכבר אמר קהלת `ברב חכמה רב כעס, ומוסיף דעת יוסיף מכאב` ואף על פי כן `יתרון החכמה מן הסכלות כיתרון האור מן החשך` הלאה לסבל

L i k o

New member
געגועים זה מה שהם - כמיהה לעבר

וככאלה הם צריכים להישאר בעבר.באיזושהי מגירה מאובקת שפותחים אותה אחת ל-. מתבוננים קצת וסוגרים. ולפני שמחזירים למקום, מוודאים טוב-טוב שהיא סגורה, כדי שהגעגועים לא יסתננו למקום לא-להם - להווה. כולנו פוחדים מפני הבלתי-ידוע. רק שיש כאלה שהפחד הזה משתק אותם, ויש כאלה שמתמודדים עם הפחדים שלהם ומנווטים את חייהם באומץ. מאחל לך שתהיי בקבוצה השניה. מנסיוני - לאנשים שיוצאים וחוזרים חזרה יש מבנה נפשי מאוד מסוים (דיברה התורה בלשון נקיה)... כולנו פה אם תצטרכי.

מתלבט13

New member
אנשים שיוצאים וחוזרים בחזרה.....

אני חושב שההגדרה של מבנה נפשי מאד מסוים אינה בהכרח במקומה. הרגשות והזהות של דתיים וחילוניים הם דבר מאד מורכב. ולפעמים אדם מנסה ואחר כך זה לא מתאים לו. ואדם שחי עם מישהי כמה שנים ופתאום "מגלה" שהיא לא מתאימה לו, גם הוא .......?

מחממנוע

New member
הרגשות המעורבים

הם בהחלט חלק מהחויה.סבתא שלי אומרת כשאומרים לה שכואב הראש - סימן שיש לך ראש הרגשות האלו , הן נחלתו של כל מי שחווה דבר חדש, כשאני הייתי ב"טיש" הראשון, ההרגשה היתה מאד מוזרה (גם כתבתי על זה, על דרך צחות) בעיקר מה שנשאר לי זה טעם של עוד, אש הסקרנות לא כבתה, ואני מגלה לך שגם לי יש דברים חדשים, שכל פעם שאני עושה אותם זו טלטלת נפש בפני עצמה. את בטח כבר מכירה את כל הקלישאות (חלק מהחיים, אלו החיים וכו') גם הדאון הוא מבורך לפעמים. לא חושב שאני שכדאי שאכביר במילים מה שכן, תרשי לי להרגיש, ולהיות שותף ולא בלשון רבים. יש לי ברכה אמיתית שתצאי מאפלה לאורה!

למעלה