גסות רוח דוחה?

גסות רוח דוחה?

או שאני סתם קשיש נטול חוש הומור ולא "מתחבר" לסצנה? "ארבעה ליינים תל-אביבים של מסיבות גייז מקדישים את מסיבת יום העצמאות שלהם לאשת הנשיא הנבצר מסיבת העצמאות השנתית של ארבעת הליינים המיועדים למסיבות של הומואים בתל-אביב, פאג, אלקטרו-פאניקה, נוטוריוס גיי, ו-1984, מוקדשת השנה לגילה קצב, אשת הנשיא הנבצר. "אנחנו נחזיר את כבודה האבוד" הם מבטיחים. גברת קצב עדיין לא אשרה את הגעתה למסיבה שלה, אך מארגני המסיבה מקווים שבזמן הנותר עד ליום העצמאות היא תעשה זאת, לדבריהם"

Raffael

New member
ליינים זה כאילו טרנד של הסצנה

רפאל לתרבות עברית. איך, איך שאני מתעב את "הדיבור הזה".

הרזידנט יהל

לא סובלת ת'דיבור הזה גם. האינגלוז המגוחך של כל מושג. תמו"ש, נסה פעם לקרוא כתבה שלמה על "ליין" או "רזידנט די ג'יי". זה מופיע באותיות עבריות בעיתון עברי, אבל חצי מהמלים באנגלית.ניסיון נואש ועלוב להעמיד פנים שאנחנו אירופה. אגב, "הרזידנט יהל" הוא רק דוגמה לאיגנלוז המגוחך.אין לי שום דבר אישי נגד Yahel. בכל אופן, לא יותר מאשר נגד כל אחד אחר בליינים האלה.

נו רזידנט די ג'יי

זה כמו רזידנט דוקטור, יענו רופא מתמחה, אלא שהדיג'יי מרוויח הרבה יותר כסף. אבל מה זה ליין?

אני חושבת שזה תקליטן הבית

כלומר, התקליטן הקבוע של המקום. ו"ליין" של מסיבות -- אני חושבת שזו פשוט סדרה של מסיבות. ויש גם "סט" - ד' יודע מה זה.

דוגמה ללהג מהסוג הזה

"הליין הוותיק המבוסס על דארק-אייטיז, מתחבר יופי עם אמדורסקי, במיוחד לאור העובדה שאלבומו האחרון הורכב כולו מקאוורים לשירים משנות השמונים. אמדורסקי ינגן גל חדש ואייטיז מחתרתי, שזה כנראה אייטיז אפל במיוחד. אלו יתובלו בחומרים אהובים, קטעים של יוצרים שהשפיעו עליו ושאר ירקות עונה. הרזידנטים צח זמרוני וטל ארגמן ינגנו את כל מנעד הסגנונות של הליין: דארק-אייטיז, סינת'פופ, אלקטרו, אינדסטריאל ואפילו (וזו כנראה המצאה חדשה) נאו-רומנטיקה." מתוך אתר עכבר העיר. אתם הבנתם את זה??

סוריאל

New member
סלחי לי נא, גיברת

באותה מידה היית יכולה להעתיק כאן פיסקה מספרות מקצועית כלשהיא כדי להוכיח את חוסר הקומוניקטיביות ואת האינגלוז הפושה (שי"ן שמאלית) בתחום מדעי החברה / חקר הספרות / הפיזיקה של הקרקעות / אחר, פרטי:_____________. מדובר בסה"כ בצרור מונחים טכניים שהשימוש בהם נהיר ומובן למצויים בתחום. כפי שפילוסוף ממוצע לא יטרח, בד"כ, לתרגם מונחים כמו אונטולוגיה, אתיקה או מטאפיזיקה (לפעמים סתם בגלל סרבול [אונטולוגיה >> תורת היש? נו, באמת] ולפעמים בגלל היעדר תרגום נאות, ע"ע 'לוגוס'), כך אין סיבה מיוחדת שעורכי מדורי תרבות יטרחו לתרגם מונחים כמו אייטיז ('שנות השמונים' הוא תרגום שגוי לחלוטין), ליין או רזידנטים. אדרבא, אם אכן זהו 'אינגלוז', צייני בבקשה את המונחים העבריים העומדים מאחורי המונחים הלועזיים שבקטע הנ"ל: דארק-אייטיז, קאוורים (בסדר. זה באמת 'אינגלוז'), רזידנטים, ליין, סינת'פופ, אלקטרו, אינדסטריאל, נאו-רומנטיקה. לא מדובר כאן באינגלוז אלא, לכל היותר, בהיעדר-עיברות, והוא קביל לחלוטין (כלומר לגיטימי) בהקשר הזה. כמו שרופאים מדברים בלטינית, בליינים מדברים באינגליזית. כל האמור לעיל לא בא להצדיק את התופעה המבחילה של שמות ישראליים לעילא הנכתבים בלטינית (אני מניח שעל הכרוזים למופע הנ"ל לא נכתב 'צח זמרוני' אלא zakh zimroni). אך תופעה זו אינה מוגבלת לתרבות המסיבות - מה שלא תהיה - ונפוצה ביותר גם בתחום הסַפָּרים, סליחה, מעצבי השיער (ע"ע shuki zikri), וספק אם יש לתלותה ב'סצינה' (עוד מונח אינגליזי שספק אם ניתן לעברתו כראוי) כלשהיא.

תסלח לי, אדוני

יש סיבה למה אתה פונה אליי בגסות כזאת?? אני לא רואה שום בעיה לכתוב קטע זה בעברית. ואני גם לא רואה שום בעיה בתרגום" אייטיז" ל"שנות השמונים". או לכל היותר: "סגנון שנות השמונים". cover - גרסת כיסוי resident DJ - תקליטן הבית Dark Eighties - סגנון שנות שמונים אפל Electro - מוזיקה חשמלית Industrial - מוזיקה תעשייתית neo-romantics - מוזיקה רומנטית חדשה. שתי המלים היחידות שלא הצלחתי לתרגם: line, Synthpop. והסיבה היא שאני פשוט לא יודעת מה המשמעות שלהן.

סוריאל

New member
נהדר

נפלת בדיוק לשני הפחים שציינתי. העברותים שלך מסורבלים ברובם (כמה פעמים אפשר לכתוב 'מוזיקה בסגנון...', 'מוזיקה בסגנון...' בקטע אחד?), לא תמיד מדויקים - למרות שעל זה ניתן להתגבר ('נאו רומנטי' אינו מוזיקה רומנטית חדשה אלא, אולי, סגנון רומנטי חדש [או מחודש]. וגם זה מסורבל למדי) - ולא מקיפים: קשה לי להאמין שתוכלי למצוא עברות מתאים לסינת'פופ, משום שהלחמים כאלה אינם טבעיים בעברית ומשום שלשתי המילים שמרכיבות צירוף זה אין מקבילה עברית הולמת (אא"כ את מכירה מונחים עבריים מקבילים למוסיקת פופ ולסינתיסייזר. אה, כן: מסנתז). נכון, לאינגליזם אחד או שניים יש תחלופה נאה (כיסוי, תקליטן הבית - אע"פ ש'רזידנט' חסכוני יותר ואולי עדיף עליו מבחינת נוחות הקריאה), אבל התפיסה העקרונית הגורסת שכל מונח לועזי חייב להִתַּרְגֵם עברית פסולה בעיני. מכל מקום, לנקודה העקרונית שלי לא התייחסת, והיא שה'להג' הזה פשוט משתמש במונחים המקובלים בתחומו והמובנים לדובריו, ואינני רואה סיבה מוצדקת לזלזול ולהתנשאות שלך על צפיפות הלעזים בקטע שציטטת (אגב, מכאן תלמדי את התשובה לשאלתך הראשונה). למעשה, אפילו אם כל המונחים הלועזיים יתתורגמו לעברית עדיין לא יהיה הקטע מובן הרבה יותר למי שאינו מכיר את מסומניו (האם את יודעת מהי מוזיקה תעשייתית? או נאו-רומנטית?). חוסר הבהירות אינו נובע מהאינגליזמים שבו אלא מהצפיפות של המונחים הטכניים, ואת זו שום תרגום לא יבהיר (ובמקרה הזה, כיון שהמסומנים אינם ניתנים להסבר מילולי ממצה, גם לא הערות שוליים). הערה אחרונה: מילים לועזיות השתקעו בעברית משחר ימיה, בפרט מונחים טכניים. אפילו האויר שאת נושמת אינו עברי. אינני רואה פסול עקרוני בקבלת מונחים לועזיים כפי שהם, בפרט כשאין להם מקבילה טובה בשפה. כל זאת לא בא להצדיק שימוש מופרז בלע"ז על חשבון העברית, איף יו נואו וואט איי מין.

מצטערת.

אני לא מתכוונת להתייחס לשום נקודה (עקרונית או לא עקרונית) שלך, כל זמן שאתה פונה אליי ב"טון" כזה.

eliUSA

New member
ליין זה

חבל הכביסה שאפשר לראותו אם יוצאים בדלת האחורית של המועדון ליד שני הפחים תרגיעו!

אותי זה לא מצחיק ../images/Emo11.gif

בדיוק היום נסתם לי הפילטר של המכונת כביסה וכל הכביסה יצאה רטובה. ואחרי זה, עוד הצינור ניקוז של המייבש התנתק, וכל החדר-כביסה התמלא רטיבות
בקיצור, בביתו של רטוב, אין מדברים על חבל

יוסי ר1

Active member
חבל...

אבל די פשוט לתיקון - ישנו מכסה פלסטיק שנפתח בסיבוב, ואז יש לשלוף את הגרב/כסף קטן/סיכת ראש שחוסמת את הפרופלור. אה, ואח"כ לגרוף מהרצפה מים מחצי מכונה...

לצערי אני יודעת את זה

ומה שיותר קשה לי כרגע זה עניין המייבש. הצינור "אקורדיון" הזה שמוציא ממנו את הלחות החוצה (מהחדרון נטול החלון) יצא מהמקום שלו. וכדי להחזיר אותו לשם צריך לטפס על סולם (איזה פחד
) לפתוח ברגים, לתקוע אותו למקום
ואז לסגור שוב ברגים. למי יש כוח??
את החבל, אגב, זרקתי, לאחר שראיתי שהמייבש נמצא אצלי כבר 7 שנים ואני לא תולה יותר .

גם את זה ידעתי

ידעתי שתבוא התגובה הזאת. כן, הרב בטח היה מייד פותר לי את כל הבעיות של מכשירי החשמל. אה, את לא מתכוונת לרב? אז מה זה קשור לחתונה? זה קשור לבן זוג. ואילו היית מכירה את הכישורים הטכניים של כמה מבני הזוג שהיו לי, היית מבינה שאפילו בשביל זה לא היה שווה להתחתן...

למעלה