גני תקשורת בפ"ת

rans778

New member
גני תקשורת בפ"ת

שלום רב,
אנחנו כנראה לקראת ועדת שיבוץ בפ"ת לרגל מעבר לעיר.
בתנו ביולי תהיה בת 5.
לדעתנו ולמיטב הידוע לנו לפי כל האבחנות היא בתפקוד גבוה יחסית. (דיברה בגיל צעיר, יש לה חברים בגן, אפילו נפגשת מדי שבוע עם בני משפחה וילדים של חברים).
לפי רופאת ההתפתחות יש לה פרוגנוזה טובה להשתלבות בביה"ס.
כרגע היא בתל השומר, אבל לאחר שיחה עם אגף חינוך מיוחד בפ"ת, כמובן שהם מכוונים לגני התקשורת בעיר (לדעתי בעיקר בשביל לחסוך את אגרת תלמיד חוץ שצריכה להגיע לתל השומר מטעמם.)
האמתלות הרשמיות הן כמובן שהילדה תהיה עם אותם ילדים שעימם תהיה בביה"ס, ותשתיות חינוך המיוחד טובות מספיק.
האמת שאנחנו לא פוסלים זאת לחלוטין, אבל חוששים עדיין ממעבר דירה ומעבר גן בו בעת לילדה.
בסה"כ טוב לה בתל השומר וגם אנחנו מרוצים.
מה דעתכם?
אנחנו ממש זקוקים נואשות להתייעצות עם הורים שילדיהם היו או נמצאים בגני תקשורת בפתח תקווה.
האם יש כאן כאלה שיכולים ליצור קשר?
דעתו של מנהל האגף מן הסתם סובייקטיבית יותר.
הוא טוען שיש לו 5 גנים ושאחד מהם בטוח יתאים לרמת בתנו.

פ"ת

אנחנו היינו בגן תקשורת בפ"ת. הגן היה מעולה. תיפקודים מעורבים עם אפשרות לשלוב חלקי בגנים סמוכים ומעבר לשילוב מלא בהתאם לתפקוד (2 ילדים עברו בגיל גן חובה לשילוב יחדני מלא בגן רגיל, 1 עבר לגן שפתי, 2 ילדים סיימו ועברו לשילוב יחדני מלא שנה נוספת בגן חובה רגיל, 3 ילדים - שבאו במקום אלו שעזבו בגן חובה - סיימו ועלו לכיתת תקשורת, 2 ילדים סיימו ועלו לבי"ס תקשורתי).
השאלה לדעתי היא לא אם הגנים טובים (והם טובים אל תדאגו) - אלא למה לקחת ילדה על הספקטרום שלומדת בגן מסודר ובעוד שנה כבר עולה לביה"ס (היא בת חמש) - ולהחליף לה מסגרת לשנה בלבד?! - אם היא מתקדמת יפה וטוב לה בתל השומר הייתי מנסה להתעקש. להעביר למשך שנה על כל הכרוך בכך זה לא דבר שבא ברגל ושינוי זה לא רק ילדי הגן אלא גם סביבה ואנשי צוות ומטפלים וכו' (ואגב אין גם שום ערובה שהיא תמשיך הלאה עם חברי הגן שכן אי אפשר לדעת מעכשיו אם היא תשובץ לשילוב מלא או לכיתת תקשורת - ע"ע הילדים מהגן של הבן שלי שרק מי שעבר לכיתת תקשורת או ביה"ס תקשורתי לומד יחד עם עוד ילד או שניים מהגן).
למעט השיקול של נושא הנסיעות והפקקים לכוון תל השומר, אני הייתי נותנת לה לסיים את הגן ולעשות מעבר אחד בגיל ביה"ס.
בהצלחה!

rans778

New member
יש גם את הנושא של השילוב

השילוב בתל השומר הוא סימלי.
אנחנו מאוד מתלבטים עכשיו, כי סיפרו לנו שמלחמות בעיריית פ"ת הן לא דבר פשוט.
אשמח אם תוכלי לשלוח לי בפרטי מס' טלפון שלך עם זמנים נוחים להתקשרות שנוכל להחכים מנסיונכם.
ואם לא, או אולי אף יותר טוב - מס' טלפון של מישהו שאת מכירה שנמצא באותה הדילמה כבר עכשיו.
אגב, איזה גן מה-5 הקיימים הוא הקרוב ביותר לשכונת אם המושבות?
האם הוא המוגני נמוך, הומוגוני גבוה או תיפקודים מעורבים?
בתודה מראש,

פ"ת

הכי קרוב לאם המושבות הם צמד הגנים בפיכמן (מול בלינסון) שנחשבים מצויינים, אבל השיבוץ בפתח תקוה אינו לפי איזור מגורים אלא לפי גיל וכדו' (בגן של הבן שלי כולם היו אותו שנתון לדוגמה וזה היה מצויין). התיפקודים בגנים מעורבים מאוד. לגבי שילוב - הבן שלי לא בשילוב כך שאני לא יכולה לעזור בזה אבל אני יודעת שילדים מהגן שלו שכן שולבו (יותר מחצי גן) יצאו במהלך השנה עם איש צוות לגן משלב סמוך (תדירות ומשך השילוב הם בהתאם ליכולות הילד ולגודל הצוות) ובהמשך גם עברו לשילובים יחדניים מלאים בגני חובה רגילים (או שקיבלו בהמשך לגן התקשורת שנה נוספת בגן חובה רגיל לשילוב יחדני מלא). אם שילוב זה מה שחשוב לכם והגן בתה"ש לא נותן מענה, יכול להיות שהמעבר לפ"ת כבר השנה דווקא יטיב איתכם ושווה לעשות מאמץ - רק תוודאו שבאמת ישנה המלצה וכוונה לשלב.
לגבי טלפונים - אני לא מכירה אנשים בדילמה כמו שלכם (החלפת מסגרת לשנה). אנחנו עצמנו עברנו במיוחד לפתח תקווה בגלל איכות החינוך הטובה פה לספקטרום (גנים, שילובים, בתי ספר, מטפלים וכו'), אבל עברנו ישר לשנה הראשונה בגן תקשורת.
ולגבי עיריית פתח תקוה - שלא יבהילו אתכם (בעיקר לא הפקידות במחלקת רישום)... תחשבו מה נכון לכם ולילדה וכשתחליטו דברו רק עם ראש אגף גני ילדים או ראש אגף חינוך מיוחד (תתעקשו על פגישה איתם). רק תדאגו להשאר במסגרת גבולות הזמן הסביר, שלא תתקעו בלי שיבוץ.
בכל מקרה גם אם יתעקשו לשבץ אותה בפתח תקוה - עקרונית גני התקשורת פה נחשבים טובים מאוד, כך שאתם תהיו בידיים טובות ואפשר להוריד רמות לחץ :).

למעלה