גני תקשורת

שניוני

New member
גני תקשורת

שלום! בשנה הבאה הילד שלי נכנס לגן תקשורת לגיל שלש. ואשמח אם תוכלו לחלוק איתי קצת מהידע והנסיון שלכם.
דבר ראשון, הבנתי שבגן הילד יקבל את כל הטיפולים הדרושים כולל קלינאית, ריפוי בעיסוק, פסיכולוגית וכו'. האם זה אומר שלא אהיה זכאי לקבל שירותים אלו מקופת החולים? או שיגבילו אותי בכמות?
כמו"כ רציתי לדעת מה העלויות הצפויות בגן תקשורת. האם זה כמו בגן עיריה רגיל? או שיום הלימודים הארוך והטיפולים דורשים תוספות?
אם מקבלים שם טיפולים מאנשי מקצוע, האם אני צריך להפסיק לקחת אותו לקלינאית שלו?
היום הוא במעון רגיל עם סייעות שילוב ואני לא כל כך יודע למה לצפות לשנה הבאה.
אשמח לכל מידע

AutismTimesTwo

New member
תשובה

א. כן, הילד יקבל טיפולים משלימים בגן ולכן לא תהיי זכאית לטיפולים של קופת חולים. אם יש לך ביטוח משלים-מושלם למיניהם, יתכן שאת עדיין זכאית להחזרים בגין טיפולים נוספים.
ב. במידה והגן נתמך על ידי העמותה לילדים בסיכון או משהו דומה, יהיו בגן טיפולים נוספים/חוגים נוספים וגם תוספת תשלום. אצלנו זה 550 שקל לחודש (העמותה). העירייה אינה גובה תשלום נוסף אצלנו.
ג. לגבי קלינאית פרטית - אנחנו המשכנו לטפל אצלה וזה יוצר לדעתי רצף חיובי מאוד של טיפול עם אדם שרואה את הילד לאורך זמן. הגן כמובן לא יחייב אותך להפסיק, מקסימום יבקש שהקלינאיות תהיינה מתואמות ביניהן, שזה די מתבקש.

גן תקשורת זה דבר טוב. הילד יהנה, את גם.

nirity1

New member
שלום

בגן תקשורת מקבלים טיפולים של קלינאות, ריפוי בעיסוק ליווי פסיכולוגי וכו'. היתי שואלת את הגננת כמה טיפולים מקבלים כי ממה שהבנתי זה משתנה מגן לגן.... אתה עדיין אמור לקבל החזרים על טיפולים אחר הצהרים מקופת חולים. החוק אומר שהילד זכאי ל 3 טיפולים במכון הסדר אחר הצהרים בהשתתפות עצמית. במידה ולא תמצא מטפל במכון הסדר תוכל לפנות למטפל פרטי אחר תקופת המתנה של "זמן סביר " שזה אומר כמה חודשים. כמו כן יש קופות חולים שמציעות דרך מושלם טיפולים ריגשים כמו הידרותרפיה , טיפול במוזיקה וכו. יש גנים שעובדים עם עמותות כמו מילמן , העמותה לילדים בסיכון ואז הילדים מקבלים יותר טיפולים בגן ואז לא מקבלים את הסיפסוד עבור הטיפולים אחר הצהרים
אנחנו לא משלמים על הגן בכלל. שנה שעברה הינו בגן שהעמותה לילדים בסיכון היתה בו ושילמנו לעמותה בערך 500 שקל בחודש. התשלום היה עבור הטיפולים הנוספים בגן.
השיקול לגבי מה לעשות אחר הצהרים צריך להיות מאוד תלוי במטרות שלך - יש כאלה שמנצלים את אחר הצהרים לעבוד ב ABA . יש כאלה שמעדיפים לעשות טיפול ריגשי יותר כיפי כמו הידרותרפיה.
אני מאוד ממליצה שתעין באתר של אלו"ט. יש שם המון ידע. גם באתר של בית לורין. יש להם הרבה מידע

SMADAR55

New member
לנו יש ניסון עם גני תקשורת של אלו"ט ושל

העמותה לילדים בסיכון.
בשני הגנים בהם למד בני (ובנוסף גם באלוטף ובתכנית השילוב הבטוח של אלו"ט) היו טיפולים בהיקף גדול ממה שהילד זכאי במסגרת סל הבריאות (מספר טיפולים בשבוע).
השנה למשל הוא מקבל פעמיים בשבוע קלינאית תקשורת, פעמיים בשבוע ריפוי בעיסוק ופעמיים בשבוע טיפול רגשי- במסגרת שעות הגן (תכנית "השילוב הבטוח" של אלו"ט).
מהסל זכאים ל- 3 טיפולים שבועיים ולכן , כל תוספת היא ע"ח ההורים.
לרוב, כ- 550 ש"ח לחודש, 12 חודשים . הטיפולים עד אמצע אוגוסט.

במידה ומקבלים היקף כזה של טיפולים לא ניתן לקבל ע"ח קופ"ח , אלא אם כן יש לכם זכאות מבטוח משלים.

SMADAR55

New member
תכנית השילוב הבטוח היא תכנית של אלו"ט

במסגרתה משלבים 2-3 ילדי PDD באותו הגן (שילוב מלא). מאגדים את שעות השילוב שכל אחד מהילדים זכאי לה עפ"י ועדת השילוב כך שיש משלבת אחת מישרה מלאה לכל השבוע (משלבת אחת לכולם). אלו"ט מפקחת על השילוב - מנחה את הצוות החינוכי של הגן ואת המשלבת. יש פסיכולוגית מטעם אלו"ט שעוקבת, מדריכה את ההורים וכן הילדים מקבלים טיפולים פרא רפואיים במסגרת שעות הגן- פעמיים בשבוע קלינאית, פעמיים בשבוע ריפוי בעיסוק, פעמיים בשבוע טיפול רגשי. חלק מהטיפולים הם קבוצתיים (הילד המשולב + מספר ילדים מהגן) וחלק פרטניים.השתתפות של ההורים בעלויות הטיפולים היא בכמו בגני תקשורת של אלו"ט.
בני השנה בתכנית ואני מאוד מרוצה. לטעמי זה מעבר הדרגתי ממסגרת של גן תקשורת למסגרת של שילוב יחידני. בשנה הבאה יעבור לשילוב יחידני בכתה א'.
התכנית פועלת במקומות מסויימים בארץ. במודיעין בה אנו מתגוררים התכנית פועלת מזה מספר שנים. מידי שנה התכנית פועלת ב- 3 גני חובה. לגבי טרום חובה וטרום טרום חובה- אין לי מושג.
אני יודעת שאלו"ט מוכנה לפתוח בערים נוספות ובלבד שיהיו מספיק ילדים שיאפשרו פתיחת התכנית (לרוב אותו הצוות עובר בין כל הגנים באותה העיר)

שושית16

New member
תוכנית שילוב של אלו"ט

באלו"ט נמסר לי שצריך לפחות 6 ילדים באותו הגן באותו העיר . האם זה נכון? אולי את יכולה לכוון אותי למי לפנות? ואיך אפשר שיהיה בערים אחרות את נושא זה למי פונים?

SMADAR55

New member
אין לי מושג מי הכתובת באלו"ט. במודיעין התכנית

פועלת מספר שנים ובגני התקשורת ובשפ"ח מודעים אליה. מקיימים כנסים לתת מידע להורים שמתלבטים בין שילוב יחידני לתכנית זו.

זה נכון שצריך מינימום של ילדים. זה מצריך התארגנות מצד אלו"ט- הם דואגים לצוות שמגיע לגנים ולא יפעילו את התכנית אם לא יהיה מינימום נדרש.
בשנה שעברה כשהיינו בועדת שילוב ואמרנו שרוצים להירשם לתכנית נאמר לנו שלא יכולים להבטיח שהיא תתקיים מאחר ובאותה נקודת זמן לא היו מספיק הורים שביקשו להירשם.
נקודה נוספת- אחד הילדים הוא דתי והוריו מאוד רצו שישולב השנה בגן דתי במסגרת התכנית. הדבר לא התאפשר והוא לומד בתכנית אך בגן חילוני.

אם אתם רוצים להפעיל את התכנית בעירכם כדאי שתיצרו קשר עם הורים לילדים אחרים בגיל של בנכם/ בתכם . צריךלהקים קבוצה של הורים המעוניינים בהפעלת התכנית ואז לפנות לאלו"ט. אפשר לפנות לגני תקשורת בעיר או דרך הרווחה להגיע להורים נוספים או לפרסם כאן בפורום או בקומונות.

למעלה