גני ילדים רוסיים

beatman

Member
גני ילדים רוסיים

במדינת ישראל קיימים גני ילדים המיועדים לילדים של עולים מבריה"מ לשעבר.
בגנים אלה שפת הדיבור היחידה היא רוסית, סמלי התרבות הם רוסיים ואני בספק אם ישנם סמלי תרבות ישראליים כלשהם כגון: שירים ישראליים,סיפורים ישראליים, חגים יהודיים וכו'.
בעצם נוצר מצב שילד נולד בישראל וכאשר הוא מגיע לבית הספר היסודי הוא נקלע לצרה: הוא לא מבין להיכן הוא הגיע ומתקשה ליצור קשר עם הצברים בגלל עברית דלה עד לא קיימת (יליד ישראל לכל הרוחות) וחוסר ידע בתרבות ישראלית בסיסית.
גם שאר הילדים כמובן מסתכלים עליו כעל חייזר.

האם אתם חושבים שקיום גנים כאלה הוא במקום ?
הייתם שולחים את ילדיכם לכזה מקום ?

ivgy1980

New member
התייחסות

בוודאי שלא הייתי שולח ילד לגן כזה. אם כבר, עדיף גן אמריקאי או בריטי.
על אף שאישית אני מאוד מחובר לשפה הרוסית, לכל דבר יש גבול.
בכל זאת, אנחנו חיים בישראל!

זה לא נכון...

מדברים שם גם בעברית, לומדים על חגי ישראל ושמים דגש על סמלים לאומיים. בחלק מהגנים הללו לומדים גם אנגלית.

http://www.nrg.co.il/online/17/ART2/409/191.html

לא להתרגש מהתגובות...

אני לא בטוח עד כמה גנים מהסוג הזה תורמים להנחלת השפה הרוסית לאורך זמן. בגילאי 3-4 הם יודעים רוסים די טוב (עד כמה שאפשר לדעת בגיל הזה), אבל אחרי שהם הולכים לבית ספר (דובר עברית בלבד כמובן) השפה הרוסית נדחקת לטובת העברית. עד גיל הבגרות הם כבר שוכחים כמעט הכל. להבין הם מבינים, אך לדבר מאוד קשה להם.

beatman

Member
כנראה שיש כל מיני גנים רוסיים

הבעיה שאכאשר אותם ילדים מגיעים לבית הספר או גן חובה, הם חווים קושי מסויים להשתלב.
אני חושב שזה מעט עצוב לעולל דבר כזה לילד הנולד בארץ, לבדל אותו מאחרים.

AlabamaW0rley

New member
יכולה להעיד מבפנים

אחרי השחרור שלי מהצבא עבדתי פרק זמן קצר בגן "רוסי". נכון, הגננות מדברות ברוסית, מקריאים לילדים סיפורים ברוסית, מבשלים אוכל רוסי עם טוויסט ישראלי (בכל זאת, פתיתים). יש פה חוויה שונה מאשר בגן ישראלי "רגיל", אבל לא הכל כל-כך מנותק: כן שומעים עברית גם מהצוות וגם בסרטים מצויירים, כן עושים קבלת שבת ומסבירים על המסורת היהודית (אפשר להתווכח האם זה ישראלי או דתי, אבל לפחות זה משהו שנחשב נורמלי בגנים), כן עובדים עם הילדים היותר בוגרים על העברית. זו אפילו לא ממש בועה, כי הגננות עצמן לא ירדו אתמול מהמטוס, לכל אחת וריאציה משלה לזהות ישראלית-רוסית. הילדים סופגים מציאות מעורבת, לא מנותקת.

עם זאת, אני מניחה שילדים כאלה גדלים להיות קצת שונים. קשה לי, בתור מי שהיגרה לכאן בגיל 3 ודיברה וכתבה רוסית, לראות בזה אסון. יש משהו מאוד משחרר בלא להיות לגמרי שייך. וכאן, זה אולי משבר זהות ממש עדין, לא היתה להם שום הגירה, הם נולדו ישראלים - רק עם בונוס.

ivgy1980

New member
"יש משהו מאוד משחרר בלא להיות לגמרי שייך"

אמנם אני מרגיש לגמרי שייך, אבל כמה שהמשפט הזה נכון...

beatman

Member
אני פשוט לא מבין למה לגרום לילד

שנולד בארץ את משבר זהות, גם אם הוא ממש עדין כלשונך.

ivgy1980

New member
ומה עם הילדים שגדלים בארה"ב

ולקראת הצבא או אחרי הקולג' חוזרים לארץ? גם שם הרי יכול להיות משברון...
סבורני שכל מקרה לגופו.

beatman

Member
מקרים שונים

כאן מדובר בילד שנולד בארץ והוריו עלו אליה.
בארה"ב מדובר בישראלים שחיים שם זמן מוגבל כנראה או שמאפשרים לילדם אפשרות חזרה ארצה.

ivgy1980

New member
אני מתכוון לנסות להתבסס כלכלית

אתה חושב שכדאי לוותר?

beatman

Member
תעשה מה שאתה חושב לנכון

אבל אם חשבת על ירידה לצמיתות, אז אני כיהודי לא ממליץ זאת.

beatman

Member
ויהודי את ארץ ישראל

מי האמין באביב 67

שעוד חודשים ספורים בלבד ישראל תשלש את שטחה? אף אחד, רבים היו בטוחים שאוטוטו מגיע החורבן, ו"שהאחרון יכבה את האורות בנמל התעופה לוד". אני לא אומר שזה אכן מה שיקרה, אך אי אפשר לדעת מה צופן לנו העתיד. בינתיים, אפשר להתיישב בנגב וברמת הגולן. שטחים כמעט ריקים שמשוועים לאנשים שיפריחו אותם (הרמה אולי פחות, כי היא אזור טבע, אך הנגב בהחלט כן).

למעלה