ג'נין ג'נין

Ragamala

New member
ג'נין ג'נין

יצא לי לצפות בערוץ 1 שלשום בלילה בתוכנית על המיתוס של טבח בג'נין. אני חייב להגיד שבאותה תקופה הייתי שבוי במיתוס הזה לחלוטין והרגשתי כל כך רע להיות חלק מעם שרוצח בכזאת קלות מאות אזרחים. בתוכנית עלו מספרים של האו"ם ושל הפלשתינאים לגבי כמות ההרוגים והם הגיעו לכ26 אזרחים ו26 חמושים - שזה פחות מחצי מההרוגים בפיגועים שקדמו למבצע. כל מה שהאמנתי התברר כשקר! מה אני רוצה להגיד בזה? התקשורת היא הכלי דרכו אנחנו מגבשים דיעה על המצב הקיים. מה קורה כאשר התקשורת אינה אמינה? אני לא מתכוון רק לתקשורת האירופאית שהמציאה יחד עם הפלשתינאים את המיתוס המופרך אלא לתקשורת בכלל - הרי הכוח האדיר הזה בהעברת ה"אמת" לעם הוא כוח שגורר אחריו השחתה של בעלי הכוח - כיצד אנחנו, הפשוטים, שיושבים בבית, אמורים להבין מה קורה? באל מנאר מראים יהודים שוחטים נער גוי לעשיית מצות, בארה"ב מראים תמונות של עיראקים רוצחים אחד את השני כחיות אדם, אצלנו רואים תמונות של משפחת המחבל השמחה ומשפחת ההרוג שבוכה - ומכל זה מה אני יכול להסיק? שמראים לי את מה שאני רוצה לראות? מה שהם רוצים שאני אראה?

all

New member
זו הבעיה העיקרית של התיקשורת.

במדינות טוטליטריות היא מופעלת בעזרת-"פקודה מלמעלה". במדינות קפיטליסטיות היא מונעת ע"י צרכים כלכליים והשקפת עולמו של הבעלים. הסרט "ג'נין ג'נין" נוצר ע"י אדם שאחייניו ובני דודיו הם "מחבלים" במלוא מובן המילה, אנשים שהוציאו לפועל את הפיגוע באוטובוס בצפת! החל מהברחת והסתרת המיתעבד בגן הילדים שלהם, עד העלתו לאוטובוס עם מיטען חבלה. אם נניח שהוא הבעלים שלהסרט ונניח שהשקפת עולמו היא כשל אחייניו הכל יתברר לך. ביום הקרבות ההוא, הייתי בשירות מילואים פעיל באזור מחסום "סאלם", והייתי מזועזע מכמות החיילים שהצבא מוכן להקריב ע"מ לא ליפגוע באוכלוסיה אזרחית, מזועזע ונידהם. באותו יום גם היגעתי להחלטה שאם חיי "אזרחי אויב לא לוחמים" יקר לצבא מחיי, אני מגיע לגיל 40 ולא מיתנדב אף ליום נוסף אחד בצבא!!! מטוס אחד יכל להוריד את כל הבית ההוא ברגע אחד!!! אבל משיקולי "תיקשורת" שלחו לשם את הקומנדו הימי, את סיירת מטכ"ל שניהלו קרב מחדר לחדר במשך 10 שעות, ורק אחרי זה התחילו לפנות את הפצועים וההרוגים.

Ragamala

New member
אכן

העיניים שמסתכלות עלינו כל הזמן ומעבירות לנו מידע ממקומות אחרים הן הכוח העליון היום בעולם. אני בטוח שגם אנחנו נגועים בתקשורת כזאת והבעיה שלי היא מה האלטרנטיבה?

all

New member
מבחינתי בלבד.

כל מה שלא ראיתי או שמעתי בעיניי ואוזניי הוא השערה או דעה, לא מעבר לכך. אין בביתי טלביזיה, ברדיו אני שומע שירים. חדשות מבחינתי, זו תוכנית העוסקת ב-"מי אמר מה ולמי" אין בינה לבין המושג "עובדה" כל קשר (גם בסוריה ובאל-מנאר יש חדשות וגם להם יש "עובדות").

למעלה