געגועים למשגיח בחיידר

געגועים למשגיח בחיידר

רבותי היקרים: לא תוקפת אתכם התקפה של געגוע עז למשגיח שלכם בחיידער? או למשגיחה שלכם בבית יעקב? וכדי להסיר תגובות צפויות מראש: לא להפוך את היוצרות ולהתגעגע לצלע השניה.. אוי! מי יביא אלינו את ר' חובות הלבבות או מישהו יר"ש כמותו, שיטיף לנו כבר את מוסרו הטוב מן השמים..

לא מתגעגע למשגיח

אבל מתגעגע לראש הישיבה להשיעורים חזקים בסוגיות שונות הפלפולא דאורייתא וכן מתגעגע מאוד להשלש סעודות תורות'ס אתה יודע אצל חסידים אומרים התורה בעת שלש סעודות בחשך , הקדוש אדמו"ר מצאנז ז"ל אמר פעם על אדמו"ר מסאטמר ז"ל "מען בערענגט נישט די גאולה מיט טונקלע שלש סעודות " (לא מביאין משיח עם שלש סעודות תורות'ס) למה נזכרתי פתאום עם השלש סעודות? נו שוין מענין לענין שלא באותה ענין אני חושב צריך להיות איש כמו חובת הלבבות בפורומינו צריך להיות קצת מאוזן וכשאני רואה את ידידי חובת הלבבות אני מברך "המבדיל בין קודש לחול"

שלש סעודות הקדושות

אני חושד שח"ו בשלש סעודות נזכרת לא בגלל התורות או הדחיפות, אלא בגלל הסעודות ממש כפשוטו. ובאמת משיח לא מביאין בהני תורות, אבל אביסל משקה דוקא כן. וזה דוקא מענין לענין באותו ענין, כי ברור שר' חובות מאוזן כל כך דוקא מפני שהוא ליטוואק, או חס ושלום מן הלוואנט ממש, ומשום הכי לא נגע במשקה, ודעתו מאוזנת תמיד, דהיינו תמיד נוטה לצד שלו בלבד

למעלה