גננות וגננים יקרים...

guypele

New member
גננות וגננים יקרים...

יש לי שאלה אולי לאף אחד אין מושג אבל לא מזיק לנסות : אני הולך ללמוד חינוך באוניברסיטה, וככל הנראה אני מעוניין להיות גנן, על פניו מוזר, נכון? ובכן, הבעיה שלי היא שבסוף לימודי או קודם אני שואף לעבור לארץ דוברת אנגלית...מה שגרם לי לללכת "על בטוח", כי מי יודע אם הלימודים בסמינר יוכרו בחו"ל, ובכלל האונ´ מאפשרת לי ללמוד בנוסף בחוג לחינוך ובכך לשפר אותה משמעותית לקראת המעבר. האם אני צודק? האם לימודים בסמינר (דההינו ה-B.ed + תעודת הוראה לגיל הרך) מוכרים בחו"ל וניתן להשתלב שם כגנן? אודה לכן ולכם אם תוכלו לעזור לי כי אני מאוד מבולבל - עבדתי בהתנדבות שנתיים בגן ילדים, גם עם ילדים בעיתיים, ומאוד נהנתי והתפתחתי. אם זאת, אין טעם ללמוד בסמינר אלא אם הוא מוכר בחו"ל... שאלה נוספת היא האם בסיום התואר בחינוך ניתן להוציא תעודת הוראה לגיל הרך באותו זמן שאורך מסלול ההוראה ביסודי (כשנה וחצי)? תודה רבה רבה על ההתייחסות. נ.ב. ולמי ששואל את עצמו למה אני עובר אצייר ציור קטן :
=
=>
=>
=>
=>

ק

New member
השלמה של שנה בסמינר

לאחר שתסיים שלוש שנים באוניברסיטה ותקבל תואר ראשון בחינוך תצטרך לעשות השלמה באחד הסמינרים כדי לקבל תעודת הוראה. בשנה הזאת תצטרך להחליט לגבי סוג ההתמחות שלך חינוך לגיל הרך, יסודי או חינוך מיוחד ולאחר לימודים של 4 שנים תוכל להיות מוכר מטעם משרד החינוך (איני יודעת מה קורה בחו"ל). דרך אגב גם הלימודים בסמינר הם 4 שנים. לפי דעתי הלימודים בסמינר הם בהרבה יותר פרקטים, ויש הרבה התנסות ולמידה. והלימודים באוניברסיטה הם מאד יבשים. שיהיה בהצלחה בכל דרך שתבחר.

טלגל

New member
לא מוזר אלא מוצלח מאד שאתה

רוצה להיות גנן, חסרים הרבה גננים במערכת וזה רק לטובה (חבל שתעבור לחו"ל אבל נקוה שזה רק ללימודים....). עכשיו תכל´ס: אנגלית לומדים ומשלימים גם בסמינרים בהתאם לידע שלך- סימסטר או שניים או שלושה, בקשר להמשך לימודים בחו"ל הכי טוב שתשאל בסמינר הקיבוצים או לוינסקי מה הנוהג ומה דרוש בחו"ל אחרי לימודים אצלם, ועוד אני מצטרפת לק´, הכי טוב ומעניין ללמוד חינוך לגיל הרך בסמינרים, הלימודים הם בשטח ומעשיים לעומת הלימודים התיאורטיים באונ´. שרק יהיה בהצלחה

איפה ללמוד

שיהיה לך בהצלחה בבחירה. המלצתי שתבחר בסמינר ולא באוניברסיטה שיש בה יותר מידי תאוריות. לך ולמד בסמינר דוד ילין בירושלים, בית ברל או כל סמינר אחר שמציע התנסות חוויתית ולא אינטלקטואלית בלבד. מידע כללי : בחלק מהמקומות אין מבחנים כי עבודות תורמות הרבה יותר להתפתחות האישית שלך. לפני הכל בדוק אם ליבך נכון, מה שיקבע גנן טוב או גננת טובה היא הנשמה, הלב ולא משהו אחר. האם אתה מסוגל לאהוב כל ילד ? לפי נסיונך נראה שכן. בנוסף לכך בדוק את שיטת מונטסורי הנלמדת רק בחו"ל. ואחרון חביב, מכיון שבענייני נשמות עסקינן, "האקדמיות" לא כזאת חשובה למי שבאמת מבין. יותר מהבנה חשוב לחבק אותם, לתת להם להיות, להרשות להם לטעות. גננת עם לב חם, אוכל ביתי וחיוך תמיד דיברה אליי יותר מידענית שיודעת מה "צריך לעשות" בברכה תמרי מכללת לוינסקי http://www.levinsky.ac.il/levinsky/doa_iis.dll/serve/level/hebrew/1.50.html סמינר הקיבוצים http://www.skb.macam98.ac.il/

למעלה