גננת שצועקת

גלילה2

New member
גננת שצועקת

בתי בת שנתיים, בגן ויצ'ו. תמיד נראה היה לי שהגננת הראשית תקיפה מדי. להבדיל מהסיעות שחמות ואוהבות, היא בדרך כלל מדברת בטון פיקודי ולא נעים (לאוזני). היא פיקודית גם אל הסייעות אבל נראה היה לי שהן מקבלות את זה ברוח טובה. גם העובדה שהבת שלי אוהבת אותה הרגיעה אותי. לאחרונה הייתי עדה לכמה מקרים שהיא ממש צעקה על ילדים. לדעתי אין שום סיבה לצעוק על ילד בן שנתיים אבל גם אם נניח שכן, הצעקות האלה היו ממש מוגזמות. ראיתי שהסיעות מנסות להרגיע אותה ולהציע דרכים אחרות לטיפול, אבל היא לא מתיחסת. ראיתי גם שהן מזמינות אחר כך אליהן את הילד הפגוע ומנחמות אותו.
לא מצא חן בעיני כל העניין, למרות שעל בתי היא לא צועקת (אני בטוחה בזה כי בתי מאוד לא רגילה לצעקות ואם היתה צועקת עליה היא היתה מסרבת להתקרב אליה אחר כך. גם נראה לי שהיא צועקת בעיקר על הבנים). מה לדעתכן כדאי לי לעשות? לדבר איתה על זה אין טעם. ניסיתי בזמנו לדבר איתה על משהו שהפריע לי בקשר לבתי וראיתי שהיא לא מחפשת להקשיב אלא רק להסביר לי למה תפיסתי את המצב לא נכונה ואיפה אני טועה. אני מרגישה לא נוח ללכת למנהלת. מדובר בהתרשמות כללית שלי מדרך הניהול של הגננת, זו ביקורת קשה שאני לא יודעת איך להעביר, ולמי. נדמה לי שהסיעות גם מתנגדות לדרכה, והייתי רוצה לחזק אותן בזה, אבל אני לא יודעת איך. אשמח לשמוע דעות ועצות.... תודה.

נ ס ע

New member
נשמע רע.

כשעדי היה בתינוקיה, המטפלת הראשית שם "ירדה" על איזה תינוקת בקושי בת שנה. מיד הלכתי למנהלת הגן וסיפרה לה את זה. הייתי פשוט מזועזעת. התוצאה, אגב, היתה שהמטפלת הזו לא דיברה איתי יותר עד סוף השנה
.

לאה_מ

New member
את יכולה להפריד בין טון הדיבור שלה

לבין הווליום לבין התוכן של הדברים? הגננת של אורי מדברת לפעמים בקול מאד רם. לפעמים כשאני שומעת את זה מבחוץ זה נשמע כמו צעקות, אבל כשאני נכנסת ומקשיבה, זה לא נשמע כך. אבל אם מדובר בשילוב של קול גבוה, טון פיקודי ותוכן כועס, ושהילדים נפגעים מכך, ואם את חושבת שהיא לא רוצה להקשיב, אני כן הייתי מדברת על זה עם מנהלת הגן, ואף שוקלת לחפש גן אחר (לפחות לשנה הבאה). לא נראה לי לשים את הילדים שלי במקום שבו יצעקו הרבה (עליהם או על אחרים).

אפרתש

New member
לא נשמע שיש מה לעשות

זה סגנון של בן אדם. היא כנראה לא מסוגלת לפתור בעיות (או לפרוק לחצים) בדרך אחרת. בן אדם כזה לא יכול להשתלט. היא יכולה לנסות להפסיק לצעוק בנוכחות ההורים אם יהיה עליה איום רציני. וגם זה לא בטוח אם היא תצליח. כתבת שהילדים נפגעים, וזה חמור. היא צועקת על ילדים בנוכחותך, אז או שהיא ממש לא מבינה כמה זה לא בסדר, או שהיא לא מסוגלת להתשלט על עצמה. אלא אם כן חוץ מזה הגן פשוט מקסים - אני הייתי מחפשת גן אחר. לגבי הסייעות - פשוט תודי להן. לא צריך להיכנס בשביל זה ל"את צודקת והגננת לא". תתארי מה את רואה ("נועם כלכך נרגע כשהוא עלייך!" "ראיתי איך את חיבקת את סיגל וזה עשה לה טוב").

ב ה י ר

New member
אני דווקא חושבת שיש מה לעשות בנושא

אנחנו בגן של נעמ"ת וגם לנו היתה מטפלת שצועקת דיברנו עם המנהלת ומהר מאוד העיפו אותה, אני חושבת שבגנים כמו נעמ"ת וויצ"ו שיש פיקוח חיצוני זה יתרון אדיר כי תמיד אפשר לפנות למפקחת במידה ושיחה עם המנהלת לא עוזרת.והמנהלות יודעות זאת. אני כן חושבת שכדיי להתארגן עם הועד ולגשת לשיחה עם המנהלת.

לומר לה בעדינות והומור: שששששש!

מה שבא עם חיוך, מעביר הכי טוב את המסר. ובאותו הומור להעביר את המסר גם למנהלת הגן.

גלילה2

New member
רעיון מעניין ליליה - אני אנסה

אני מפחדת להתחיל מלחמה, (מפחדת מהמלחמה עצמה, לאו דווקא מהתוצאות), ההצעה שלך בהחלט מסקרנת. נראה לי גם שהתגובה שלה תגיד עליה הרבה. אולי היא פשוט לא מודעת לאיך היא נתפסת וזה קצת יטלטל אותה. תודה רבה לכל המגיבות.

חייבים לעשות משהו

בגן של שני גם הייתה מטפלת ששמנו לב שהיא כל הזמן צועקת , אומנם יותר על הבנים אבל זה ממש לא משנה, מאוד לא אהבנו את ההתנהגות שלה, ניגשנו למנהלת וביקשנו ממנה שתשים לב לצעקות שלה יש לציין שאחרי שבוע היא כבר לא הייתה , ממש בתחילת השנה לכן אני חושבת שחייבים לעשות משהו! זה לא נעים להיות בגן עם גננת שצועקת!

לדבר איתה בצד או עם המנהלת

להסביק בצורה נעימה שזה מפריע לך שהיא מרימה קול ותבקשי ממנה להשתדל לדבר יותר בטון שקט אם זה לא עוזר תלכי למנהלת. שלך חנה גונן

kokopeli1

New member
לדעתי יש לך שלוש אפשרויות

או לטפל בעיניין, כלומר לדבר עם מישהי (הגננת ו/או המנהלת ו/או המפקחת) או להעביר את הילדה לגן אחר. אפשרות שלישית היא להמשיך במצב הקיים ולקבל אותו. נראה לי שהאפשרות השלישית היא לא אופציה מבחינתך, כי אחרת לא היית מעלה את הנושא כאן. ולכן, נשארו לך שתי אפשרויות. לדעתי, יש מקום לדבר עם הגננת קודם כל. להגיד לה, בצורה הכי עיניינית, ואל תקיפה, שאת היית עדה לכמה מקרים בהם היא הרימה את קולה על הילדים בצורה שהיא, לדעתך, מוגזמת, ולא מקובלת עליך כהורה, ואז תראי לאן זה מוביל. אם זה יעזור וישנה משהו, יופי, אם לא, אז יש לך סמכויות שמעליה לשם כך (זה אחד היתרונות בגנים של ויצ"ו ונעמ"ת, תנצלי אותו). קשה לי להבין למה את חושבת שזה צריך להיעשות כמלחמה, ואם כן, למה את פוחדת מזה כל כך, הרי זכותך המלאה (ויותר מזה, חובתך) כאמא, להגן על ביתך בכל דרך. איזרי אומץ וצאי לדרך במצלחה ואשמח לעידכון

למעלה