געגועים

געגועים

שבת 24 ספטמבר 2005 עוצמת עיני ומתגעגעת אליך אחרי שנים בנפרד. עוצמת עיני ומתגעגעת אליך אחרי שנים כנצח יחדיו עוצמת עיני ויודעת שלעולם לא אהיה שוב שלך ושלעולם אהיה רק שלך אך ורק שלך. עוצמת עיני ומתגעגעת אליך ויודעת שאתה גם. לעולם תהיה שלי ושוב לא תהיה איתי. עוצמת עיני ויודעת שמשול אתה למת עבורי ואתה כל כך חי. עוצמת את עיני ויודעת שאתה ורק אתה כל חיי עוצמת עיני ויודעת שביום שאעצום אותם לתמיד תהיה שם איתי בליבי בנשמתי גם אם לא תהיה בגופך לידי. עוצמת עיני ויודעת שרגע לפני שאעצום את עיני לתמיד אבקש בליבי את סליחתך ואצהיר בקול על אהבת עולם לך. עוצמת עיני ומתגעגעת אליך ויודעת שלעולם לא ארפה מכך. עוצמת עיני מנסה להיזכר בכל הדברים הרעים שהרחיקו אותי ממך עוצמת עיני ויודעת שיש לי בהם הרבה מן האשמה. עוצמת עיני ויודעת שגם אתה אהבת אותי כל כולך. עוצמת עיני וכועסת עליך על שלא אחזת אותי והירפת מהר מידי. עוצמת עיני וכועסת עליך על שלא השכלת להבין ולסלוח וויתרת עלי. עוצמת עיני ונזכרת איך בקושי ויתרת עלי ולבסוף נשברת. עוצמת עיני ויודעת שלעולם לא אוהב אחר גם אם חשבתי שכן עוצמת עיני ויודעת שלעולם לא אשכח אותך גם כשיבוא האחר. עוצמת עיני ויודעת שאהבה גדולה יש רק אחת. ושרק המוות יפריד ביננו כמו שנשבענו זה לזו עוצמת עיני ויודעת שהילדים שלנו שגדלים בדמותך לעולם יהיו עדות חיה לאהבתנו יודעת שרק בהם תתקיים אהבתנו כל עוד נשמה באפם באפינו. יודעת שגם כשאתה עם אחרת גם כשתהיה עם נוספת לעולם ליבך יהיה נתון לי לעולם לא יהיה לבך שלם עם אחרת. ורק הנסיבות הנסיבות האומללות הן שהביאו לפרידתנו הסופית ורק הנסיבות שהובילו לנסיבות חדשות הן אלה שבגללן לא נוכל שוב להתאחד. והזהרתי אותך וביקשתי אותך התחננתי ובכיתי שלא תחצה את הקו האדום התחננתי אליך בכיתי אליך שתחדל מהניכור ומלכתך ממני. התחננתי אליך וחליתי בכיתי אליך ולא נרפאתי. התחננתי אליך כל כך עד כי אבדתי כמעט את חיי התחננתי ואתה לא הקשבת עד שהיה מאוחר מידי. היום אתה מצטער, כך אמרת, היום אתה מצטער גם רואים היום גם אתה יודע שאין דרך חזרה שנחצו הקווים האדומים ואני יודעת את כל אלה וכואבת ואני יודעת את כל אלה ולא מסוגלת להמשיך בחיי להתחיל מחדש לשכוח לסלוח להפסיק לכאוב. להפסיק לאהוב.

גלי10

New member
אאוץ'

ע פ ר ל ה

New member
לבחור לחיות או למות

עם חלק מהדברים הרגשתי הזדהות,עם השאר הייתה לי התנגדות פנימית חזקה. זה תלוי רק בך ילדתי.אם תשכילי להבין שהסגידה אליו מיותרת ופוצעת אותך, ושישנם עוד הרבה אנשים להכיר ולאהוב,אזי תתחזקי ותלמדי להינות מהקיים, ומכל מה שבדרך...
אני יודעת שכואב,גם לי כאב המון.

זו לא סגידה, והאמיני לי שניסיתי

כל יום כל שעה, שנים רבות של פרידה, ניסיתי גם קשרים אחרים, ניסיתי לבנות חיים חדשים, ערכתי שינויים. לרגע גם היה נדמה לי ש"הנה זה עבר" לא חושבת עליו יותר לא זוכרת. אך בלילות... בלילות עולות המחשבות בלילות חולמת עליו. רואה אותו בדמותם של ילדי. מתגעגעת אליו. זה חזק ממני. יש לי חברה טובה אלמנה לעיתים אני פשוט מקנאה. היא יכולה להתגעגע זה לגיטימי ולי אסור.

ע פ ר ל ה

New member
תני לי דוגמא או שתיים לגעגוע אליו

אני רוצה להבין מהו מקור הגעגוע למרות השנים שחלפו.אולי אני וכל הייתר נוכל לעזור ולייעץ לך טוב יותר. למה את הכי מתגעגעת? עד כמה הגעגוע משבש את מהלך יומך?

ראשית מעריכה מאד את רצונך לעזור

ושנית, כשאני מנסה לברר לעצמי למה אני מתגעגעת, אני מתגעגעת לטוב ליבו לרגישות שלו אלי, לדאגתו לי לאהבתו אלי, לחוכמתו, לידיו הטובות והכשרוניות ליכולת שלו לנהל את החיים בתבונה לדאגתו לילדיו לכך שהתגאה בי שהעריך אותי שראה בי אישה יפה וטובה. מתגעגעת לאהוב אותו לתת לו להעניק לו ולנתינה שלו לי. מתגעגעת לחיים השלוים שהיו לנו יחד. ואל תשאלי אותי למה הכל השתבש אם היה לי כל כך טוב איתו, כי את זה קשה לי לחשוף. רק אומר שכנראה שעשיתי טעויות והוא לא ידע לסלוח עליהם והביא את היחסים שלנו לקצה. והביא את הקשר שלנו לבלתי נסבל עד שהיה עלי להיפרד ממנו. לא לפני שניסיתי הכל כדי שיבין ויסלח ויתן לנו צ'אנס. היום אחרי הרבה שנים הוא הבין שטעה אלא שבינתיים קרו דברים בלתי הפיכים הוא בנה את חייו מהתחלה הרחק ממני. והכל אבוד בשבילינו. אני מנסה לפקס את חיי לתעל אותם למקום אחר לחיות חיים אחרים שלמים להציב לעצמי מטרות אחרות לחיות פשוט לחיות בלעדיו. וכל מה שאני מצליחה זה רק לשרוד רק לעבור את החיים איך שהוא, בשפיות למען ילדי. למען אוכל לפרנס אותם ולתת להם בית חם. ויש לי המון רגעים של כאב וגוש בגרון של געגוע.

ועוד דבר

מתגעגעת אל המשפחה שהיינו פעם, לתא המשפחתי השלם שבינתיים חרב, לילדים שהיו איתנו תמיד ועכשיו הם כבר לא. לא כמו קודם. בעיקר מתגעגעת לשקט הנפשי שהיה לשיגרה הברוכה, לשלווה לידיעה שהיתה שהעתיד יהיה כמו שנראה ההווה... לנאיביות שהיתה בי, לבטחון שהיה לי. אוףףףף לכל כך הרבה דברים שאני חסרה היום.

ע פ ר ל ה

New member
אני לא נוטשת אותך בפריחה מחודשת

יצאתי לי לסיבוב קטנטן(נגמרו לי הסיגריות
)והתחילו לי עיקצוצים בישבן... ועכשיו אני כאן,תייכיף קוראת אותך שוב,ומגיבה לך. אני גם בכייף מוכנה לשוחח איתך במסנג'ר כך השיחה תזרום לה בייתר נוחיות.אבל מה שתבחרי,מקובל עליי. כבר איתך,קוראת,וחושבת עבורך...

ע פ ר ל ה

New member
בפריחה מחודשת

את מתארת איש נפלא,בעל דואג ורגיש,אבא נהדר,כשרוני... בעצם,את מכירה ומוקירה אותו היום בדיעבד,וזה מה שמכרסם בך. את מרגישה שהפסדת את העילוי,ואת בעצם... והכי גרוע,מאשימה את עצמך ולוקחת אחריות גדולה על הפאשלה לכאורה. האם אני צודקת? ומכיון שאינני מכירה את סיבת הפרידה,ואני רק אולי יכולה לשער ולנחש... קשה לי להיות מדוייקת איתך. את מתארת נסיונות שלך להציל את התא המשפחתי עם המון הסברים אליו,והוא בעצם גילה אטימות וחוסר סלחנות עד כדי כך שהביא אתכם אל לקצה. האיש,ככל שאני מנסה להרגיש ולחוש את הסיטואציה,לא לגמרי גמיש,ולא סלחן. יש בי תחושה,שאילו אהב אותך מאוד,היה נותן צאנס לזוגיות שלכם,ולא חסרות דרכים לטיפול בבעיות. האם הצעת זאת? האם ניסיתם? מה הוא מבין היום? במה הוא חושב שטעה? האם הוא מאושר בחייו החדשים? ואת,ניסית לטפח קשרים חדשים וזה נהדר.זה צעד מצויין להתחלה חדשה... יש לי הרגשה שאת כל כך מלקה את עצמך בהאשמות עצמיות,וזה מסרס אותך ממש ולא מאפשר לך לחיות בשלום עם עצמך.זו תחושה קשה ומרה. איך אני יכולה לעזור באמת? הגעגועים שלך אנושיים כל כך,אבל את חייבת לפלס לעצמך את הדרך אל האושר... הוא ישנו,הוא כאן. תניחי לעצמך,תאהבי אותך,תאפשרי לעצמך חיוך ואהבה חדשה,ותשמחי בישנה על שהייתה.לא הכל נמשך לנצח,ולא הכל אבוד. יש שם אור,תציצי בו וגשי אליו...

דרומית50

New member
גם אני לרגע אחרי 8 שנים

חשבתי שאני אוהבת אותו עדיין.ואז הבנתי אחרי נבירה שאני מתגעגעת למה שהוא היה בזמן שאהבתי אותו ולא לזה שהוא עכשו...כי בשמונה שנים האלה הפך להיות לאדם אחר.

Den3

New member
עפרלה יקרה...

מצטער שאני נדחף, אבל רגגשות אי אפשר להסביר, ואת מנסה שבדרך הגיונית תסביר מה היא מרגישה... היגיון ורגש הם כמו שני קצוות של קו אחד...

ע פ ר ל ה

New member
היי דן3

היא הסבירה דיי טוב,רק שהיא לא מסכימה לחשוף את סיבת הפרידה,ולא שזה משמעותי כרגע.היא בוודאות יודעת מה קורה לה,ולמה... בעצם,ובסיכומו של הנסיון והרצון הטוב שלי לעודד אותה,אני אומרת לה לזוז משם למקום אחר. u know,היא כתבה פה,שיתפה ורצתה מילה טובה ועידוד,זה לגיטימי. אז נתתי מעצמי קצת על פי הבנתי

את כאב הלידה את זוכרת?

זה קרוב, זה טרי, זה מרגיש פאטאלי ונצחי. כשזה יתרחק זה יקבל ממימד אחר, כמו כספיון הדג הקטן.

ש י ר ה 42

New member
איזה עוצמות רגשיות

"ואני יודעת את כל אלה וכואבת ואני יודעת את כל אלה ולא מסוגלת להמשיך בחיי להתחיל מחדש לשכוח לסלוח להפסיק לכאוב. להפסיק לאהוב." ואת יודעת ואת עדיין אוהבת ואת עדיין כואבת ותפסיקי לעצום את עינייך פקחי אותן הסתכלי קדימה צעדי לעבר מחר חדש איספי את השברים תאגרי לך כוחות זה לוקח זמן, נכון, זה קשה אבל אפשרי מחבקת אותך

א ש לי

New member
חושבת שאת מתגעגעת למה שהיה

אחרי שנים אומרים שכבר לא מדובר באהבה רוצים או לא....זמן משכיח מרפא אני בהחלט חושבת שעוצמה כזו של מילים היא לא קשורה לבנאדם, שעזב או נעזב לפני שנים כאילו ורק הלך, ועודך חיה באובדן הגעגוע הזה לביחד, לקשר זוגי אמיתי, רגוע, לביטחון יגיע ועוד איך יגיע. את כולאת עצמך בעבר, מרחמת על עצמך ואינך סוללת דרך ליום חדש חבל לי. "מי שמסתכל החוצה חולם "מי שמסתכל פנימה מתעורר"

פברואר68

New member
נדחפתי?...אשלי...איך את בטוחה שיגיע

שהאחד יגיע שהאהבה תגיע...אדם אמין אוהב מכבד...שרוצה לתת כמו לקבל...מפרגן כזה עם לב טוב ואנרגיות טובות? איך את יודעת? שאפשר אולי...לתת אמון בגבר חדש....לבנות פרק ב? שנים רבות, 11 מתוך 12 ...נשארתי נשואה רק מהפחד............אולי מהפחד.....שלא אמצא חבר אמיתי לחיים שיפנק אותי כמו שאני אותו.... ולצערי חשבתי אזזזזזזזזזז אולי להסתפק.....במעט שהיה לי אבא של הילדים שלי שמצטיין בתחומים אחרים מלבד זוגיות תמיד עסוק רק בעבודה ..... מעט רגשי... מעט זוגי...הוא לא ראה אותי ממטר.....רק את הכסף ....הרבה מאוד חומרי היה לי איך את בטוחה שהאחד המתאים מופיע?

בדמעות שאת בוכה....

גם אני בוכה איתך... אבל... רק הלב יודע כמו קוסם להעלם..הוא נשבר לרסיסים בתוך תוכו... אבל בחוץ נשאר שלם. ותנסי...עם כל הגשם שנופל עלייך...במרווח טיפות הגשם קחי אוויר לנשימה. הכאב הוא עצום והריק תופס מקום מלאי את הווקום בהמון אהבה והרבה את..המון ממך. השלימי את עצמך הביטי במראה וראי אשה יפה,טובה ורגישה שיודעת לכאוב ומרגישה. ומצד שני,יודעת לאהוב ויודעת להיות חזקה כמו שרק אשה אוהבת. עד עכשיו כתבתי מהלב ועכשיו רוצה לדבר מהשכל ורוצה להמליץ על ספרים שלדעתי מהם ניתן להחלים ולתת מזור ללב הדואב והשבור שעובר עכשיו יסורים קשים אולם בעזרת כלים מתאימים נוכל לעזור לו להחלים. 1.טיפול נמרץ ללב שבור/איך להשתחרר מאהבה-ד"ר דבורה פיליפס 2. כמו מעגלים במים-ד"ר נירה כפיר. בהצלחה

למעלה