גננת אנטרופוסופי

meאני7

New member
גננת אנטרופוסופי

שלום, אשתי הולכת ללמוד חינוך אנטרופוסופי בקרוב בכללת דוד ילין. לאחרונה הייתה לי שיחה עם חבר שטען שכל התורה הזאת מבוססת על כת שמטרתה להקנות בילדים הרגלים כתורתו ופולחנים דתיים נוצריים במסווה. האם מישהו שמע על זה ככה? קצת טרוד

meאני7

New member
החבר שלי טוען

החבר שלי טוען שהילדים יוצרים בובות ללא פנים ואז משתחווים להן והם גם מתפללים לשמש.
הוא עוד טען שהילדים מקריבים קורבנות ומפזרים את העפר בשדה ושזהי עבודה פולחנית..
הוא גם הראה לי חוברת של יד לאחים...
אישתי אמרה לי שהוא בעצמו מסיונר ומעוניין שילדים ילמדו חינוך דתי, ושהיא בחיים לא שמעה על זה שבחינוך אנטופוסופי מקריבים קורבנות

iameden

New member
זה נשמע לי ממש לא קשור לאנטרופוסופיה

מציעה לך לבקש ללכת לראות גן או לדבר עם מי שילדיו בחינוך אנטרופוסופי. שיהיה לאישתך המון בהצלחה

Artsy

New member
מהידע המאוד מצומצם שיש לי בתחום אני יודעת

שמייסד האנתרופוסופיה היה רודולף שטיינר שהיה אוסטרי במקור, זוהי שיטת חינוך שעיסוקה בעיקר בחיי הרוח של האדם.
ילדים בחינוך זה לומדים מגוון רחב של מיומנויות כגון : תפירה, גינון , בישול, חיבור האדם לטבע ולהבנה גבוה יותר של העולם דרך עשייה יצרנית וחווייתית, לא ידוע לי שיש שם מעשי פולחן. הסיבה לכך שלבובות אין פנים זה בכדי לעודד ולפתח את דמיונם של הילדים ובכדי לא לפתח אצלם תבנית או מודל מסויים ליופי/ מראה ספציפי.
מדוע אתה טרוד מכך? אני חושבת שאישתך יכולה לעשות חקר מקיף על התחום במיוחד עם כמות הידע שיש ברשותנו כיום, ולבחור לעצמה מה נכון לה מתוך האמונות שלה.

למעלה