גנים גנים

גנים גנים

שלום לכולם :) אנחנו זוג + בת שנתיים וחצי שאמורים לעבור לונקובר בסביבות אוגוסט. עד אז הקטנה תעבור גיל 3 ואני רוצה לשאול לגבי גנים. אדגיש מראש שמדובר לאו דווקא על כאלה יהודיים/ישראליים בהגדרה, אנחנו פתוחים להכל: א. כמה זמן לפני כדאי להתחיל לחפש גן? ב. האם יש אפשרות להכניס לגן אחרי תחילת השנה? בהנחה שייקח קצת זמן להתאפס ג. האם מעל גיל 3 מדובר אוטומטית על גן "ציבורי"? ד. מה עוד כדאי לי לבדוק/לדעת לגבי גנים? כל תשובה תתקבל בברכה, תודה! נ.ב. צפו להרבה שאלות מצידנו על כל מיני נושאים. זוהי רק ההתחלה ;)

PuffDragon

New member
תשובות לא מקצועיות

א. אנשים מתחילים להרשם לגן בערך שבוע אחרי שהילד נולד.
ב. גן ציבורי כן, גן פרטי הסיכוי נמוך
ג. לדעתי גנים ציבוריים זה רק מגיל 4 (לפחות ככה זה באונטריו). אני בטוח שחיפוש פשוט בגוגל יניב לך את התשובה.
ד. שיש רשימות המתנה של שנים, שכולם נרשמים לכמה גנים במקביל ושגן פרטי זה $1000 ומעלה בחודש.

danrobin31

New member
גנים ללא פיקוח אינם מומלצים כלל, בדרך כלל ניתן למצוא רשימה..

של הגנים המפוקחים באתרים של הפרובינציות השונות, ניתן למצוא שם גם רישום של הליקויים וההפרות שנמצאו בעת ביצוע ביקרות של המפקחים.
לגבי חינוך חינם זה תלוי בפרובינציה ממה שאני בדקתי ברוב הפרובינציות חינוך חינם מתחיל בגיל 6 אבל יש תוכניות בחלק מהפרובינציות שמציעות בבתי ספר מסויימים חינוך חינם מגיל 4 אבל בדרך כל תנאי הקבלה מחייבים מגורים בתחום בית הספר (ניתן להגיש בקשה לקבלה מחוץ לתחום אבל הסיכוי להכנס נמוך).
ניתן להכניס ילדים באמצע השנה בתנאי שיש מקום פנוי, גנים מפוקחים מוגבלים במספר הילדים ביחס לכל גננת/מטפלת. גנים ללא פיקוח בדרך כלל לא עומדים באמות המידה הנדרשות על מנת להפוך לגן מאושר ומפוקח.
גנים ציבוריים או פרטיים מפוקחים הם לשכולכם מפני שברוב הפרובינציות גם ככה תשלמו על גנים כסף, אם השכר השנתי נמוך ניתן לקבל סובסידייה,
ניתן למצוא גנים המציעים שרותים מגוונים כגון גנים מונטיסורים גנים עם מצלמות אבטחה שניתן לצפות בילדים, גנים שמעבירים שיעור ספורט ויוגה, כאלה שמעבירים המון שיעורי מוסיקה וכו, המחירים לרוב נעים בין 750-1300 דולר תלוי באיזור המגורים, מומלץ להכנס לרשימות המתנה בכמה שיותר גנים כך שיהיה לכם יותר אפשרויות לבחור, הבעייה היא שברגע שהשם שלכם עולה ברשימת ההמתנה הגן דורש כסף על מנת לשריין את המקום. מידע מדוייק תבדקו באתר של הפרובינציה שבה אתם מתכננים להתגורר.

shuttles3

New member
גנים ללא פיקוח יכולים להיות גם טובים וגם לא טובים

כנ"ל גנים עם פיקוח.
הגן ללא הפיקוח שהילדון שלי הולך אליו הוא גן מצוין++. כנ"ל שני הגנים ללא הפיקוח שהיה בהם קודם. כנ"ל הגנים ללא פיקוח שילדים של חברים שלנו הולכים אליהם.
חשוב לבדוק המלצות, חשוב לבדוק את הגן ואז להתאים את המציאות לרצונות של ההורים לגבי שיטות החינוך וההזנה. ואז עושים שקלול עם המחיר, שעות הפעילות ונוחות נסיעה.

estee from ynet

New member
Early childhood education centres

I have a friend who, in addition to having a Canadian Masters degree in early childhood education, another advanced professional certificate from a top Canadian university, and years of experience managing and operating early childhood education centres. After having her second child and not wanting to send her two small children to another childcare centre, she hired an assistant and operated a small private childcare centre in her own home. During that period she also continued working as a senior manager for the early childhood organization that she had been working for. As a childcare professional, she could be counted on not to subject her own children to unsafe childcare, and to supervise their childcare as well as that of the other children at her home.

However, many other private in-home childcare centres do not have reliable personnel to take care of the children, they are just a money making business, and no one knows what kids are being subjected to until a tragedy happens and the media reports it. The same applies to large centres that are being accredited and supervised.

You have to be very careful when selecting childcare for your kids.

Tetrahedron

New member
מחכים לגן...

במרכז העיר רשימות ההמתנה לגנים הרשמיים יכולות לארוך שנים. אנחנו רשומים כבר שנה ורבע ל-infant program במספר מקומות, ועוד לא הגיע תורנו.
נדמה לי שמעל גיל 3 המצב משתפר, אבל עדיין כדאי להירשם מוקדם ככל האפשר, וגם להתקשר לגנים באופן סדיר כדי שייזכרו שאתם קיימים.
&nbsp

תודה לכל המשיבים

עיקר הבעיה שלנו היא שעוד אין לנו כתובת, ולכן להבנתי בכלל לא נוכל להיכנס לרשימות המתנה.
&nbsp
יש למישהו המלצה מאיפה בכלל להתחיל לחפש גן?
עלמה תהיה בת 3.3.

למעלה