זה לא חשוב אם הוא יודע אנגלית או לא
אני ממליץ לשים אותו בגן אנגלי רגיל (לא ידעתי בכלל שיש גנים בלונדון שמתנהלים בעברית - הנה כל יום לומדים משהו חדש). הסיטואציה שלי אמנם שונה, אבל הנסיון דומה. אני חי כאן באירלנד עם אשתי האירית, והבנות שלי יודעות אך ורק אנגלית. בספטמבר האחרון, הילדה הקטנה שלי (שהיתה בת 3 ביוני) התחילה ללכת לגן ששיך לבית הספר הצרפתי. הכל שם מתנהל אך ורק בצרפתית לפי תכנית הלימודים שקובע משרד החינוך הצרפתי. יש 20 ילדים בכיתה שלה (מורה + אסיסטנטית), ומתוכם 8 שלא ידעו צרפתית מהבית. כמובן ביום הראשון שהיא נכנסה לשם היא לא הבינה אף מילה, אבל זה לא הפריע לה כהוא זה. זה מדאיג מבוגרים כי הם מסתכלים על הדברים מנקודת מבט של מבוגרים - כלומר, אם מבוגר נכנס לחדר עם המון אנשים שמדברים שפה שהוא לא מבין, זה כמובן מפריע לו מאוד, אבל ילדים בגיל 3 רגילים לזה שהם לא מבינים את רוב מה שמבוגרים אומרים. היא מייד למדה את השירים שהמורה מלמדת, והיא שרה אותם ישר מהתחלה עם מבטא מושלם, גם אם היא לא הבינה את המילים. כיום, אחרי 5 חודשים, היא עדיין לא מדברת בצרפתית (המורה מדברת אליה צרפתית והיא עונה באנגלית עד כמה שאני יודע) אבל היא מבינה כל מה שהמורה אומרת, שרה המון המון שירים, וגם שמעתי אותה מלמלת לעצמה בצרפתית גם אם אין לה עדיין בטחון לדבר עם אחרים. שאלתי פעם את המורה מתי הם מתחילים לדבר, והיא אמרה שבהרבה מקרים הילדים לא מדברים בכלל בצרפתית כל השנה הראשונה, הם רק קולטים את השפה באופן פסיבי. ואז במשך החופש הגדול הם לא שומעים צרפתית בכלל, ופתאום בתחילת השנה השניה הם מדברים באופן שוטף. לדעתי אם תהיה גם מורה דוברת עברית בגן זה רק יסבך את העניין ויאיט את קצב ההתקדמות של הבן שלך. גילוי השפה החדשה יהיה הרפתקאה נפלאה בשבילו, לא משהו מאיים או מפחיד.