גני יוזמה?????

• פותח הנושא mam28
  • פורסם בתאריך

mam28

New member
גני יוזמה?????

שלום לכולם רציתי לדעת האם יש לכם המלצות על גני יוזמה ועל גננת בשם אלינור?
תודה רבה

אנחנו מאד מרוצים מיזמה

את אלינור לא מכירה. לא הייתה בזמננו. (כבר בבית ספר היום)

mam28

New member
יוזמה

היי... רציתי לדעת עד כמה העיניין של היהדות הוא עיקרי בגנים.. בהתחשב שאנחנו משפחה חילונית שלא מקיימת את כל המצוות והברכות בבית???
תודה

יזמ"ה

אז ככה, גם אנחנו חילונים ולדעתי כל הילדים בגן היו חילוניים. כולל הצוות.
יזמ"ה כן שייכים לארגון של היהדות הרפורמית, כן יש זיקה לדת וכמה תפילות.
אבל בעיניי זה בקטנה ואפילו מבורך. מברכים תפילת המזון, משהו קצר בבוקר ועושים קבלת שבת והבדלה.
אין פה משהו כבד וארוך כי הם הרי ילדים.
בעיניי זה מקסים. קצת מסורת ושמירה על ערכים.
ברור שאם אתם אפיקורסים מוחלטים אז זה לא בשבילכם. אבל זה ממש לא כבד.
אין תחושה של דתיות.
הבת שלי שאלה אותי פעם אחת ויחידה למה בגן מברכים לפני האוכל והסברתי לה ששם כן ובבית לא.
בזה זה נגמר וכך גם כל החברות שלה מהגן / כיתה.
לא יודעת מה את מחפשת אבל אנחנו מאד מרוצים מהמסגרת, מהתכנים, מבית הספר ובכלל מהשייכות לקהילה.
אם יש לך עוד שאלות / תהיות, בשמחה.
אני מוכרחה להגיד שאני מאד מבינה את החשש שלך. גם אנחנו היינו שם והופתענו לטובה.

mam28

New member
יוזמה

תודה רבה על ההבנה ועל ההסבר...
את האמת אנחנו ניפגשנו עם גילה בכדי להבין לעומק מה המשמעות של יוזמה והיא בגדול הסבירה שזה מאוד שולי העיניין של היהדות אבל כאשר היא הגיעה לעיניין הברכות של האוכל ושל טקסי ההבדלה וטקסי ראש חודש עם הרב קצת נבהלנו מפני שבבית אנחנו מאוד רחוקים מכך...
השאלה העיקרית שלי האם במהלך הגן מבחינת התכנים הם נוגעים בעוד דברים כלומר במקביל לתוכנית של משרד החינוך כמו בגני עירייה או שהעיקר שללהם זה עיניין היהדות..
שוב אלפי תודות

מיקלול

New member
זה ממש בקטנה ואנחנו גם חילוניים. לגבי אלינור

אם זו האלינור שאני מכירה שהיתה קודם סייעת.
אז היא מקסימה! סה"כ הצוות הוא צוות טוב. למרות אני מניחה שאניי כבר לא מכירה את כולן .
אצלנו אין שום קשר לדת בבית ואנחנו בוחרים שלא להצטרף לפעילויות הקהילה שלא מתאימות לנו. הבן שלנו לא חזר עם שום זיקה לדת ובטוח שלא מהגנים. את יכולה להיות שקטה בעניין הזה.
היינו מרוצים מאוד מהגנים. מבית הספר פחות.
אם אני לא טועההעלות גבוהה יותר מגן רגיל למרות הסבסוד

mam28

New member
יוזמה

היי תודה על התגובה בעיניין... הגננת היא אלינור שהייתה בעבר סייעת וכיום היא גננת.. על פניו היא עשתה רושם טוב עלינו.. השאלה איך היא מבחינת התכנים בגן האם זה " ביביסיטר" או מעבר כי אני חושבת שילד בגיל שלוש פלוס כבר צריך גן שהוא עם תכנים מעבר מפגשים פעיליות וכו....
בעיניין הדת שמעתי המון תגובות בנושא.. זה החלטה לא פשוטה להכניס את הילד למסגרת כזאת שאנחנו בבית מנתהלים שונה לחלוטין הפחד הוא שלא יחתחילו השאלות בעיניין כגון למה בבית לא ובגן כן וכו.....
הדבר השני הוא שמטריד ואנו חוששים הוא עד כמה עיניין היהדות הוא מרכזי והעיקרי במהלך היום או שישי דברים מעבר לכך.....
אני ממש מודה לכולם על העזרה זאת החלטה לא פשוטה חחחחחח. לאמא לילד ראשון

שתהיה לכולם שבת שלום ואחלה סופש :)

ממש לא בייביסיטר

תשמעי, הגנים האלה מדהימים. באמת.
אם בעניין היהדות היססתי בתגובה כי זה אישי, כאן אני עונה לך חד משמעית.
הילדים לומדים שם המון. הבת שלי חזרה עם כל כך הרבה ידע, עשייה ודברים חדשים.
זה שונה לחלוטין מהמשפחתונים שאת מכירה בגילאים הצעירים יותר. זה גן לכל דבר.
ושוב, בעניין היהדות. זה ממש לא מרכזי וכמו שאת רואה, רב ההורים חילוניים (אם לא כמעט כולם).
יכולות לעלות שאלות למה בגן כן ובבית לא, אבל זה בגלל שהוא יראה דברים חדשים בגן. לא בגלל שהגננות ירמזו לו שכך צריך להיות.
וזה מה שחשוב. שהם נחשפים אבל לא מכריחים אותם ולא מציגים את זה כאילו זו הדרך הנכונה.
וזה גם לא תופס חלק כל כך משמעותי מסדר היום. הם מספיקים המון!
אני רואה שאת מאד מתלבטת. אם את רוצה, שלחי לי מספר טלפון במסר ואשמח לדבר איתך.
אין לי עניין מיוחד "לשווק" את יזמה, אנחנו פשוט באמת מרוצים וחושבים שזו הייתה החלטה נכונה.
ערב נעים

יזמ"ה (בלי ו' ועם "")

נכון, יש את כל הטקסים שדיברת עליהם.
אבל זה רק כתוספת. היהדות היא ממש לא המרכז ולא ה"אישו".
הם לומדים את כל התכנים על פי התוכנית של משרד החינוך.
לא הייתי מעולם בגן עירייה אז אני לא יודעת להשוות, אבל זה ממש לא מודגש בצורה משמעותית.
שוב, זה מאד אישי, יש מי שעבורו גם קבלת שבת זה יותר מדי. אז זה כבר תלוי בכם.
אבל מבחינה פורמלית, כל התכנים מכוסים כמו כל גן אחר. ממש ממש אין אווירת "דת" במסגרת הזו.
לא בגן ולא בבית הספר.
דרך אגב, לא יודעת אם ראית את הרבנים שלנו - הרב ניר והרב כנרת (שהיא רבה, אגב).
הם צעירים, מדליקים. זה הרבה יותר מסורת מאשר דת בעיניי.

למעלה