גניקומסטיה?

NiR AbR

New member
גניקומסטיה?

שלום! כתבתי פה כבר כמה פעמים ואפילו לא מזמן, אבל יש לי שאלה נוספת... אני אזכיר בקצרה את ההיסטוריה שלי: בן 18 וחצי שלפני יותר מחצי שנה חליתי בסרטן האשכים, נותחתי ועברתי שתי סדרות של כימו. כמה זמן לאחר מכן התחיל לי כאב בפיטמה השמאלית ומעין גוש קטן. עשו לי אולטראסאונד וממוגרפיה ונמצא שהכל תקין. גם מרקרים היו תקינם ורמת טסטסטרון תקינה. לפי מה שקראתי ברשת יכול להיות שמדובר בגניקומסטיה שכן ישנה מעט הגדלה של הצד של החזה עליו אני מדבר. לפי מה שכתוב על התופעה היא יכולה להופיע לאחר מתן תרופות כימותרפיות בין היתר, ומסיבות הורמונליות. מעולם לא סבלתי מהתופעה ואני מאוד מאמין שהיא באה בעקבות הסרטן והטיפולים כי לאחריהם באמת אני חושב שחלים עליי שינויים כאלו או אחרים. מה שרציתי לשאול זה אם באמת מדובר בגניקומסטיה והיא מתרחשת מסיבות הורמונליות, אילו בדיקות יש לערוך כדי לאבחן את זה? האם יש טיפול חוץ מטיפול ניתוחי קוסמטי לבעיה? האם יש צורך בבירור אנדוקריני? זה מאוד מטריד אותי, ואני מקווה שתוכלי לעזור לי... תודה מראש!

גינקומסטיה

שלום ניר, לא דפדפתי אחורה, אבל שמך היה לי מוכר ועכשיו הזכרת לי למה. כפי שכתבתי לך אז, ונדמה לי שאף צרפתי לך מאמר המתאר את התופעה הזו, רוב הסיכויים שזה באמת עקב הטיפול. בכל מקרה יש לשלול סיבות נוספות כמו הפרעות אנדוקריניות. מה שיש לבדוק הם testosterone, bioavailable testosterone או מדד אחר של טסטוסטרון זמין. LH, bHCG, estradiol. יש גם לוודא שתפקודי הכבד שלך תקינים. אם כל אלה אינם מגלים דבר, וקרוב לוודאי שכך יהיה, ניתן לחכות ולראות אם זה לא מסתדר לבד. אם לא, הטיפול היעיל והדפיניטיבי הוא ניתוח. אז בין כל הסיבות למצבי רוח, אני מניחה שבעיה זו גם לא עוזרת. שוב תסכור את Lance Armstrong, אין לי ספק שהכל יהיה בסדר ושאתה יכול לחייך.

למעלה