גני ילדים רוסיים

AlabamaW0rley

New member
הרציונל הוא לדחוף כמה שיותר שפה ותרבות רוסית

לפני שהמובן מאליו הישראלי משתלט. למה? כי שפה זה דבר שלוקח הרבה מאוד זמן לרכוש אותו, כי אינסטינקטים תרבותיים זה משהו שנבנה בהדרגה. זה לא נכון לומר "אם הילד שלי ירצה באיזשהו שלב להפוך לרוסי הוא כבר יעשה את זה בעצמו כשיתבגר" כי כשיתבגר זה יהיה מאוחר מדי וכמעט בלתי אפשרי.

למה לשמור על תרבות ועל זהות? האם הזהות שלי היא הזהות של הילד שלי?
אלה כבר שאלות פילוסופיות ואני מניחה שלכל אחד את התשובות שלו.

למה לא להקים גם בתי ספר רוסיים

כדי שתהיה המשכיות, כי ללמוד רק בגן רוסי זו רבע עבודה וכל המאמצים וההשקעה פשוט מתאדים ונעלמים בהמשך.

AlabamaW0rley

New member
יש

יש "בית ספר" של אחר הצהריים שמלמדים בו כל מיני מקצועות כמו מתמטיקה, אנגלית ופיסיקה בשפה הרוסית, ויש גם תיכונים שנחשבים רוסיים בגלל האוכלוסיה שם, למשל על"ה וסינגלובסקי.

זו טיפה בים

לאנשים שבאמת רוצים להנחיל ולשמר לאורך זמן.

בתיכונים שציינת, שפת הלימוד היא רוסית, או שסתם יש שם אחוז גבוה של יוצאי חבר המדינות? בכלל, האם יש בתי ספר ותיכונים בארץ ששפת הלימוד בהם היא רוסית?

AlabamaW0rley

New member
אחוז גבוה של יוצאי חבר המדינות

בינהם גם מורים. אז יוצא שבאופן לא פורמלי מדברים רוסית, אבל הלימוד הוא בעברית.

טוב, את זה יש בהרבה מקומות אחרים בארץ

אני התכוונתי ספציפית לשפת הלימוד, כמו שבבתי הספר הערביים למשל מלמדים בערבית, בבתי ספר של ילדי שגרירים זרים מלמדים באנגלית, בבתי ספר של המסיון בעבר לימדו בצרפתית וכו'.

אין בתי ספר כאלו בישראל ששפת הלימוד בהם היא רוסית? אם פתחו גנים כאלה, אז למה שלא יפתחו גם בתי ספר?

השאלה לכמה זמן אותם ילדים מצליחים לשמר את

השפה.. מה יהיה כאשר הם יצאו מהחממה העוטפת והמחבקת אל העולם שבחוץ. העברית, השפה השלטת, תדחק אט אט את הרוסית הצידה עד אשר היא תתרופף ותעלם. הם יבינו פה ושם, אך לדבר ברמה טובה, לכתוב ולקרוא אני בספק אם יוכלו.

הייתה תוכנית בערוץ 9 שבה דנו על הנושא הזה. דוד קון סיפר שבנו אמנם מבין פחות או יותר, אבל לדבר הוא מאוד מתקשה. כנ"ל אנשים אחרים בני דורו (פחות או יותר) שסיפרו את אותם הדברים על ילדיהם. אם לא תבוא הנה עוד עליה המונית ממדינות חבר העמים, השפה הרוסית תהפוך ל"יידיש" עוד 10-20 שנה. "שפה של אנשים זקנים".

AlabamaW0rley

New member
אם מדברים את השפה בבית ומשקיעים במורה פרטי

אין סיבה שהשפה תיעלם. אני רואה איך זה קרה אצל אנשים אחרים ואצלי, וממש לא גדלנו בתוך הגטו הרוסי. ההפך.
מובן שהדיבור לא יהיה כל כך שוטף ויהיו חסרים ניואנסים תרבותיים, בעיקר הקשורים לתרבות המודרנית, אבל אלה חוסרים שאפשר להשלים כשיש את הבסיס.

אני רואה איך הסבתות הרוסיות משקיעות

מאמצים גדולים בנכדים/ות שלהן, ולמרות הכל, הקטנטנים הללו עונים להן מי חצי בעברית חצי ברוסית, ומי בעברית מלאה. אם כך הם פני הדברים, מה יהיה כאשר יגדלו?

יש אנשים מוכשרים שמצליחים לשמר למרות הכל ואפילו ללמוד בעצמם מספר שפות ללא עזרה חיצונית, אבל אני מתכוון לאדם הממוצע.

אגב, לא בכל מקום יש גנים רוסיים. רוב ילדי יוצאי חבר המדינות נשלחים לגנים "רגילים" וכבר אז שפתם מתחילה להתערבב עם עברית ולאט לאט מוחלפת על ידה.

AlabamaW0rley

New member
למה רק סבתות? איפה ההורים?

אם ההורים לא עושים מאמצים לשמר את השפה ברור ששום גן לא יעזור. גן יכול להיות חלק מאג'דנה, הוא לא יכול להיות הערובה לשימור השפה. בשביל באמת לשמור על השפה צריך לדבר אותה בבית, לשלוח למורה לרוסית או למסגרות אלטרנטיביות ברוסית, לראות סרטים\טלויזיה ברוסית.

גם ההורים עושים את זה, אני מניח...

פשוט אני רואה בעיקר את הסבתות שמטיילות עם הנכדים שלהן.. ההורים כנראה עסוקים בעבודה ונמצאים עם הילדים רק בבית. בכל אופן, רציתי להדגיש שלמרות ההשקעה הגדולה, השפה בקושי משתמרת, אם בכלל. המציאות יותר חזקה מהכל והעברית בסופו של דבר דוחקת את שיירי הרוסית שהילד ליקט בילדותו.

למעלה