געגועים לאוכל

לילי 36

New member
געגועים לאוכל

מצאתי פורום לאוכל עיראקי,? לא להאמין.... איזה יופי אני מתגעגעת לחמוצים שהייתה מכינה חמותי, לטבית ולדג חמוץ מתוק בתנור אם למישהו מתכונים, אני אשמח מאוד, מאוד תודה רבה

אילנית12

New member
"טרשי" חמוצים עירקים.

"טרשי" חמוצים בסגנון עירקי/אילנית12 מקור התמונה:אילנית מקור:עצמי כרוב,כרובית גזר,פלפל חריף,גמבה,פלפל ירוק מתוק קולרבי,שום, אפשר כול ירק. מלח מים חומץ(שמתי חומץ תפוחים) קורט,סוכר תבלין "בהרת לחמוצים(יש גם "בהרת לקובה)אני עשיתי בערך 3 קילו ירקות אז שמתי 3 כפות תבלין. ההכנה: להרתיח חומץ ומים באותו יחס,להוסיף מלח קורט סוכר ואת התבלין. כזה רותח להוסיף קודם את הגזר( מכיוון שהוא קצת קשה)כ10 דקות. להוסיף את שאר הירקות חוץ מהשום,להרתיח בערך עוד 10 דקות. את השום מוסיפים 3 או 4 דקות לפני שמכבים את הגז. מקררים ומעבירים לצנצנות למקרר.נישאר חודשים במקרר. בתיאבון.

לילי 36

New member
תודה. שאלות

ביחס לשום. אני זוכרת סוג של שום פרוס לפרוסות עגולות. לא בדיוק שום רגיל. את יודעת משהו על זה ? איך נקרא הדג חמוץ מתוק ?

אילנית12

New member
אפשר לשים שום פרסי,אני לא ניסיתי.

בקשר לדג אני חושבת שאת מתכוונת "לסלונה."

סועד

New member
שלום לילי ברוכה הבאה לפורום לגבי

השום הפרסי, ובכן הוא נקרא "ת'ום עג'אם", זה שום מיובא מפרס הוא מאד גדול אחרי שמשרים אותו ללילה או יותר, מקבל צורה עגולה ונפוחה. נכון פורסים אותו לפרוסות. טעים מאד כתוספת לירקות של הטורשי. קשה להשיג אותו ויש חנויות מיוחדות שבהן אפשר להשיג. בברכה סועד. לגבי הדג חמוץ מתוק "סלונה", דפדפי בעמודים הקודמים ותמצאי מתכון מצויין לתבשיל.

סועד

New member
שם התבשיל וניתן להכינו מכל סוגי

הדגים. כמובן שעבור הילדים מכינים עם דג ללא עצמות.

sampl45

New member
ת'ום עאג'אם ניתן להשיג

בקלות בשוק התקווה. מחירו קצת יקר כ-35 ש"ח לק"ג.

לילי 36

New member
תודה. אני אסע במיוחד לשוק התקווה -

זה שווה. קונים את זה בשוק, בדוכנים ?

לילי 36

New member
ועוד משהו ה-צ'אי שהתבשל מעל קומקום

תה צלול וחזק עם טעם אלוהי. אין תה דומה לזה מוגש עם כוסות קטנות בצורה של גיטארה , מכירים ? ובקלאווה בצד.. אוי איזה געגוע........

סועד

New member
הצ'אי העירקי, צ'אי מסאכר. אצלנו זה

התה היומיומי, גם החתנים האשכנזים וגם הנכדים, לא יחליפו את הצ'אי הזה בשקיות תה.

סועד

New member
גם חאק' וויאקי וגם צודקת, אבל אפשר

גם מסאכר. ואת צודקת גם יש את השיר היפה: "ח'דרי איצ'אי ח'דרי, בויה אל מן אכדרה. מתגעגעת אלייך, כתבי יותר . בברכה סועד.

אילנית12

New member
בבקשה מתכון לסלונה-../images/Emo140.gif

22:23:00 מאת: סועד סלונה. תוכן: להלן מתכון לסלונה: פורסים כשלשה או ארבעה בצלים גדולים לחצי טבעות. צולים היטב עד לזיגוג הבצל. מתבלים בפלפל שחור. מעל שכבת הבצל המטוגן מניחים חתיכות דג רצוי פילה או דג הנסיכה, נהוג לטגן את הדג לפני. מי שרוצה לחסוך בשמן יכול להשתמש בדג ללא טיגון. מעל שכבת הדגים מסדרים יפה עיגולי עגבניות טריות ואדומות. מכינים רוטב מ- 2-3 כפות רסק עגבנית 28% 2 כפות גדושות פפריקה מתוקה 5 כפות מיץ לימון טבעי כפית מלח 4 כפות סוכר ותבלין בהראת לדגים. לערבב הכל עם 2 כוסות מיים ולצקת על שכבות הבצל הדגים והעגבניות. להביא לרתיחה ולבשל כ-30-45 דקות. מאכל טעים מאד בטעם חמוץ מתוק. אפשר להוסיף גם פלפל אדום חריף למי שאוהב . להגיש עם אורז לבן, או עם לחם טרי. בתיאבון ובהצלחה. בברכה סועד.

אם את הולכת לתקווה

ממולץ בחום ללכת לתבליני נעמה כל סוגי התבלינים ושלל צבעים חויה שלעצמה ואם את רעבה ממולץ לאכול אצל שמש זה גם בשוק מסעדת בשרים נקי מאוד וטעים מאוד

למעלה