ג'נסיס שאחרי גבריאל

yushii

New member
ג'נסיס שאחרי גבריאל

לעיתים קרובות אני שומע מחובבי פרוג למיניהם שאף אחד מהאלבומים של ג'נסיס שאחרי גבריאל, דהיינו מ-74, אחרי הכבשה שמשתרעת בברודווי, לא שווה שמיעה. אבל לא נראה לי הגיוני שלהקה תשנח לחלוטין סגנון אחד אחרי שרק כותב המילים והזמר שלה עזב? מן הסתם היו אלבומי מעבר, שוודאי גם בהם יש פנינים כמו באלו של תקופת גבריאל, או שאני סתם מקווה... אז למי ששמע את האלבומים שאחרי - כדאי?

MajorWinters

New member
יקי לטיפולך../images/Emo19.gif

גם אני אשמח לשמוע... בכל מקרה השערתי... שמע, השאלה היא האם הם רצו ליצור עוד פרוג או שמא העדיפו את עולם הMTV, אני לא ממש מבין ויכול להיות שאני טוען, אבל פיל קולינס השתלט על הלהקה והוא לקח אותה למקום שהוא רצה ולא יכל לעשות את כשגבריאל שם... ומכאן ליקי

giloni

New member
הבעייה של ג'נסיס או שלנו?

אחרי פרישתו של גבריאל הלהקה הוציאה עוד שני אלבומים: Trick of the tail&Wind and Wuthering. רוב הקטעים באלבומים אלה אינם נופלים מפאר היצירה שלהם כחמישיה. ההדגשים היו שונים וההשפעה של קולינס ניכרת יותר, אבל היתה זו השפעת הפיוז'ן שקולינס הביא איתו מהפילגש Brand X. קולינס המשיך לנגן עם הלהקה הזו עד תחילת שנות השמונים ולהפיק מוסיקה סופר איכותית, כך שאי אפשר לטעון שהוא זה ש"קילקל" את הצליל של הלהקה. לדעתי הענייה, דוקא העזיבה של סטיב האקט היתה משמעותית ביותר. האקט העניק ללהקה הזו עומק מוסיקאלי, שלא לדבר על איכויות הנגינה שלו. גם בקטעים שלא היה מעורב בכתיבתם (ואלה היו רוב הקטעים) היתה לו השפעה רבה בעיצוב הסופי של הצליל ואפשר לראות את זה באלבום הראשון שהוציא Voiage of the Acolyte לפני שפרש מהלהקה. ללא גיטרה, הלהקה היתה חייבת לשנות את הצליל, מאחר ורת'רפורד ובנקס חשבו שהם יוכלו למלא את מקומו (שהרי גם הם פרטו על גיטרה פה ושם באלבומים הקודמים) אבל הם ודאי לא היו מסוגלים להתקרב לקאליבר של האקט, והם גם לא ניסו - לא להשיג גיטריסט אחר מצד אחד ולא לותר על הנסיון לנגן בעצמם, מן הצד השני. לזכותם יש לציין שלפחות בהופעות הם הכירו בחיסרון שלהם וצירפו את דריל סטורמר, גיטריסט די חד-גוני אבל בכל זאת עיבה להם קצת את הצליל ואיפשר להם לבצע מדי פעם גם קטעים אהובים מהעבר. אבל גם כך, נותרה הלהקה עם שלושה מוסיקאים מוכשרים ובכל זאת הצליל שלה קיבל תפנית חדה עם האלבום הראשון שלהם כשלישיה (And then they were three), תפנית שהלכה והתחדדה בהמשך. מדוע? הנה כמה ציטוטים מפי חברי הלהקה, מתוך הסקירה המצויינת שכתב אורי ברייטמן באתרו: מיקל רת'רפורד: "הרגשתי שג'נסיס מתחילה לחזור על הצמה. לא חקרנו מספיק אזורים חדשים". או: "תמיד חשבתי שלשירים שלנו היה חסר הומור. היינו יותר מדי רציניים ביצירה שלנו". פיל קולינס: "אני לא מצפה מאף אחד שאהב אותנו ב 1972 לאהוב אותנו עכשיו"..."הרגשתי שאנשים מנסים לסווג אותנו כמשהו נפוח ורציתי לנער אותם ולהגיד להם אנחנו לא מה שהיינו בשנות השבעים". טוני בנקס:"מצחיק להגיד את זה אבל הפאנק-רוק עזר לנו, מאחר ולהקות רבות לא שרדו והיתה לנו פחות תחרות" נדמה לי שהציטוט האחרון הוא החשוב ביותר. האלבום הראשון שלהם כשלישיה יצא כאשר הפאנק היה בשיאו. ג'נסיס פשוט הציגה אלטרנטיבה לפאנק ואספה לעצמה את הצעירים והמבוגרים שמצד אחד מאסו בצליל המורכב ומצד שני לא היו יכולים להתחבר למשהו אנטי מלודי כמו הפאנק. עובדה שהאלבום הזה, למרות עליבותו המוסיקאלית והשטחיות המכוונת של הטקסטים, מכר יותר מכל אלבום אחר של הלהקה רק הזניקה אותם למעלה. לזה ניתן להוסיף גם את הגירושים של פיל קולינס שמאד השפיעו על אישיותו וביגרו אותו מאד. קולינס הקליט אלבום אישי שהצליח מאד והוא הביא את ההצלחה הזו כמודל ליצירה של ג'נסיס. התגובות הנלהבות למוסיקה החדשה האיצו בהם לייצר עוד מהחומר הזה, ומכאן השמיים כבר היו הגבול. אם נסכם אפשר לומר שכמה גורמים חברו להם יחד לשינוי הצליל של הלהקה, ועכשיו אפשר לשאול האם יש משהו טוב בכל זאת, במוסיקה החדשה (אם כי מאד שמרנית באופייה) שהלהקה יצרה בשנות השמונים והתשעים? האמת חייבת להאמר: רוב אוהדי ג'נסיס התחלפו. תמצאו מעט מאד חובבים (כמוני) שמחזיקים את כל הרפרטואר של הלהקה, וגם הם (כמוני) עושים זאת יותר כדיסקופילים מאשר כאוהבים אמיתיים של המוסיקה המאוחרת שלהם. מבחינה מוסיקאלית, כלא אלבומי הלהקה המאוחרים נופלים לתוך התפיסה של פופ למבוגרים. קולינס, בנקס ורת'רפורד גם לא ניסו לעשות משהו אחר מכיוון שאף אחד לא היה קונה אלבומים שלהם. אני גם סבור שהם לא היו מסוגלים מנטאלית ומקצועית לייצר דברים אחרים, במיוחד בגלל האווירה שאפיינה את שנות השמונים והתשעים. תהליך דומה עבר גם על להקות אחרות אבל אף אחת לא הצליחה להגיע להצלחה המסחרית של ג'נסיס. מצד שני חייבים לגלות מידה של הגינות ולומר שהחברים נשארו מקצועיים. ההפקות שלהם מלוטשות, העיבודים מאד מוקפדים והנגינה לא פחות טובה מהאלבומים הקודמים. אבל הלחנים והמלים השתנו. בשלב הזה טוני בנקס כבר לא היה יכול לכתוב מלים אובסקוריות על מיתולוגיה יוונית גם מכיוון שאף אחד לא יקנה את זה וגם מכיוון שהוא עצמו התבגר והיצירה שלו התבגרה יחד איתו. ד"א, בDuke יש כמה דברים לא רעים ואפילו ב Abacab יש קטע או שניים שיכולים להסבל על-ידי המעריצים הישנים. אבל זה בהחלט לא זה. הם התבגרו, אנחנו מסרבים... יקי

מורנא007

New member
אני מסכים

ישנם קטעים נחמדים הן בדיוק, ג'נסיס והן בהם נותרו שלושה. שיר לא רע בכלל (למרות הפוטנציאל שלו) בעל אופי פופי אבל גם חצי קלאסי הוא home by the sea על שני חלקיו.

melancholy man

New member
נווש לטיפולך ../images/Emo13.gif

אם היה פה משהו אי פעם לשמור במאמרים הרי שזה זה

noosh

New member
קראתי בשקיקה

ואף נתתי קישור
בהחלט חומר למחשבה אני עדיין חושבת שהאשמה היא באייטיז (האייטיז הוא השטן) לא יודעת, כל הרצון הזה של להצליח על חשבון המוזיקה, זה לא מוצא-חן בעיני היצע וביקוש יש להשאיר לכלכלה, זה לא עובד ככה במוזיקה לטעמי אבל אינ נאיבית, אז שיהיה
ג'נסיס של השנות השמונים והתשעים זו פשוט לא אותה ג'נסיס של שנות השבעים, ובתור אחת שיש לה אלבומים משתי התקופות, אינ עדיין לפעמים לא מצליחה לקלוט שהלהקה של Firth of Fifth היא אותה להקה של I Can't Dance

אין לי מלים

אבל אני אנסה בכל-זאת. אני מעריץ גדול של תקופת גבריאל בלהקה. מצד שני - אני מאוד נהנה מהמוזיקה שלהם משנות השמונים-תשעים, וכמו-כן אוהב את שיריו של קולינס כסוליסט. בכלל - הוא אמן שאני מאוד מעריך. אבל אני כבר קראתי הרבה דברים עלייהם, וקראתי הרבה דברים שלך, יקי - אבל מעולם לא קראתי משהו כל-כך נוח, כל-כך פשוט, כל-כך לעניין וכל-כך נהיר כמו המאמר הזה שלך. סידרת לי בראש כל-כך הרבה דברים, ואני מודה לך מאוד על כך.

לא אנסה להתעלות על שנאמר

אבל אני רוצה לציין שלעניות דעתי האלבום הלא-גבריאלי היחיד ששוה שמיעה, ושווה מאוד אפילו, הוא a trick of the tail, האחרים באמת לא כל כך טובים, או לפחות לא דומים לג'נסיס של פיטר גבריאל.

giba70

New member
שני אלבומי המעבר טובים

בתקופה שסטיב האקט עוד היה, 1975-1976, הם הוציאו שני אלבומים טובים למדי לדעתי, אם כי לא אחידים ברמתם לכל אורכם. ב"תעלול של הזנב" אנו מוצאים קטעים מתקדמים כמו Dance On A Volcano ו-Robbery Assault & Battery לצד משהו די קיטשי כגון Ripples. אני גם אוהב את הקטע Sqounk. כנ"ל לגבי "רוח וזעקה". קטעים מעולים כדוגמת One for the Vine, ולעומת זאת השיר המתקתק של רת'רפורד Your Own Special Way, שתקוע שם באמצע כמו עצם בגרון, או כמו More Fool Me ב-Selling.

Metheny

Member
יש עוד...

Trick Of The Tail כולו אלבום מצויין לפי דעתי. בנוסף לקטעים שאמרו פה, שימו לב גם ל-Los Endos, קטע גדול שחוזר על הנושאים המרכזיים של Dance On A Volcano ושל Squonk וגם מוסיף משל עצמו. ב- Wind And Wuthering יש את Eleventh Earl Of Mar , קטע מצויין, וגם את All In A Mouse's Night (למרות שאומרים שהמילים מגוכחות, אבל אני ממליץ רק לפי המוזיקה עצמה, בדרך כלל לא מקשיב למילים של שירים). ב- And Then There Were Three, תבדקו את הקטע הראשון, Down And Out, הייתי אומר שהוא קטע מה שנקרא underrated, וגם את The Lady Lies. ב- Duke אהבתי במיוחד את הקטע הראשון, Behind The Lines, ואת השניים האחרונים Duke's Travels ו-Duke's End (השניים האחרונים אינסטרומנטליים). אני בעצם אהבתי כמעט את כל החומר שהם עשו עד Duke (ואולי גם עד האלבום Genesis), ויש לי את כל האלבומים שלהם עד אז (ועוד שניים אחרי). וזה לא שיש לי אותם כדי להשלים אוסף (כמו ש- giloni אמר). מסתבר שיש אנשים שאוהבים את כל התקופות (כמעט.. אני מודה שאני לא מסוגל לשמוע חצי מהדיסק Invisible Touch).

yushii

New member
תודה לכל המגיבים

שוכנעתי, 2 האלבומים שנעשו עם האקט נכנסו לרשימת הקניות שלי, ובערך עוד שלושה חודשים אני גם אקנה אותם. מה לעשות, משכורת של חייל...

למעלה