גנץ עונה לבנט

Harrington

Well-known member
מנהל

גנץ עונה לבנט​

זה לא משנה מי זה, ברגע שהוא מחרים אחרים (בוודאי יהודים), ראשי מפלגות או מפלגות, שיש להן עשרות ולפעמים מאות אלפי תומכים בציבור*, הוא פסל את עצמו מבחינתי. אז אם יחזור בו, אולי ניתן יהיה לצרפו. אבל לקבל את דבריו ולא כל שכן, לקבל דרישות ממנו להחרמת אחרים כתנאי להצטרפותו, זה חד-משמעית לא משהו שצריך להסכים לו.

זה בכלל לא משנה אם שם הדובר הוא בנט או גנץ מבחינתי.

* אמנם שיפור ממחרימי נתניהו כמובן, שלו מליוני תומכים בחברה הישראלית כידוע.

Henry0

Well-known member
זה לא משנה מי זה, ברגע שהוא מחרים אחרים (בוודאי יהודים), ראשי מפלגות או מפלגות, שיש להן עשרות ולפעמים מאות אלפי תומכים בציבור*, הוא פסל את עצמו מבחינתי. אז אם יחזור בו, אולי ניתן יהיה לצרפו. אבל לקבל את דבריו ולא כל שכן, לקבל דרישות ממנו להחרמת אחרים כתנאי להצטרפותו, זה חד-משמעית לא משהו שצריך להסכים לו.

משחק מלים

"החרמה" אינה תמיד במובן "חרם".
"החרמה" בפוליטיקה פרושה, שדעותיו של האחר מנוגדות עד כדי כך לדעותי, שעקרונית, איני מוכן אפילו להתפשר על דעותיו של האחר.

בעצם, כל פוליטיקאי שלא מחרים את ההפוכים לדעותיו,
אינו אדם ישר, אלא מוכן להתפשר על עקרונות, בשביל הכסא.

Harrington

Well-known member
מנהל
משחק מלים

"החרמה" בפוליטיקה פרושה, שדעותיו של האחר מנוגדות עד כדי כך לדעותי, שעקרונית, איני מוכן אפילו להתפשר על דעותיו של האחר.

בין אם "החרמה" זה "חרם" ובין אם נעבור ל"משחקי מילים" כדברי הכותב נכונה, ראשית במבחן התוצאה, זו זהה כמובן. שנית דברי למעלה נראים לי ברורים למדי. תקראו לזה החרמה, תקראו לזה חרם, תקראו לזה ממנדבושקס בטעם וניל, השורה התחתונה שכתבתי למעלה (תגובה #2) בעינה עומדת.

לגבי הרעיון לפיו "כל פוליטיקאי שלא מחרים את ההפוכים לדעותיו, אינו אדם ישר", זה נראה לי די מגוחך (שכן מה לעשות, רוב רובם של הפוליטיקאים בישראל ובשאר דמוקרטיות בעולם, נהגו בדיוק כך (כלומר בדיוק לא כך) בחייהם הפוליטיקאים ואני לא מוכן לקבל שאין חיה כזאת פוליטיקאים ישרים. אבל מעבר לשאלה הזאת, "כל פוליטיקאי" שכן "מחרים את ההפוכים לדעותיו" מבחינתי פשוט לא יודע דמוקרטיה מהי. זה אמנם קיים בפוליטיקה הישראלית של שנת בחירות זו, בדמות מנהיג מפלגת 'הדמוקרטים', אדם שאין לו שמץ של מושג ירוק מה זאת דמוקרטיה. אבל דווקא אצל בני גנץ אני לא חושב שזה קיים, גם אם אולי הוא נכשל בכך לעתים (כמו למשל בהצהרה שלו נשואת שרשור זה).

נערך לאחרונה ב:

Henry0

Well-known member
בין אם "החרמה" זה "חרם" ובין אם נעבור ל"משחקי מילים" כדברי הכותב נכונה, ראשית במבחן התוצאה, זו זהה כמובן. שנית דברי למעלה נראים לי ברורים למדי. תקראו לזה החרמה, תקראו לזה חרם, תקראו לזה ממנדבושקס בטעם וניל, השורה התחתונה שכתבתי למעלה (תגובה #2) בעינה עומדת.

לגבי הרעיון לפיו "
כל פוליטיקאי שלא מחרים את ההפוכים לדעותיו, אינו אדם ישר", זה נראה לי די מגוחך (שכן מה לעשות, רוב רובם של הפוליטיקאים בישראל ובשאר דמוקרטיות בעולם, נהגו בדיוק כך (כלומר בדיוק לא כך) בחייהם הפוליטיקאים ואני לא מוכן לקבל שאין חיה כזאת פוליטיקאים ישרים. אבל מעבר לשאלה הזאת, "כל פוליטיקאי" שכן "מחרים את ההפוכים לדעותיו" מבחינתי פשוט לא יודע דמוקרטיה מהי. זה אמנם קיים בפוליטיקה הישראלית של שנת בחירות זו, בדמות מנהיג מפלגת 'הדמוקרטים', אדם שאין לו שמץ של מושג ירוק מה זאת דמוקרטיה. אבל דווקא אצל בני גנץ אני לא חושב שזה קיים, גם אם אולי הוא נכשל בכך לעתים (כמו למשל בהצהרה שלו נשואת שרשור זה).
משחק מלים

אין קואליציה שלא "מחרימה" את האופוזיציה.
לולא כן, כולם היו אנשים לא ישרים.

אמנם פוליטיקה זו אמנות ההתפשרות,
אך להתפשרות יש גבול, שמעבר לו זו כבר רמאות.

אני מבין את הקושי שלך להבין שכתבת שטויות, הקושי להודות בכך, ובעיקר את היכולת להבין שכתבת שטויות.
לכן לפני שתענה, כך כמה כמה ימים טובים לחשוב על כך, ולהעמק ב"תורת המוסר והערכים",
תורת הערכים היא לא עד כדי כך פשוטה, שכל הדיוט יקפוץ להזים את גדולי חושבי העולם.

Harrington

Well-known member
מנהל
משחק מלים

שטויות. האופוזיציה היא זו שלא מוכנה לחתום על קווי היסוד של ממשלת הקואליציה. מפלגה אופוזיציונית שכן תעשה זאת, ככלל תוזמן לקואליציה (ותסרב).
אני מבין את הקושי שלך להבין שכתבת שטויות, ובמיוחד הקושי להודות בכך,
אויש. הנה חשבתי לרגע שיש מצב שתיאות לקיים דיון ענייני. הייתי צריך לדעת שאין שום סיכוי כזה :cool:. טיפשי מצידי, ללא ספק. כנראה שהתקווה התגברה על הנסיון. אז יושרה אין אצלך וזה לא חדש. קושי (שלא לומר, חוסר אפשרות) לקיים דיון ענייני גם לא וגם בזה אין שום חידוש לאיש. מעבר מהיר לקללות וכינויי גנאי ברגע שאתה מתקשה קצת להתמודד, כנ"ל.

משעמם בס"ה... בכל מקרה, לא טרחתי להמשיך לקרוא מעבר לנ"ל. אם תרצה לנסות בכל זאת להתבגר ולהתגבר לכדי דיון ענייני נטו, שלח מברק. עד אז דבריך בתת-שרשור זה, מבחינתי לפחות, נכתבים ללמפה. הנאה מובטחת לכל משועמם באשר הוא כזה.

בריאות, מיצינו.

evglev1

Well-known member
מנהל
משחק מלים

אמנם פוליטיקה זו אמנות ההתפשרות,
אך להתפשרות יש גבול, שמעבר לו זו כבר רמאות.

אני מבין את הקושי שלך להבין שכתבת שטויות, הקושי להודות בכך, ובעיקר את היכולת להבין שכתבת שטויות.
לכן לפני שתענה, כך כמה כמה ימים טובים לחשוב על כך, ולהעמק ב"תורת המוסר והערכים",
תורת הערכים היא לא עד כדי כך פשוטה, שכל הדיוט יקפוץ להזים את גדולי חושבי העולם.
אתה בכלל לא מתעניין במה שקורה בכנסת? הרי עד כתבי האישום של ביבי כל ראשי הממשלה פזלו לכיוון האופוזיציה כדי להראות לחברות קואליציה שיש להן תחליף. השיא היה כשביבי דרש מבנט להתנצל על פסילת הרעיון של השארת מתיישבים תחת שלטון פלסטיני וביקורת חריפה על עצם הרעיון כשאפילו שלי יחימוביץ' שמראש הציעה את עצמה כשהמדינה הפלסטינית תהיה כל כך וודאית שהבית היהודי יפרוש, היא נדהמה באיזו קלות ביבי מוכן לוותר על בנט ובטוח שברגע שהוא יעזוב היא תיכנס במקומו. גם בכנסת ה-20 כשביבי היה עם 61 בלבד ושירן השכל הייתה צריכה להגיע עם אינפוזיה להצבעות כי הקואליציה הייתה זקוקה לכל קול, ביבי ניהל מו"מ גם עם הרצוג ולבני וגם עם ליברמן מהאופוזיציה על כניסה לממשלה ולמעשה ליברמן נכנע כשראה ממשלת אחדות כמעט סגורה וגם אז ביבי סירב למנות שר חוץ בטענה שהוא רוצה לשמור את משרד החוץ לממשלת אחדות.

וגם בארה"ב כשהרפובליקנים היו לגמרי פרו-ישראליות בוש הבן נעזר בחברי קונגרס דמוקרטים כדי לא להעביר החלטות פרו-ישראליות לחלוטין תוך התעלמות מהפלסטינים כפי שטרמאפ העביר ויזם מיוזמתו.

evglev1

Well-known member
מנהל
משחק מלים

אז זה אומר שרפול ז"ל ומר"צ הם אנשים לא ישרים שוויתרו על עקרונות כשהסכימו לשבת עם חרדים? וחוץ מזה הרי אתם טוענים שהליכוד מלא בח"כים שמקומם בעצמה יהודית והם טרמפיסטים בליכוד ובאמת יש בליכוד ח"כים שהם יותר קרובים אידיאולוגית לבן גביר וסמוטריץ' מאשר לנתניהו אז להחרים אותם כשיש ח"כים ואפילו שרים בליכוד שלא באמת שונים מהם, אלא עשו פשרה עם העקרונות כשהצטרפו לליכוד, חלקם כשהליכוד עוד היה פרגמטי.

evglev1

Well-known member
מנהל

שמיר ז"ל ופרס ז"ל קיבלו את החרמות ואת העיקרון שאין מקום לקצוות בממשלת אחדות ושמיר ז"ל לא נלחם על צומת, תחיה וב-1988 מולדת ופרס ז"ל לא נלחם על כניסת ר"ץ ומפ"ם לקואליציה. שרון ז"ל הוא למעשה הראשון בישראל שהקים ממשלת אחדות עם קצוות מימין ובשמאל עד היום לא סלחו לפרס ז"ל שקיבל את כללי המשחק האלה.

Harrington

Well-known member
מנהל
שמיר ז"ל ופרס ז"ל קיבלו את החרמות ואת העיקרון שאין מקום לקצוות בממשלת אחדות ושמיר ז"ל לא נלחם על צומת, תחיה וב-1988 מולדת ופרס ז"ל לא נלחם על כניסת ר"ץ ומפ"ם לקואליציה. שרון ז"ל הוא למעשה הראשון בישראל שהקים ממשלת אחדות עם קצוות מימין ובשמאל עד היום לא סלחו לפרס ז"ל שקיבל את כללי המשחק האלה.
שיהיה לכולם לבריאות. דעתי בעניין היא כאמור מעלה או בפשטות: המחרים יוחרם (אם יתעקש) ויקפוץ (אם לא).

evglev1

Well-known member
מנהל
אם לא היה את ההוספה המיותר של המילים "בלי בן גביר", הייתה בינינו הסכמה מלאה :-):
האמת הקצוות הם בן גביר, סמוטריץ' וגולן, הערבים הם לא קצוות הם פשוט חלק מהעם של האויב. לקרוא לערבים שמאל זה עלבון לשמאל כי לטעון שטיבי הוא שלום עכשיו פלסטיני זה כמו לטעון שענבל אור ישרה כמו סרגל. הקצוות צריכות להיות רק בקשת הציונית וגולן לא פחות קצה מבן גביר ולכן אני מסכים איתך אם גולן לגיטימי אז גם בן גביר צריך להיות לגיטימי.

ai27

Well-known member
האמת הקצוות הם בן גביר, סמוטריץ' וגולן, הערבים הם לא קצוות הם פשוט חלק מהעם של האויב. לקרוא לערבים שמאל זה עלבון לשמאל כי לטעון שטיבי הוא שלום עכשיו פלסטיני זה כמו לטעון שענבל אור ישרה כמו סרגל. הקצוות צריכות להיות רק בקשת הציונית וגולן לא פחות קצה מבן גביר ולכן אני מסכים איתך אם גולן לגיטימי אז גם בן גביר צריך להיות לגיטימי.
לפיד הוא לא פחות קיצון מגולן
הוא פשוט סימן גם את החרדים כאוייב

evglev1

Well-known member
מנהל
לפיד הוא לא פחות קיצון מגולן
הוא פשוט סימן גם את החרדים כאוייב
לא גם אלא רק, לפיד מדבר רק נגד בן גביר ומה שכונה נוער הגבעות ולא נגד כלל המתיישבים באיו"ש. והחרדים השתיקו את כל הקולות המתונים ונותנים רק לחרדים קיצוניים לדבר לתקשורת.

evglev1

Well-known member
מנהל
התשובה היא לא לבנט אלא לגולן ואייזנקוט. למעשה התוכנית שלו לגרור את בנט וליברמן לממשלת אחדות. וגנץ גם שואל אם האופוזיציה תציע לו את הקולות שלהם במקום בן גביר וסמוטריץ' הוא רוצה לראות את נתניהו מסרב. נתעלם מחוסר הנכונות של לפיד, אייזנקוט וליברמן אפילו לשמוע על זה, לפי הכותבים בפורום לנתניהו אין שום כוונה לוותר על בן גביר בשביל ממשלת אחדות וגם בתחילת המלחמה הוא קיבל רק את גנץ ולא את לפיד לממשלת אחדות כי לפיד הציב תנאי של הוצאת בן גביר וסמוטריץ' מהקואליציה וביבי לא קיבל זאת והעדיף ממשלת אחדות שמרחיבה את הממשלה רק ב-12 מנדטים, שאחר כך ירדו ל-8 כי לא נענה לדרישת סער לתת לו מקום בקבינט.

evglev1

Well-known member
מנהל
יש לשאול את השאלה האם האווז מסוגל להקים ממשלה רחבה.
לעם ישראל יש אינטרס לממשלה רחבה בלי ערבים, בלי חרדים ובלי שמלאנים קיצוניים אוהבי ערבים כמו האנשים של מר"צ שיהיו ליאיר גולן ויאיר גולן עצמו עם רצח תינוקות כתחביב. יש ללחוץ על נבחרי הציבור להפסיק את החרמות על מפלגות גדולות ולהקים ממשלה הליכוד, יש עתיד, בנט 2026, ישראל ביתינו, אייזנקוט וכחול לבן אם תעבור יש לדרוש מראשי האופוזיציה לוותר על החרם על ביבי ומביבי לוותר על ברית הדמים עם החרדים. גם החרדים, גם הערבים וגם מפלגתו של יאיר גולן פוגעים בפטריוטיזם של הממשלה הבאה!!!

SupermanZW

Well-known member
לעם ישראל יש אינטרס לממשלה רחבה בלי ערבים, בלי חרדים ובלי שמלאנים קיצוניים אוהבי ערבים כמו האנשים של מר"צ שיהיו ליאיר גולן ויאיר גולן עצמו עם רצח תינוקות כתחביב. יש ללחוץ על נבחרי הציבור להפסיק את החרמות על מפלגות גדולות ולהקים ממשלה הליכוד, יש עתיד, בנט 2026, ישראל ביתינו, אייזנקוט וכחול לבן אם תעבור יש לדרוש מראשי האופוזיציה לוותר על החרם על ביבי ומביבי לוותר על ברית הדמים עם החרדים. גם החרדים, גם הערבים וגם מפלגתו של יאיר גולן פוגעים בפטריוטיזם של הממשלה הבאה!!!
יש לדרוש, אבל לא יקרה.

למעלה