געגועים

Night Light

New member
געגועים

פתאום נזכרתי בעונות הקיץ של הרווקות שלי, אחרי שקיבלתי רישיון נהיגה. לפחות פעם בשבועיים היינו קופצות לטיילת בהרצליה או בת"א, קונות גביע גלידה, מטיילות על החוף או יושבות על החול מול הים. נושמות את המלח, סופגות את השלווה של הים, אודים עשנים של יום שנגמר עולים מהים ואופפים אותנו. ריכלנו על הבנים, חלקנו את החיים שלנו, ולפעמים סתם שתקנו ביחד. התקשרתי אליה. רציתי לומר לה "בואי לים שוב, כמו פעם". היא ענתה לטלפון ושמעתי שהיא לא בבית. "את בדייט?" אני שואלת, והיא אומרת "אני כאן איתו". אני שותקת רגע. ואז אומרת "טוב, אני לא אפריע לכם. תתקשרי כשתהיי פנויה. את חסרה לי" וסגרתי. שוב היא איתו. חוזרת אל האקס שלה, אל מערכת היחסים ההרסנית הזו. נמשכת אל האיש שמתייחס אליה באותה מאצ'ואיות קרה, שוביניסטית, שולטת, קנאית. כמו אבא שלה. אי אפשר לחזור אחורה, לחוף הים, לתמימות שאפפה אותנו, לעתיד הפתוח שהיה לפנינו. היא בת 28, יש לה קריירה, והיא שומעת את השעון מתקתק ומצמידה את עצמה לגבר שיהרוס לה את החיים, העיקר שיהיה לה גבר. אני אהיה בת 28 אוטוטו, יש לי בעל ושני ילדים, ואני שומעת את השעון מתקתק ומחפשת לי קריירה במקום שבו אין הבטחות, העיקר שתהיה יציבות כלכלית. ויקירתי, אני מתגעגעת, אבל אין לי כח עוד לאסוף את השברים שלך כשאת הולכת אליו כדי שהוא שוב יפרק אותך. הזדקנו.

נעמי 1

New member
זה לא...

ה"הזדקנו"... זאת את שהתבגרת... ויש לך סדרי עדיפויות.

יקירתי.....

אינני רוצה להטיף אבל אני גם לא יכולה להשארת שוות נפש לדבריך שכתובים כאן. את יודעת (או לא יודעת, אבל זה לא משנה, זה סתם צורת ביטוי...) יש לי חברה טובה שנמצאת/נמצאה/נמצאת/נמצאה (בערך כל יום זה משתנה) במערכת יחסים כלשהי שאני באופן אישי לא אוהבת והאמת שגם היא מודעת לכך שמערכת היחסים הזאת לא ממש מתאימה לה... אבל מה? יש דברים שחזקים ממנה כנראה וזה אחד מהם. אז מה? עכשיו לסיים את מערכת היחסים שיש לי איתה כי נמאס לי להיות הכותל? להגיד לה שאני לא כאן בשביל לאחות את הרסיסים? להגיד לה שאני איתה רק בטוב אבל לא ברע? מצטערת אבל לא! אני חברה שלה כי אני אוהבת אותה. אני חברה שלה כי כיף לי להיות איתה, אני חברה שלה בגלל שהיא נהדרת בעיני, אני חברה שלה כי אני מרגישה אדם טוב יותר כשאני בחברתה, אני חברה שלה כי היא מצחיקה אותי, אני חברה שלה כי היא מלמדת אותי, אני חברה שלה בזכותה! אז נכון, לפעמים צריך לאחות את הרסיסים, לפעמים צריך רק להקשיב ולהנהן, לפעמים צריך להגיד: "כמה פעמים אמרתי לך..אמרתי לך?", לפעמים צריך להגיד: "אמרתי לך מספיק ודי נכון? לא שמעת לי..", ולפעמים צריך להתאפק ולא להגיד את אותם הדברים. ולפעמים אני פשוט מאושרת מכך שכנראה גם אני חברה כל כך טובה שלה שהיא מרגישה שזה נכון עבורה להתפרק אצלי ולתת לי את הזכות לנסות ולאחות את השברים שלה. אני רואה בכך זכות גדולה מאוד שהיא מאמינה בי וסומכת עלי ויודעת שתמיד אהיה שם עבורה, אם באוזן או בכתף ועם טישו ביד למחות לה את הדמעות.... זוהי תמצית החברות נייטי, וכל אחד מאיתנו צריך חבר שאפשר לסמוך עליו שהוא תמיד ידע לאחות את הרסיסים שלנו. מצטערת לנפץ לך את האשליה, אני לא רואה בזה התבגרנו, אני רואה בזה התגאזנו (מהמילה אגואיזים)

Night Light

New member
אה, לא יקירתי

לא הבנת נכון. אני לא מפרקת כלום. מאז הקאמבק השני אני כבר לא פותחת את הפה. אני רק אומרת שאין לי הכוחות הנפשיים לאסוף את השברים עבורה. היא תצטרך לאסוף את השברים לבד. אני אהיה שם ברקע, אני פשוט לא מסוגלת יותר לומר לה שזה קורה לכולם, וזו לא אשמתה זה הוא, ולנחם אותה על זה. אין לי כח להעמיד עבורה פנים שאני מופתעת שהוא שוב עשה לה את זה. אני אהיה שם בשבילה, אבל הפעם בשקט. בלי מילים. אין לי הכח להציע לה נחמה על זה שוב...

ושוב...

את יודעת שכשהייתי בחו"ל קיבלתי SMS ממנה והיה כתוב שם: "בפעם המליון ושתיים" זהו... שלוש מילים ויותר מזה לא הייתי צריכה בשביל להבין.... ואת יודעת מה עשיתי כשחזרתי הביתה? ישבתי איתה בטלפון והקשבתי... לא אמרתי כלום כי אין כבר מה להגיד, הכל כבר נאמר... ישבתי והקשבתי.... ועוד את יודעת אחד קטן.... זה לא נמאס לי ולעולם לא ימאס לי.... ותמיד אבל תמיד יהיה לי הכוח עבורה.... ואת יודעת למה? כי היא פשוט חברה שלי!

Night Light

New member
ושוב

ההבדל הוא בהגדרה שלך, לא בפעולה. את מקשיבה לה בלי לומר כלום כי כבר אין מה לומר? גם אני. רק שבינך לבין עצמך את אומרת "יש לי כח לזה" ואני ביני לבין עצמי אומרת "אין לי כח לזה", ולמרות שאין לי, אני מקשיבה ואני שם בשבילה ואני לא אומרת כלום כי אני לא אכאיב לה עוד יותר. בעיניך זה עושה אותי אגואיסטית? טוב. אני אגואיסטית. זה המאפיין הכי בולט שלי. עכשיו הכל בסדר?

מצטערת שנפגעת...

זאת כמובן לא היתה הכוונה שלי.... ואם את עדיין מקשיבה למרות ש"אין לך כח"...זאת עדיין חברות טובה וזה אחלה... לילה טוב

../images/Emo127.gif אהבתי את החשיבה וההבעה ../images/Emo127.gif

את צודקת. כל מילה פנינה. חבר של קבע

למעלה