געגועיי לסין

פנומן 72

New member
געגועיי לסין

לפני תקופת מה הייתי בטיול לסין, מה שראיתי שם בערב (מעבר לבחורות יפהפיות בלי סוף) היה משהו שאני לא מבין למה אין אותו בארץ. זה היה מרכז בילוי ענק, ושאני מדבר על מרכז בילוי אני לא מדבר על עוד קניון מעאפן, אלא משהו שיותר מזכיר את רח' נורדאו, אבל הרבה יותר שוקק חיים ובמקום מדרחוב אחד היו שם איזה עשרה בשתי-וערב וארוכים ביותר, מלא מסעדות וחנויות בגדים פתוחות לרווחה, המון דוכנים קטנים על גלגלים שמכינים לכם מזון מהיר כמו נקניקיה על מקל או שיפוד, בלחמניה או בלי, דוכני ערמונים, גלידות, חנויות מזכרות, ספורט, מה שרק עולה על דעתכם וכמובן המון המון מסעדות אחת אחרי השניה (ושלא לדבר על המחירים הנמוכים). עזבו את זה שאפשר לטייל שם משעות הערביים עד השעות הקטנות של הלילה ולהרגיש שלא הספקתם הכל, אלא זה גם היה פתוח עד 1-2 בלילה. הכל. המסעדות, חנויות הבגדים, המזכרות, הספורט, התכשיטים, הרוכלים. כולם ערים, הכל חי ובועט כאילו השעה רק 7 בערב וכאילו אין מחר ולא צריך לקום. זה היה תענוג צרוף. ורק פה בארץ אתה הולך לקניון בשעה סבירה כמו 9 וחצי בערב ובשעה 10 אתה שומע את דלתות הזכוכית מתחילות להיסגר כשמוכרים עצבניים מאיצים בך לעזוב את המקום. המסעדות חלקן עוד ממשיכות ל-11, אבל תאכלס כאילו החיים נגמרים ב-11 בלילה. ואני שואל, למה אין בארץ מרכז בילויים כזה ? שהכל פתוח, שאפשר לטייל, לקנות, לבלות, עד השעות הקטנות, ושזה לא יהיה רק פאב מצחין ? למישהו יש תשובה ?

renjintso

New member
בין השאר כי

בארץ קצת פחות לגיטימי להעביד זבניות 12-14 שעות ביממה. והעסקה של אנשים בשעות הלילה מייקרת את העלות למעסיק, כי צריך לשלם שעות נוספות. וקניות באמצע הלילה לא ממש נכנסו פה לתרבות (וטוב שכך ,אם אתה שואל אותי).

yaelisam

New member
כנראה שלא היית בגרמניה

ולפי מה שאני יודעת זה כך ברוב אירופה- חנויות נסגרות בשמונה בערב, סופרים בשבע, קניונים בתשע- והם עוד מתגאים ואומרים שיש להם evening shopping. בקיצור- בארץ התחום הזה דווקא הרבה יותר מפותח, עם סופרים שפתוחים עד 11 בלילה (כן יש כאלה) וקניונים עד 10. וגם כאן הסיבה העיקרית היא שפשוט עולה הרבה כסף להחזיק חנות פתוחה- וההוכחה לכך היא שרשתות גדולות כן נשארות פתוחות עד מאוחר, וזה בגלל שהן יכולות להרשות לעצמן לעומת חנויות קטנות. חוצמיזה בסין יש הרבה יותר אנשים שיכולים לקנות במקומות האלה, בישראל לא.

פנומן 72

New member
אם לא תנסי - איך תדעי ?

צריך לראות את התרבות הזו תתפוס. אפשר לנסות לקחת מודל, רצוי דווקא בחיפה ה"מנומנמת", ולראות מה קורה בקניון שפתוח עד השעות הקטנות על עסקיו הקטנים והגדולים כאחד... או לנסות את זה במרכז קניות שהוא לאו דווקא קניון שבו הוצאות התחזוקה נמוכות בהרבה (חשמל/מיזוג/נקיון וכו')

xfwind

New member
../images/Emo12.gifמתי לאחרונה היית בחיפה../images/Emo35.gif

בוא ביום חמישי וסע על ציר מוריה. אניט אישית, אגב, מעדיף אותה מנומנמת. יש אנשים שהאג'נדה שלהם שונה....

פנומן 72

New member
אתה יודע מה ?

ביום חמישי אני מגיע למוריה, נראה מה כ"כ מיוחד שם ... (חוץ מפאבים ומסעדות פלצניות)

xfwind

New member
../images/Emo6.gif

יש גם כמה מקומות חביבים ואינטימיים...

פנומן 72

New member
אז כבר כתבת הודעה ...

למה לא להמליץ ? תגדיר חביבים ובעיקר אינטימיים ותכוון אותי. כידוע ציר מוריה הוא לא רחוב שאפשר לעבור את כולו בנקל בערב אחד ...

xfwind

New member
../images/Emo221.gifאני ממש לא בעניין, אבל אם תתאר

את אופי הבילוי/מקום לו אתה מצפה, אפשר להתעניין... (מסעדות/בתי קפה/מועדונים וכו').

פנומן 72

New member
../images/Emo69.gif אין הגדרה

כל הכיף שבסין להוציא מסעדות ופאבים שעליהם היית שורף לפחות שעה (כי אתה נכנס ויושב ומזמין ומחכה ואוכל ושותה בירה ומביא אותה בגרעפס קולני בסופו), שהיה שם גם את דוכני-הרגע, כל מיני מאכלים קטנים שהיית יכול לקנות בשקל/שניים (לוקאלית) כמו ערמונים, גרעינים, שיפוד, גלידות, הכל בדוכנים כמו שוק, והחנויות פתוחות שם עד מאוחר כך שאתה יכול לקנות נעלי ספורט, פיג'מות וגם וואזה לשים על הטלוויזיה. תענוג. ושטף האנשים שם לא נרגע גם ב-1 בלילה. מת לחזור לשם...

guanyin

New member
יש מקום כזה

אבל הוא בת"א. איכסה ת"א! למה הכל קורה בת"א? נ.ב ת'אמת היא שזה ממש לא שווה כמו שזה נשמע - החוף מלא בצרפתים כל הלילה, ולידו הברסלבים עורכים מסיבת טראנס. ועוד צרפתים, ועוד... רק שאוקאו לא היה!

למעלה