געגועים

געגועים

אנחנו גרים בחו"ל מזה כשבעה חודשים. בתי בת החמש קשורה מאוד למשפחה בארץ ובמיוחד לסבתא שלה (חמותי). היא ילדה מופנמת, לא מאוד משתפת במה שעובר עליה. בשבועות האחרונים היא עצובה מהרגיל, אני מנסה לדובב אותה (בין היתר בשימוש בהאזנה פעילה בכל מיני סיטואציות שמתאימות לכך) וזה לא ממש הולך. מדי פעם יש לה אמירות מהן אפשר להבין עד כמה היא מתגעגעת. היא עונה בחיוב לשאלה האם היא מתגעגעת, אבל לא משתפת מעבר לזה. בשבוע הבא יש חופשת אמצע סמסטר בבית הספר ויש לי אפשרות לקחת אותה לארץ לארבעה-חמישה ימים. ההתלבטות שלי נובעת מהעובדה, שאני לא יודעת אם זה יעשה לה טוב או לא. האם קצת "זמן סבתא" יאושש אותה עד חופשת הפסח, שאז אני מניחה שנפגש שוב, או שזה רק יקשה עליה. כמובן שאם נהיה בארץ היא תפגוש גם את חברות שלה, איתן היא שומרת על קשר מכתבים (באמצעות האמהות כמובן). יש לה חברות כאן, היא השתלטה על השפה יפה, אבל מאוד מתגעגעת גם לחברות בארץ. אשמח לשמוע דעות.

חני ב

New member
תשאלי אותה

ילדה בת 5 יודעת היטב לבטא את עצמה ולאמר מה היא רוצה.

לאה_מ

New member
לא יודעת לענות לך. באמת שאלה קשה.

אולי תאריכי את השהות בארץ ל-10 ימים, נניח, ואז זה יהיה פחות קצר? יש לנו חברים טובים שנסעו ל-3 שנים לארה"ב בקיץ שעבר. היא סיפרה לי בשלב כלשהו, שהיא שוקלת לשלוח את הילדים לארץ בחופש הגדול, כי זה יוצא לה יותר זול מאשר לשלוח אותם לקייטנות שם, וגם הזדמנות להיות עם סבא וסבתא (הילדים שלה יותר גדולים - בקיץ הם יהיו בני 10 ו-7.5). לאחרונה היא סיפרה לי שרשמה אותם לקייטנות בעיר מגוריהם בארה"ב, כי היא חושבת שהם יתקשו מאד להסתגל בחזרה לארה"ב אחרי שהות של מספר שבועות בארץ. בקיצור - קצר מדי זה קשה, ארוך מדי זה קשה... לא יודעת מה האופטימום. לי נראה שאני כן הייתי נוסעת. אבל אולי זה רק נראה כך מכאן.

מנסיון הנסיעות שלנו ../images/Emo160.gif

לא יודעת איפה אתם גרים וכמה זמן לוקח לכם להגיע לארץ. אצלינו מאנגליה, אם מחשבים את הזמן שלוקח להגיע מרגע שיוצאים מהבית עד שנכנסים לבית של סבא וסבתא זה 12 שעות, ובדרך כלל הן במשך הערב/לילה. כשהילדים שלי (בת חמש ובן שנה) מגיעים לסבא וסבתא הם גמורים. מענין שדוקא ביממה שאחרי שאנחנו מגיעים הם מתפקדים מצויין, ואז, ביממה השניה, הם קורסים, ישנים בשעות מוזרות ומעדיפים להיות הרבה בבית ולא לצאת. אחר כך הם מתאפסים על הלו"ז המקומי וחוזרים להיות פעילים כרגיל. לא יודעת איך זה אצלך, אבל לדעתי בגלל זה לא כדאי לבוא לארץ ל 4-5 ימים, מפני שעד שמתרגלים - כבר צריך לחזור. הביקור הכי קצר שלנו בארץ היה באוקטובר, ל 10 ימים, ומאז החלטתי שאנחנו לא באים לפחות משבועיים. (ודרך אגב, עכשיו השבועיים האלה עומדים להסתיים
). יש לי עוד מה לאמר על געגועים של בת חמש, אנסה לחזור שוב בהמשך.

המון תודה לכולם

נתתם לי חומר למחשבה. ודנה - נגעת בדיוק בנקודה הנכונה. ברור לי שלגמריי שבמובן מסוים יהיה לה יותר קל כשהיא תתחיל לבכות מגעגועים (נורא ככל שזה יישמע). עצם העובדה שהיא לא ממש נותנת דרור לרגשותיה בעניין הזה, הוא הבעיה האמיתית מבחינתי. בינתיים החלטנו לא לטוס, הטיסות הן לא ישירות בימים שרצינו, מה שאומר במקום טיסה של 3 שעות להחליף מטוס והמתנה בשדה זר וסך הכל משהו כמו 9 שעות לכל כיוון. ואין אפשרות לטוס ליותר. אז בארץ נהיה בפסח, אבל בינתיים, כאמור, קבלתי הרבה חומר למחשבה ועל כך תודה לכן.

limori

New member
שלום אמא של ים

אני מאד מאד מזדהה עם מה שכתבת, ואני יודעת כמה שקשה להתמודד עם געגועים. גם אנחנו לא גרים בארץ והילד שלי בן 5 וחצי מאד מתדעדע לאחי. הוא חולם עליו בלילה הוא מדבר איתו המון בטלפון הם מתכתבים במסנג'ר אחי שולח לו המון חבילות עם ספרים במבה ביי בליי וכל שאר הקשקושים והמו ןפעמים רואי פשוט עצוב בגלל שהוא רוצה לראות את אחי. מה שמאד עוזר זו המצלמה שיש לנו שמחוברת למחשב וכך הם רואים אחד את השני יום יום מדברים וצוחקים ולמזלי זה בחינם!!! בכל הזדמנות שיש אני נוסעת. לעולם לא נסעתי לפחות מ - 3 שבועות. לוקח לנו יום שלם להגיע וכמה ימים להתמודד עם הבדלי השעות (7 שעות). אני חושבת שרואי היה מאושר לפגוש את אחי אפילו לשבוע והפרידה היתה קשה אבל היתה משחררת אותו מהגעגעוים לפחות עד הפגישה בפסח. קרוב לודאי שתהיה פרידה קשה אבל כמה ימים אחר כך ים תתתגעגע פחות. אני מאד ממליצה לך לקנות מצלמה ולחברה למחשב זה מדהים כמה שרואים בבירור אחד את השני. רואי מראה להורים שלי כל יום ציורים שהוא צייר בגן אנחנו משאירים את המצלמה מחוברת אפילו בזמן שאנחנו אוכלים ארוחת צהרים ואחי מצחיק את רואי וההורים שלי מספרים לו סיפור . זה כייף אמיתי - אם יש לך את האפשרות אני ממליצה בחם. בהצלחה

למעלה