געגועים

ע פ ר ל ה

New member
לדעת לחיות בלי (ציטוט מפי הג'קונטה)

יש בחיינו המון דברים שיכולים לשמש "תנאים לאושר": אהבה זוגית למשל, שיש בה התלהבות,חברות,הנאה מן ה"בייחד",קל להרגיש שחיינו אינם שווים בלעדיה.אין סוף לרשימת הדברים החיוניים שאפשר לרצות,אך למרבה הצער,לא את הכל אפשר להשיג.נכשלנו במימוש החלום הזוגי בגלל מוגבלות היכולת? בגלל העדר בני זוג מתאימים?בגלל מקריות?בגלל הכשלה עצמית?או שהייתה זוגיות טובה שנגזלה מאיתנו בטרם עת?באותו האופן,לפעמים אין איש מעוניין ביצירה שלנו,ואין לדעת אם משום שהקהל איננו בשל להתמודד עם הגאונות והחדשנות שלנו או שכשרונותינו מוגבלים או שאיננו יודעים לייחצן את עצמנו.איך אנו מפיקים הנאה מן החיים בלי להשיג את מה שרצינו,אף שההישג נמצא בתחום שנראה חיוני לאושרנו? האפשרות האחת היא להמשיך לחיות באומללות,לקום עם החסר וללכת לישון איתו,לנשום אותו כמו את בועת האוויר המקיפה אותנו,ללא מפלט.כאשר הישג או מצב מוגדרים הכרחיים וחסרי תחליף באופן מוחלט וחסר פשרות,מסתרסת יכולתנו להיות מאושרים.יש דרך קיום אחרת, ובה דוחים את הסיפוק הכרוך בהגשמת המשאלה או מוותרים עליו,ובתוך כך מחפשים דרכים חלופיות להפיק הנאה מירבית מן החיים.הכישרון לאושר נעוץ בסוג של גמישות רגשית שבה הנפש מסיעה כוחות ורצונות מאגף לאגף:עושים הכל כדי להגשים משאלה או שאיפה,אבל לנוכח קושי או מחסום שלא ניתן להתגבר עליו מתגייסים לשינוי המיקוד.כל מי שהצליח להזיז משאלה יוקדת ממרכז עולמו אל השוליים מכיר את אותו כח חיוני שמגמד את התיסכולים ומאפשר ליבוי התלהבויות חדשות. "לחיות בלי" - זהו אחד האתגרים הנפשיים הגדולים,והוא דורש הפעלה מתוחכמת של אישיותנו ושל הסביבה. להפעיל את אותו כשרון נפשי שמאפשר לוותר על החשוב ביותר באין ברירה ולייצר חשיבויות חדשות.היכולת להשקיע במטרות אחרות,בנות השגה,להתלהב מהן גורמת לנו להיות מאושרים מבלי לרמות את עצמנו. תהיי חזקה

ממושה

New member
../images/Emo24.gifעפרלה

לא כותבת בפורום, אך מידי פעם קוראת בעיקר את תגובותייך, את משהו....במובן החיובי כמובן מאמינה במיסטיקה ?? לפני יומיים בערב בנות (מסיבת יום הולדת) הזמינה המארחת מיסטיקנית שלפי תאריך הלידה וכמה קלפי טארות שכל אחת בנפרד הייתה צריכה למשוך מתוך החבילה ניבאה את עתידנו לי היא אמרה שהמזל והגורל שלי סגור.... זו הייתה לי פעם ראשונה וקשה לי לעשות delete על הנאמר... הייתכן?

ע פ ר ל ה

New member
../images/Emo6.gif חחחחחחחחח ממושה

את הקלף ההוא תשרפי,וקחי קלף אחר מהחבילה ותראי איך הכל משתנה בצ'יק. תודה על המחמאה

blue eyes 4

New member
עפרה'לה

אני כמעט ולא משתתפת בפורום, אבל אני רוצה להודות לך על הציטוט של ז'קונטה. זה כל כך נכון. תודה לך.

געגועים זה טוב...אבל.

געגוע הוא טוב, רק כשהגעגוע הוא למשהו ריאלי.. געגוע הוא טוב, רק אם הוא לא תוקע אותנו בעבר.. געגוע הוא טוב, רק אם הוא מאפשר לנו להסתכל קדימה בתקווה. געגוע הוא טוב, רק אם הוא לא משבש לנו את שיקול הדעת.. יכולתי להמשיך, אבל נדמה לי שהבנת את הרעין. יש לי הרגשה שהגעגוע במקרה שלך הוא למשהו לא ריאלי, הוא תוקע אותך בעבר הוא לא נותן לך להתסכל קדימה בתקווה, והוא אפילו משבש את שיקול הדעת. אם תצליחי להפוך את הרגש המתוק הזה למשהו חיובי, או אפילו למנוף לצמיחה ..הצלחת !!!

d a n i e l s 5

New member
מתנגן לי...

געגועים לחיבוקים חמים נזכרים רק ברגעים יפים כיף זה היה עכשיו עצוב לי נורא. בוא אהובי בוא דבר דבר איתי אוהבת רק אותך אתה היחידי אל תוותר עלינו, אל תוותר את הלילות היפים, בוא יחדיו ניזכר. (ישי עמר/זהבה בן) געגועים הם למה שהיה...מה שהיה, היה ולא יחזור שוב ...עכשיו את צריכה רק להחליט שאת ב"פריחה מחודשת" , מלאי את "החור" בפריחות מחודשות. שתהיה לך שנה שכולה פריחה !

ד ו ל ה

New member
אולי זו רק אני...

אבל אני לא מאמינה באהבות אובססיביות ובמה שכתבת (גם בפעמים קודמות אם אני זוכרת נכון) יש התעסקות כפייתית משהו במשהו ששייך לעבר על חשבון ההוה והעתיד. הגיע הזמן להניח לעבר מאחור, להשלים עם המצב החדש ולהמשיך הלאה למקום אחר בחייך... אין זה אומר ששכחת אותו או את אהבתכם אבל הוא במקום אחר עכשיו, ואת פוגעת בך ובילדייך ובו ובמשפחתו החדשה בזה שאת לא מניחה לדברים... מצטערת אם הייתי קשה איתך ומקווה שתקחי מזה את הטוב... דולה

ואולי...דולה....

האהבה שהרגישה כלפיו היתה כמו של אם לילדיה.. אהבה ללא תנאי, אהבה אמיתית וטהורה. ועכשיו היא מרגישה שאיבדה "איבר בגופה" וכמו אם, חו"ח, המאבדת בן. אולי זה המקום בו היא רואה כרגע את הדברים וצריך לתת לה את הזמן ורק עוצמה כזו של אהבה יכולה להוליד טקסט נפעם ומרגש שכזה. ואת צודקת,אולי זה רק את.. אבל מבטיח לך..שכל אחד שחווה אהבה בעוצמות שכאלה מסוגל לומר/לכתוב .....מילים שכאלה. מה שהיא צריכה כרגע זה חיבוק ועזרה. הדבר האחרון לו היא זקוקה זה הטפת מוסר על פגיעה בעצמה ובילדים. כוון שהמקום ממנו היא חושבת בא מהלב. והטפה רציונלית-שיכלית לא תהיה לה למזור .

ד ו ל ה

New member
לא היתה בדבריי שום הטפת מוסר

אין למה שאמרתי שום קשר למוסר, להיפך , אני רואה בהם נסיון לנקודת מבט שונה, נסיון לעזרה וברור לי שמהמקום הרגשי שבו היא נמצאת עכשיו יהיה לה קשה מאוד לראות זאת ובכל זאת אולי זה יעיר בה משהו, אם לא היום אולי בעוד כמה ימים.
דולה

דולה..על מה הויכוח?

היית קשה וכתבת שאת מצטערת...אם היית קשה... כתבת.."את פוגעת"... וזה לטעמי הטפה.. לא אומר לך איך וכיצד לכתוב...אבל... זה לא רק מה את כותבת-זה איך את כותבת ! ולי,מה לעשות,זה נראה כמו הטפת מוסר...מצטער. סופשבוע נעים

Den3

New member
ואני דווקא

מאד אהבתי את מה שכתבת, כמה שזה קשה לנוע בין רגש שאי אפשר להסביר, לבין היגיון שאומר שבכלל אין כבר מקום בחייך לרגש הזה. השילוב בין ההיגיון לרגש הוא מציאת השלם אצל כל אחד מאיתנו, ואני אומר אצל כל אחד מאיתנו כי כל אחד הוא שונה והקו הדק שמפריד בין רגשות כמו אהבה (ויקום האדם שיוכל להסביר לי מהי האהבה...), לבין ההיגיון שאומר לנו מה איפה היינו רוצים להיות ומה אנחנו אמורים להרגיש במצבים כאלה... הקו הדק הזה בינהם לדעתי הוא השלמות, הקו הדק בינהם הוא שילוב של שניהם...

למעלה