גני ילדים בלונדון

גני ילדים בלונדון

שלום לכולם אנחנו עוברים במאי עם ילד בן 3 ללונדון. אני מתלבטת אם לשים אותו בגן דובר אנגלית או גן שיש בו גננת אחת לפחות דוברת עברית. האם יש כאן מישהו שיכול לייעץ לי מנסיונו האישי? וגם: איזה מסגרות רלבנטיות לגיל הזה? על מה להסתכל כשבודקים גן? מה השוני לעומת גן בארץ? תודה מאש

לא

אנחנו נוסעים רק לשנה. הייתי רוצה שבסוף השנה הזאת האנגלית שלו תהיה שוטפת. השאלה היא אם הוא יוכל להגיע לזה גם בגן דובר עברית חלקית

jonbaum

New member
זה לא חשוב אם הוא יודע אנגלית או לא

אני ממליץ לשים אותו בגן אנגלי רגיל (לא ידעתי בכלל שיש גנים בלונדון שמתנהלים בעברית - הנה כל יום לומדים משהו חדש). הסיטואציה שלי אמנם שונה, אבל הנסיון דומה. אני חי כאן באירלנד עם אשתי האירית, והבנות שלי יודעות אך ורק אנגלית. בספטמבר האחרון, הילדה הקטנה שלי (שהיתה בת 3 ביוני) התחילה ללכת לגן ששיך לבית הספר הצרפתי. הכל שם מתנהל אך ורק בצרפתית לפי תכנית הלימודים שקובע משרד החינוך הצרפתי. יש 20 ילדים בכיתה שלה (מורה + אסיסטנטית), ומתוכם 8 שלא ידעו צרפתית מהבית. כמובן ביום הראשון שהיא נכנסה לשם היא לא הבינה אף מילה, אבל זה לא הפריע לה כהוא זה. זה מדאיג מבוגרים כי הם מסתכלים על הדברים מנקודת מבט של מבוגרים - כלומר, אם מבוגר נכנס לחדר עם המון אנשים שמדברים שפה שהוא לא מבין, זה כמובן מפריע לו מאוד, אבל ילדים בגיל 3 רגילים לזה שהם לא מבינים את רוב מה שמבוגרים אומרים. היא מייד למדה את השירים שהמורה מלמדת, והיא שרה אותם ישר מהתחלה עם מבטא מושלם, גם אם היא לא הבינה את המילים. כיום, אחרי 5 חודשים, היא עדיין לא מדברת בצרפתית (המורה מדברת אליה צרפתית והיא עונה באנגלית עד כמה שאני יודע) אבל היא מבינה כל מה שהמורה אומרת, שרה המון המון שירים, וגם שמעתי אותה מלמלת לעצמה בצרפתית גם אם אין לה עדיין בטחון לדבר עם אחרים. שאלתי פעם את המורה מתי הם מתחילים לדבר, והיא אמרה שבהרבה מקרים הילדים לא מדברים בכלל בצרפתית כל השנה הראשונה, הם רק קולטים את השפה באופן פסיבי. ואז במשך החופש הגדול הם לא שומעים צרפתית בכלל, ופתאום בתחילת השנה השניה הם מדברים באופן שוטף. לדעתי אם תהיה גם מורה דוברת עברית בגן זה רק יסבך את העניין ויאיט את קצב ההתקדמות של הבן שלך. גילוי השפה החדשה יהיה הרפתקאה נפלאה בשבילו, לא משהו מאיים או מפחיד.

מישמש1

New member
לדעתי דווקא להיפך

מאחר והמעבר הוא רק לשנה, לא רואה טעם בלשגע ולתסכל פעוט בן 3. אנגלית שוטפת בגילו הוא לא ידבר אחרי שנה, במיוחד מאחר והוא יחזור לגור במדינה שהשפה השולטת בה היא עברית והשפה האנגלית לא תמשיך להיות עיקרית בחייו וסביבתו.

jonbaum

New member
לא מסכים בכלל

קודם כל, אם הוא ילמד אנגלית, זה לא "ישגע" אותו וגם לא "יתסכל" אותו - הוא ילמד בכלל בלי להרגיש. אחרי שהם יחזרו לארץ, סביר להניח שהוא יפסיק לדבר אנגלית, והוא ישכח, אבל גם אם הוא שוכח, עצם זה שהוא ידע פעם שפה זרה ישאיר אותו עם יכולת מעולה ללמוד שפות זרות.

bulllli

New member
בדיוק קראתי מאמר

עד גיל 12 ילדים סופגים שפה כמו ספוג. ממליץ להתייעץ בפורום הורים בחו"ל. הם בטוח יודעים!

מיכאל45

New member
דעה של ילד שעבר את התהליך

הייתי בן 5 כשהורי עברו לשנתיים לארה"ב. הלכתי לגן ואח"כ בית ספר רגיל וגן ובית ספר יהודי בימי ראשון. פעמיים הרגשתי כאילו אני נופל לכוכב אחר: הבעיה לא היתה של שפה אלא של התנהגות ומנטליות! בהתחלה עד שלמדתי איך מקובל להתנהג בארה"ב נחשבתי לילד בעייתי ומופרע וכשחזרתי לארץ עם המנהגים האמריקאים נחשבתי לחננה ופראייר ע"י הילדים בארץ.... אין מנסיוני האישי שום בעיה שהילד ילמד בגן אנגלי. הוא בצ'יק יתפוס את השפה ועם הגננת טובה ומודעת לענין יסתדר מצוין. רק להקפיד שלא יאבד את העברית שלו כדי שלא יעבור זעזוע נוסף כשיחזור לארץ.

noy2222

New member
טראומה לילד המסכן

הוא עוד ילמד נימוסים והתנהגות רחמנא לצלן! בישראל אי אפשר לגדול ככה... noy

מיכאל45

New member
צחוק צחוק....

כשחזרתי לארץ חטפתי שוק לא נורמאלי מנורמות ההתנהגות, בעיקר ליד המבוגרים. התור (למעשה חוסר התור) בתחנת האוטובוס אחרי הבית ספר, הדחיפות, צעקות, מכות בבית הספר - ועוד בנוכחות המורות... בדרום העמוק של ארה"ב של לפני 40 ומשהו שנה, שם הייתי שנתיים, העונש על התנהגות כזו בבית הספר הייתה מכות בישבן עם מחבט פינג פונג! וכאן בארץ זו התנהגות נורמאלית ורגילה??? אבל אל דאגה - סיגלתי לעצמי גירסה אישית ממשפטו הידוע של אחד הציונים הראשונים (נדמה לי ברנר אבל אני לא סגור על זה) "היה יישראלי בישראל ואדם בצאתך". בנתיים זה עובד די טוב, עם בערך יום הסתגלות בכל כוון.

המון תודה לכולם ועוד שאלה

איך אני יכולה לאתר מהארץ גנים שיש בהם גננת אחת דוברת עברית? (כרגע נראה שהשכונות הרלבנטיות הן גולדרס גרין, הנדון ואולי המפסטד)

למעלה