געגועים

labanene

New member
געגועים

שלום...
הייתי בטיפול קרוב ל5 שנים (היו חודשים של שלוש פעמים בשבוע, והיו גם הפסקות של כמה חודשים בדרך), כשבמהלכו צצו כל הזמן רגשות אובססיביים לפסיכולוגית, שכללו מעקבים אחריה. כמובן שהיא ידעה הכל ודיברנו על כל הדברים... לא הסתרתי ממנה כלום.
לא הייתי מאוהבת בה, פשוט מצאתי בה סוג של מודל לחיקוי והערצה, או סוג של תחליף אם. העיסוק בה היה אובססיבי ובלתי פוסק במשך כל התקופה. אני מאמינה שהרגשות היו די הדדיים (עד כמה שזה אפשרי במצב כזה). לטענתה היא מאוד אוהבת אותי, והיא אפילו הייתה בחתונה שלי.
הפסקתי את הטיפול לפני מספר חודשים, מכל מיני סיבות... החיים שלי התחילו לעלות על מסלולם. התחתנתי עם בחור מדהים שאני מאוד מאוד אוהבת (והוא אוהב אותי), קנינו בית, ולכאורה הכל בסדר... אנחנו כרגע במוד חיסכון בגלל הבית, וגם בעלי לא ככ אוהב את העובדה שאני רוצה להמשיך ללכת אליה.
הבעיה היא שאני נורא נורא נורא מתגעגעת אליה. אני לא מפסיקה לחלום עליה ולהמשיך לעקוב אחריה (הפעם רק באינטרנט).
אני מרגישה נורא עם עצמי שבמקום לשמוח בחלקי, אני כל הזמן עסוקה בה. אני לא בקשר איתה בכלל, וגם לא ככ נעים לי ליצור איתה קשר אלא אם אנחנו קובעות פגישה.
הייתי צריכה לפרוק קצת, וכמובן אם יש למישהו עצה איך להפטר מהאובססיה הזו.
ניסיתי המון פעמים להשתחרר מזה, כולל במהלך הטיפול איתה. היה קצת שיפור לקראת סוף הטיפול, אבל מאז שאני לא אצלה אני מרגישה שאני משתגעת.
מפחדת שהיא שכחה אותי, או שהיא כבר לא אוהבת אותי.
מבחינה שכלית אני מבינה שאני צריכה לשכוח ולהמשיך הלאה, אבל רגשית אני מרגישה תקועה

labanene

New member
חשוב לי לציין

יש לי אמא, ומשפחה תומכת ואוהבת. אני מתפקדת, לומדת, נראית טוב וכו'
האובססיה הזו לנשים סמכותיות מלווה אותי מאז שאני זוכרת את עצמי. ניסיתי לפתור את זה דרך הטיפול, אחרי מפגש עם דמות סמכותית שעשתה לי רק רע...
ומאז המטפלת הזו היא היחידה שתפסה את המקום הזה אצלי בלב. לא הצלחנו לשחרר את זה במהלך הטיפול, להפך. רק הלך והתחזק.
מהמון בחינות היא עשתה לי מאוד טוב (אחרי הרבה תסכול ועצב במהלך הטיפול), אבל העניין הזה לא נפתר.
אני יכולה "לחפור" באינטרנט שעות עד שאני אמצא עליה עוד פרט חדש... הגעתי למצב שמצאתי תמונה שלה מהתיכון!
זה סיוט

געגועים

שלום לבנין.
טיפול נכון אמור בין השאר לסייע בהשגת שליטה רבה יותר ובמקרה של האובססיה שאת מתארת - שם יש פחות שליטה וזה מאוד קשה לך כי את עסוקה בזה יותר מדי, גוזל ממך זמן רב ובעיקר מציק מאוד. קשה מאוד להשתחרר מאובססיה ולכן זה מעמיס אף יותר. אני מאמינה שבעבודה הדינמית הפסיכולוגית עיבדה אתך לעומק את הדברים. האם ניסית לקבל טיפולים מסוג אחר? למשל טיפול תרופתי שיכול לסייע בהרגעת החלק האובססיבי או בשיטת CBT? אלה יכולים להיות מועילים מאוד.

labanene

New member
ניסיתי EMDR

עזר לדברים אחרים, אבל לא לאובססיביות.
מתגעגעת אליה נורא, שוקלת לחזור לטיפול לפעם בחודש, רק כדי לראות אותה... אבל השאלה היא מה אני אשיג בזה חוץ מלהשקיט את הצורך הזה...

געגועים

שלום
את צודקת בשאלה שלך. מה תשיגי אלא להשקיט את הצורך ואולי אפילו ללבות אותו? ניסית טיפול תרופתי? ניסית CBT? אלה הדרכים היעילות יותר. כל זה בתנאי שבאמת באמת רוצים לפתור את הבעיה וכמו שכתבתי לפני כן זה קשה. נתראה שוב בראשון אחר הצהריים. שתהיה לך ולכולנו שבת שלום .

labanene

New member
...

יש לי כל מיני סיבות שבגללם טיפול תרופתי הוא קצת בעייתי בשבילי.
זה לא משהו שאני יכולה בטווח הזמן הקרוב לממש.
לא ניסיתי CBT, אולי באמת כדאי לי לברר על העניין.
תודה

gal028

New member
היי

אני ממש מבינה לליבך.
אמנם אני עדיין בטיפול (גם הוא ארוך שנים) ועדיין לא רואה את סופו, אבל כן יוצא לי לחשוב לפעמים על הפרידה מהמטפלת.

לגבייך- לא ממש סיפרת איך עבר תהליך הפרידה ומה קדם לו. האם זו היתה החלטה של שתיכן? האם היתה תמימות דעים ביניכן, לגבי מועד הסיום הספציפי? האם היה *תהליך* של פרידה? (בעיקר לאור כך שהטיפול היה ממושך, ניתן לצפות לתהליך פרידה מובנה והדרגתי מאד, תוך כדי סגירת כל המעגלים שנפתחו בטיפול, דיבור על הפרידה מהטיפול והמטפלת וכו').

בהנחה שכל הנ"ל אכן התקיים, הייתי חושבת אולי כן ליצור קשר עם המטפלת, לספר לה איך את מרגישה ולשמוע מה היא חושבת. כמו כן, הייתי מתייעצת אתה לגבי הרעיון של פגישה החזקתית פעם בחודש או יותר, מאמינה שהיא תספק תשובה שרואה ומתחשבת בצרכייך לטווח הקרוב והרחוק יותר.

בהצלחה

labanene

New member

סיפור קצת מסובך
לפני החתונה התחלנו בטיפול זוגי אצלה, ואחרי החתונה היא המליצה שנעבור לטיפול אצל מכר שלה.
כיוון שלא יכלנו לעמוד במימון של שני טיפולים, הפסקתי אצלה לתקופה מסויימת, כשהסוף היה שחזרתי לעוד מספר פגישות, כשבסופם כבר לא היה לי מה להגיד לה. החלטנו שכשיהיה לי מה להגיד אני אחזור.
לכן, לא היה תהליך מסודר של פרידה, אבל הפרידה הורגשה בפגישות עוד לפני החתונה.
אני קצת מפחדת ליצור איתה קשר out of the blue. זה גם יחייב אותי לפגוש אותה כיוון שאני לא מרגישה בנוח לבקש ממנה לדבר איתי על זה ללא תשלום, אחרי כל כך הרבה חודשים של נתק. ותמיד יש את הפחד מדחיה, או שהיא שכחה אותי, והיא פתאום תרים גבה כשאני אבקש לדבר איתה.
וחוץ מזה, לדבר איתה על דבר כזה יהיה מבחינתי וגם מבחינתה סוג של רגרסיה, כי הפסקנו לדבר על האובססיה הזו מ-ז-מ-ן! הרבה פעמים לא רציתי לעורר אותה בפגישות, כיוון שהגענו למקומות טובים מאוד ביחסים שלנו.

אופירA

New member
מנהל
זה באמת סיוט?

חשבי היטב עם עצמך - האם הכמיהה/התמכרות הזו היא באמת סיוט, ואת מוכנה לשלם הרבה כדי להיפטר ממנה?
חשבי - האם לפגוש אותה פעם בחודש ייתן לך מנוחה או יגביר את ההתמכרות?

האם את מוכנה לחיים בלי שום מגע וקשר עם האשה הזו, בלי שהיא תעניין אותך בכלל ובלי שתרגישי שום צורך לחפש אחריה?
האם את מאוד רוצה בחיים כאלה?

אם תעני על השאלות האלה, אולי אוכל לתת לך טכניקת עבודה עצמית שפותרת את האובססיה הזו. היא לא פותרת את הבעיה השורשית, שממנה נובעת ההתמכרות, אבל היא בהחלט משחררת מההתמכרות המסוימת הנוכחית שמציקה לך כאן ועכשיו.

labanene

New member
כמובן

הכמיהה הבלתי פוסקת הזו למישהי שאני בכלל לא מכירה, היא נוראית.
האכזבה שאף פעם לא יהיה קשר שהוא מעבר למטפל/מטופל, שלעולם היא לא תספר לי משהו מחייה הפרטיים... שאת כל המידע שאני יודעת עליה (ואני יודעת לא מעט, יחסית לזה שהיא אמרה לי רק את שמה הפרטי), הצלחתי לדלות לבד...
כשאני מגיעה למצב שבמקום לשבת וללמוד למבחן, אני מחפשת מידע עליה דרך הגיסים שלה... או לחילופין לא נחה עד שמוצאת את התמונה שלה מהתיכון (לא דרך הפייסבוק), אחרי שלא ראיתי אותה כבר כמעט חצי שנה!
זה איום ונורא. אני מרגישה כמו משוגעת.
אני אפילו מאמינה שהיא לא משערת שהאובססיה הזו עדיין נמשכת.
כשתחזקתי את הפגישות על אש קטנה, האובססיה כלפיה קצת ירדה, כיוון שראיתי אותה וזה קצת הרגיע אותי. בהנחה ואני אחזור כנראה שהאובססיה קצת תחלש, אבל אז הפתרון יהיה להמשיך ללכת אליה עד שהיא תצא לפנסיה... וזה קצת בעייתי, כי מה אני אעשה אחר כך?
הייתי שמחה לחיות את חיי ללא כל תלות בגורם חיצוני, בעיקר כזה שמתנה את הקשר שלנו בכל כך הרבה מגבלות וגבולות. (אני לא רוצה להיות כפויית טובה, כי היא באמת נתנה לי המון (!) המון דברים שאני לא בטוחה שמטפלים אחרים היו נותנים, ואני באמת מאמינה שנוצר ביננו קשר לא רגיל, גם מבחינתה, אבל למפלצת שבי זה עדיין לא מספיק)

לכן, שורה תחתונה-
אם ישנה דרך למחוק את האובססיה הזו והכאב הזה, אני אשמח.

וואו, אני כל כך מכירה את המפלצת הזאת!

הי לבינין, אני קוראת את דברייך ולא יכולה שלא להתכווץ בהזדהות כשאני נזכרת ביחסים שהיו לי עם המטפלת הקודמת שלי, שהייתי רוצה בקשר לסירוגין 8 שנים. בדיוק כמוך חשתי כמיהה עזה אליה והייתי אובססיבית כלפיה, עד שכל כשאמרה לי שאינה רוצה להמשיך לטפל בי - אחרי ההתאוששות איכשהו מהמכה מחלתי על שארית הכבוד העצמי שהוא היה לי והתחננתי אליה פעם בחודשיים בערך שתסכים לקבל אותי שוב בכל זאת. עזבתי רק כשכבר היה כל כך רע עד שהרגשתי שזה היה ממש טיפול מתעלל...
ואז, אחרי תקופת צינון מסויימת ניסיתי שוב עם מטפלת אחרת - ומתוך השוני ביניהן ובדינמיקה אני יכולה גם לדעת מה לא עבד אצל הקודמת. ואני מספרת לך על זה רק כדי שתוכלי לשאול את עצמך אם זה נכון גם לסבית איפשהו. כשניסיתי להסביר לעצמי למה עם מ'(המטפלת הנוכחית ) אני מרגישה הרבה יותר בטוחה ונינוחה מאשר עם ע'(הקודמת ), הגעתי למסקנה שזה בגלל שמ'לא תופסת כל כך הרבה מקום בחדר! הנוכחות שלי עדינה מאוד, מאפשרת מאוד. מרגישה אותי ונותנת לי מקום. בעוד שע'- ממש מיחאה באייותה את כל החדר. אי אפשר היה מקרה להפסיק ציוד כמה היא מקסימה, כמה היא חכמה, כמה היא זורחת... והיא ידעה שאני מעריצה אותה ממש מעבר לכך פרופורציה, וכלפי חוץ ניסתה לדבר איתי על המשגה שבהעקצת אדם. אבל אני חושבת שמבפנים היא רוצה קצת רצתה בזה.
המילים אחרות, עכשיו כשיש לה פסיכולוגית שאין לה שום צרכים נרציסטיים ממני - אני מבינה שזאת היתה אבן הנגף בטיפול הקודם . ומשם הבאה האובססיה שלי לדמות המושלמת והבלתי מושגת ההיא - המטפלת- שתמיד שיחקה איתי במשחקי קירוב- הרחקה ששימרו אותי תמיד בניסיון להתקרב אליה, לזכות בחום שלה..אם מ' לא פיתחתי אובססיה רוצה לנקות שאני מאוד אוהבת אותה ולמרות שהצרכים הרגשיים שלי לא השתנו. כי משהו אצלי בפנים לא מעודד את זה.
בקיצור (וסליחה שחפרתי ) - יכול להיוצ שהאובססיה שלך לא נובעת רק ממך, ושווה לבחון את זה, אם יש מקום (לא במודע ולא מרצון ) שהפסיכולוגית שלך עודדה את הצלחת והאובססיה כלפיה?

labanene

New member
אוי זה נשמע נורא

העובדה שהיא החליטה להפסיק איתך את הטיפול... הייתי נשברת אם המטפלת שלי היתה אומרת לי את זה (ונתתי לה מספיק סיבות להגיד את זה). ככה סתם היא הפסיקה את הטיפול? מבלי לענות לך ולדבר איתך?

בכל מקרה חשבתי על הנושא הרבה, אם היה לה איזשהו רצון להמשיך לשמר את האובססיה כלפיה...
לא הייתה לי איזושהי הרגשה שהיא נהנית מהעניין... נראה שהיא די סבלה והייתה אדישה לכל הדיבורים שלי על האובססיה הזו. היא לא נראית לי טיפוס נרקסיסטי... (אבל אני לא באמת מכירה אותה.)
היא נראתה די מתוסכלת כשהמשכתי לדבר על הנושא הזה (ואני מבינה למה... פגישות שלמות שהולכות לאיבוד בשאלה אם היא אוהבת אותי או לא). היו לנו גם המון ריבים סביב העניין וסביב המעשים שהייתי עושה. (ואני מבינה אותה, אם הייתי יודעת שיש לי סטוקר [שזה לא היא], גם אני הייתי כועסת/מפחדת וכו)
מצד שני, היא ליוותה אותי המון זמן, גם בשיחות טלפון ובמיילים... הגיעה לחתונה שלי. אמרה לי שהיא אוהבת אותי ואפילו חיבקה אותי (אחרי המון שנים, אבל בכל זאת)
קשה לי להאמין שהמעשים האלה נעשו על מנת לשמר את האובססיה... אני באמת חושבת (ורוצה להאמין), שהיא נקשרה אליי כמו שאני נקשרתי אליה. (טוב, אולי "קצת" פחות)
הייתי גם אצל מטפלות אחרות, שאצלן לא צצה האובססיה הזו. או לפחות לא במלוא עוצמתה.
כמובן שיש בה משהו מיוחד שגרם לזה. חוץ מהעובדה שהרגשתי שהיא רואה אותי, ושהיא נהנתה מחוש ההומור שלי (ואני משלה), הרגשתי שהיא יודעת לעמוד על שלה ושהיא אישה חזקה... נורא רציתי שהיא תיקח אותי תחת חסותה ותשמור עליי.
בהרבה מהפעולות שלה באמת הרגשתי שהיא לוקחת אותי תחת חסותה ושומרת עליי. פעולות שקשה לי להאמין שהיא עשתה עם מטופלים אחרים. אבל מצד שני דחקתי אותה למקומות שקשה לי להאמין שמטופלים אחרים דחקו אותה אליהם...

בכל מקרה, אני לא רואה את עצמי ממשיכה בכל סוג טיפול אחר שהוא לא איתה... ההתמכרות קשה מידי, וכל מטפל אחר יהיה כנראה בזבוז כסף שיכלתי להוציא על לראות אותה.

את לא יכולה לדעת אם לא ניסית...

הי, קודם כל אני מצטערת על ריבוי השיבושים בהודעה הקודמת. לא היה לי כח לקרוא ולערוך לפני ששלחתי והטלפון מחליף לי מילים...
דבר שני בנוגע למה ששאלת -כן, זה היה ממש ככה, מהיום להיום, "אני לא יכולה לטפל בך יותר". כי שלחתי לה מייל אחד יותר מדי עם תכנים תוקפניים... (במובן של -זועמים. לא במובן של מאיימים). היא אפילו לא חשבה לעשות את זה בהדרגה או להפנות אותי וכו'... וותיקות הפורום השכן (שחלקן כותבות פה ) עוד יכולות לזכור את זה, כתבתי שם... זאת היתה מכל מחץ. ממש לא רציתי להמשיך לחיות... ואיך שהתאוששתי התחלתי לשלוח לה לוואטספ ולמייל פניות עם שכנועים להמשיך איתי... עד שזה עבד והיא השתכנעה. ואחרי תקופה מסויימת זה נהיה כל כך רע שאפילו אני הבנתי שצריך לעזוב...

בקשר למניעים של המטפלת - גם המטפלת ההיא מאוד אהבה אותי, וגם היא ניסתה (במודע, בשכנועים לוגיים ) להפחית מההערצה שלי אליה. אבל אני טוענת שבדינמיקה *הבלתי מודעת* כנראה שיחקו כוחות אחרים. הצורך שלי להעריך פגש את הצורך הלא מודע שלה להיות נערצת... והמעבר למטפלת אחרת בסופו של דבר עשה לי רק טוב והרבה טוב! ואת כל התובנות על מה לא עבד בטיפול הקודם קיבלתי רק אחרי שהחלפתי מטפלת ויכולתי לראות את זה מהצד. ולהשוות..
וגם אני בהתחלה לא האמנתי שיבוא יום שהמטפלת הזאת תתפוס את מקומה של ע' בשום דרך. וגם סיפרתי לה (בהתחלה ) כמה אני מתגעגעת לע'. ואיך היא שונה לגמרי מע'... אבל בסופו של דבר -כשהנפש מקבלת את מה שהיא זקוקה לו - היא מסכימה לשחרר ולהיקשר מחדש. והיום אני מאוד אוהבת את מ', וגם זקוקה לה - אבל לא אובססיבית כלפיה, ולא מעריצה אותה. ואני יודעת שאם חלילה לא יהיה לי אפשרות להמשיך את הטיפול - מה שכבר קיבלתי ממנה ימשיך להישמר בתוכי ולחזק אותי באופן שלא אצטרך לכמוה אליה כל הזמן. כי כבר הספקתי להפנים (חלקית לפחות ) את הדמות האמפתית והמיטיבה שלה...

בקיצור, הייתי מציעה לך להיפגש ומדבר איתה בשיר הפתיחות על מה שקורה לך, ולשאול אותה האם הפתרון הכי טוב הוא שתעברי למטפלת אחרת. ככה ישירות. ונראה מה היא עצמה חושבת.

אופירA

New member
מנהל
ובכן, את צריכה להיות מוכנה באמת ובתמים לוותר על קשר זה

להכין את עצמך היטב במחשבותייך לוותר על הצורך בקשר הזה, להסכים מכל הלב להיפטר ממנו כדי להיפטר מהאובססיה הזו (והבאות אחריה, בע"ה).
תחשבי על זה הרבה, עד שתרגישי שאת מאוד מוכנה לוויתור.
תעצימי במחשבותייך את הסבל שלך מהסיוט של ההתמכרות, מהטירוף שבכך, ואת הרצון להיות נורמלית ומשוחררת, חופשייה מאובססיה.

אחרי שתהיי מוכנה להפסיק לסבול, תחליטי נחושות לוותר על כל חיפוש מידע, לוותר על לחשוב עליה, לוותר על ליהנות מהמחשבה על הקשר. זה כמו גמילה.
להפסיק לפעול על הרצון לחפש מידע. הרצון יהיה קיים, אבל תסכימי לא לפעול עליו, לסבול מהרצון בלי לספק אותו בפעולות.
מצידי, תנתקי את הפייסבוק לגמרי, כדי לא להתקרב לסכנה. ככל שמתרחקים מאיזור האובססיה, כך קל יותר להיפטר ממנה.
עם הקושי הזמני את מתמודדת ע"י מחשבות על כמה טוב להיות חופשי מההשפלה הזו...

להבין שהדמיון שלך משקר אותך. את מדמיינת שהיא חשובה מאוד ומשמעותית מאוד לחייך. תתאמצי לדמיין לעצמך שמדובר באדם מן השורה, שבכלל לא מעניין כמו שהדמיון שלך מרמה אותך להאמין. שיש לה חולשות שמורידות לך את החשק להשקיע כל כך הרבה סבל בקשר איתה. ברור שהיא נתנה לך המון, אינך צריכה להיות כפויית טובה, רק להתבגר ולהפריד בין מה שנתנה לך לבין הדמיון שמעצים את אישיותה והצורך שלך בה, ולתחום את הכרת הטוב שלך למה שהיה בזמן שהיה ותו לא. אין קשר בין הכרת הטוב לבין רצון בקשר!

התמקדי במה שיש לך בחיים כרגע, ולמדי עצמך לחשוב שזה חשוב לך ומעניין אותך.
סרבי למחשבות שמבקשות להיזכר בה, בחוויות לצידה. המחשבות יבואו, אך תדחי אותן באומץ ואל תתמסרי אליהן. הסיחי דעתך מהן באמצעים שונים - מחשבות אחרות שתחשבי עליהן בכוונה ובכוח, לקרוא עיתון וכו'.

אל תתייאשי למרות שהאובססיה נמשכת והמחשבות חוזרות. המשיכי בעבודה העצמית הזו, והכמיהה תיאלץ לדעוך עם הזמן והנחישות להיפטר ממנה.
זו עבודה שמאוד עזרה לי להיפטר לחלוטין מכל האובססיות על אנשים, שהציקו לי הרבה שנים, כל פעם על דמות אחרת.
ההתעקשות להתבגר ולוותר על האישור הנפשי מאנשים חיצוניים - משתלמת בסופו של דבר.

טיפול וקשר

שלום,
אני מצטרפת באיחור לדיון, ורוצה להאיר נקודה נוספת:
לאורך שנים הטיפול ליווה אותך והיה כעין עוגן, או ציר שסביבו, במידה מסויימת סבבו חייך.
פתאום הציר הזה איננן, ובמקומו נפער חור גדול.
יכול להיות שהכמיהה שאת מתארת היא לא לאשה שטיפלה בך - אלא למילוי לחור הזה שנפער, שאף אחד בסביבה שלך לא יכול למלא, כי שום קשר הוא לא כמו קשר עם פסיכולוגית (לטוב ולרע).
נסי להשלים עם החור, הריק, החסר, ולהבין שאת יכולה לחיות איתו, כי את כבר לא באמת זקוקה לטיפול כעוגן - פשוט התרגלת לחיות איתו וקשה להתרגל לחיות בלעדיו.

למעלה