גניבת בני/ות זוג

גניבת בני/ות זוג

נתקשתי להעלות את הדיון הבא: מה דעתכם על ניסיון של בנים "לגנוב" בנות זוג של רוקדים אחרים (וההפך). האם קרה לכם ? האם אתם עשיתם זאת ? האם זה לגיטימי ? האם אפשר לעשות זאת חופשי חופשי ?

לא ראיתי מעולם שמישהו "גונב"

אדם אחר פרט לטרוריסטים הלוקחים בכוח בני ערובה. ברחבות הריקודים כולנו אנשים חופשיים וכל אחד רשאי להחליט עם מי ירקוד ועם מי לא. לא ברור לי איך אפשר לכפות על מישהו או מישהי לעזוב בן/בת זוג ולרקוד עם אחר ולכן גניבה אין כאן. לדעתי כל רוקד/ת רשאי/ת להפעיל את כל "קסמיו" ויכולתו בריקודים כדי לרקוד עם כל בן/בת זוג אחר.

משהא

New member
ירון היקר אין זו שאלת גנבה אלא מוסר

נכון אנו מדינה חופשית ובה יכול כל אדם לעשות כרצונו כפוף לחוק ולסדר הציבורי. על פי חוק אני יכול לעשות דברים רבים שגורמים עוול לאחר ולכן נוצרה המילה מוסר. כאשר זוג רוקדים לא מסתדר ומחליט להפרד התחרות חופשית אבל לפתות בת/בן זוג בגלל היותי יפה, מושכת/שך רקדן מבוקש וכו' זה לא מוסרי, נכון חוקי. יש אלפי מקרים חוקיים ובלתי מוסריים בחיינו. יש אומרים שהכוח והעריצות הפכו ללחם חוקינו. פיתויים החלו עוד בזמן שאלוהים ברא את חווה וקראנו ולמדנו את התוצאות...... ריקודי העם הנם לטעמי עדיין שמורת טבע בייחס לנעשה בארצנו האהובה והמתדרדרת, בואו נשמור עליה ונהיה גם מוסריים. ריקודים שמחים אורי גבעוני

../images/Emo45.gif

כמובן שבחירת בני זוג להיות ביחד היא בחירה חופשית לחלוטין וממילא אין כל דרך ואין הגיון ב"להחזיק" בן זוג בכח. מי שרוצה ללכת, ילך. לא ניתן לשנות את זה. אבל כן מותר לבקש ולצפות ממישהו שנפשו חשקה בבן זוג או בת זוג "תפושים" להתנהג בצורה תרבותית והוגנת. הוא לא חייב להתערב בפרהסיה, ליצור הזדמנויות בזמן אמת, להפריע. ניתן בהחלט בשקט להציע הרקדה אחרת. לא מוכרחים לפגוע . יש מספיק דרכים הוגנות לנסות להגיע אל מי שמוצא חן בעינינו.

משהא

New member
רוח ים והוד גלים -מסכים וסיפור לשבת

וסיפור מהחיים לשישי שבת. איך לתקן את העולם. פאזל החיים. מדען אחד ישב ועבד, כשלפתע ניגש אליו בנו בן ה -7 , נחוש לעזור לו בעבודתו. המדען, עצבני בגלל ההפרעה, ניסה לבקש מבנו שילך למקום אחר, אך כשראה שזה לא הולך, חיפש משהו שיוכל לספק לילד תעסוקה........ הוא תלש מאיזו חוברת דף עם מפת העולם, גזר אותה לחתיכות, ונתן לילד יחד עם גליל נייר דבק. "אתה אוהב פאזלים" הוא אמר, "קח את העולם המפורק ונראה אם אתה יכול לתקנו ! בכוחות עצמך". המדען חשב שייקח לילד ימים עד שיצליח להרכיב את המפה, יהיה עסוק ולא יפריע לו, אבל כמה שעות לאחר מכן, שמע את קולו של הבן קורא לו בשמחה. "אבא,,,, סיימתי,,,, הצלחתי להרכיב הכול !!!! ". בהתחלה, לא האמין המדען: " זה לא ייתכן שבגיל שבע יוכל הילד להרכיב מחדש מפה שמימיו לא ראה !!! " אבל הוא הניח את רשימותיו, וניגש לבנו, כשהוא בטוח שהוא הולך לראות עבודה מבולגנת... להפתעתו, המפה הייתה מושלמת וכל החתיכות היו במקומן. "איך עשית את זה? "שאל המדען את בנו "הרי לא ידעת איך נראה העולם". "אבא", ענה הילד, "אני אמנם לא ידעתי איך נראה העולם, אבל כאשר תלשת את הדף מהחוברת, לא שמת לב, אבל אני ראיתי שבצדו השני של הדף יש תמונה של אדם. כשנתת לי לתקן את העולם, ניסיתי אבל לא הצלחתי. אז הפכתי את כל החתיכות והתחלתי לתקן את האדם........ כשהצלחתי לתקן את האדם, הפכתי את הדף וראיתי שהצלחתי לתקן גם את העולם... אורי גבעוני

../images/Emo45.gif כבר אמרתי כאן בעבר....

בשירשור דומה ואחזור ואומר גם הפעם - מתחתנים ומתחייבים רק עם
בן/בת
הזוג שבבית. על רחבת הריקודים - כולנו חופשיים להחליף בני זוג, כאוות נפשנו. לא נחתמו הסכמים ולא הותנו תנאים.

No name for now

New member
../images/Emo45.gif

לא ברור לי מה זה לגנוב בן או בת זוג, אבל בכל מקרה אם בן-זוג יחשוב שגנבו אותי ממנו זה סימן שטוב שהפסקתי לרקוד איתו, סצנות קנאה מבן-זוג לריקודים? הגזמנו

בעשרת הדיברות כתוב: "לא תגנוב" ../images/Emo13.gif

ולכן, לא חייבים לגנוב. אפשר לקחת בהשאלה
ולהחזיר בגמר השימוש...
ועכשיו ברצינות- רויטל, שאלתך שוב מחזירה אותנו לנושא ההתיחסות לבן זוג בריקודים כאל בן זוג בחיים האמיתיים. וכבר אמר/ה מי שאמר/ה (ובצדק) שאין להתיחס ל"מערכת יחסים" בין שני בני זוג בריקודים במידה שווה כמו אל מערכת יחסים בחיים האמיתיים. אחרי הכל, ריקודים הם בסך הכל חוג! ואנשים באים להנות. לא? ולכן, הפעם, אני מסכימה עם כל מילה של ירון. אנחנו אנשים מבוגרים! אם אחד מבני הזוג "נגנב"/"גנוב"
הוא עושה זאת מרצונו החופשי ולא בגלל שאיימו עליו בנשק. הלא כן?

בלבול מושגים ועירוב תבשילים

אכן אין כאן ולו גם קצה קציהו של שביב הניתן להתייחסות כגניבה במרכאות או בלעדיהן. הלא מדובר במערכות יחסים בין בני המינים שנעשים ברצון ולא בכפיה. האם נתתם דעתכם לכך כי יתכן שאותה בת זוג רוקדת עם בן זוג מסוים מתוך "פשרה" שכן מודעים אנו לקושי באיתור בן זוג העונה על כל הציפיות, השאיפות והמשאלות. במידה והמציע מהוה תחליף עדיף הרי זה רק טיבעי כי הרוקדת תעדיף להחליף את בן הזוג במציע שכן כבר שנו חז"לינו "וישן מפני חדש תוציאו". למותר לציין כי הנ"ל אמור לגבי שני המינים באותה מידה. אי לכך זה בהחלט לגיטימי כל זמן שההצעה היא תרבותית ומכובדת והמציע מוכן לקבל תשובה חיובית או שלילית, שהרי הברירה היא בידי הניצע. לעניות דעתי אפשר לעשות זאת חופשי ואין כאן שום נגיעה לכללי מוסר כיון שאין אנו מתייחסים אל בן הזוג כנכס או בבעלות ולא נכרתה בין בני הזוג כל ברית, הסכם או חוזה מחייבים.

אליק 31

New member
פרסמתי כאן סיפור"המושלמת והגמלוני"

בדבר העדר התאמה בין שני בני זוג. המסקנה שלי הייתה כי ראוי שגורם שלישי ייכנס לעובי הקורה, כמעשה חיובי, ו"יגנוב" את המושלמת,ויחלץ אותה מידיו של הגמלוני. כך חשבתי, אבל טעיתי. אין לנו יכולת לבחון את מכלול השיקולים של שני בני זוג, מתי ולמה הם ביחד. בפועל, השניים לעיל ממשיכים לרקוד יחד.

בן זוג\בת זוג הם לא חפץ שאפשר לגנוב

יש נשים שעושות עיניים לבני זוג של אחרות. יש גברים שעושים עיניים לבנות זוג של אחרים. המושג לגנוב צורם בשימוש. מי שמחליף \מחליפה בן\בת זוג עושה זאת מרצונו ולא בגלל איום .

סיון 37

New member
שלום אליק!

אני, כנראה, פספסתי את הסיפור שפרסמת בשם "המושלמת והגמלוני". ניסיתי למצוא אותו באמצעות החיפוש המתקדם, אך לא הצלחתי. מאחר שנושא זה מעניין אותי, אשמח אם תוכל (אתה או מישהו אחר) להפנות אותי בעזרת קישור למקום בו הוא פורסם.

משהא

New member
סיון 37 היי אם איני טועה אז מדובר

בפתיח של איתן שמידט "ריקודי עם חילופי זוגות" הנמצא היום בעמוד -8 מתאריך 20.05.05. שבהמך היה שישור. אליק 31 כתב שם - פעמיים - דעות הנוגעות לזוגיות בריקודים, עם תוספות הנוגעות לזוגיות בכלל. ההתרשמות שלי היא שהוא ניסה באופן לא מוצלח מעבר להבעת דעה שזה לגיטימי להוסיף כביכול "דעת מומחה לענייני זוגיות". אני אישית, כשאזדקק, אתיעץ עם מומחים אחרים בנושא. שיהיה לך כל טוב. לילה טוב. ולהתראות בריקודים. אורי גבעוני

אליק 31

New member
סיון, חזרתי מחופשה וראיתי את שאלתך:

הסיפור "המושלמת והגמלוני" תיאר מצב שבו העלמה נאלצת, מסיבות משפחתיות לרקוד עם מישהו, שאינו מתאים לה. ורואים לה את העצב בעיניים. הסיפור התחיל שרשור, ולא כמו שמשהא בתגובה שלו חושב, ובאותה הזדמנות הוא גם "מכניס" לי קצת...

danielia1

New member
ירון איך אתה מגדיר מצב

שבו אדם ניגש לזוגתי באמצע הריקוד ומבקש לרקוד איתה בהרקדה אחרת?

באמצע הריקוד זה עלול להפריע

לכן לא נראה לי חכם לנהוג כך. לעומת זאת אם הוא עשה זאת בין הריקודים ובנוכחותך אזי: 1. אם הוא יודע שאתה רוקד איתה גם בהרקדה ה"אחרת" הרי יש כאן מידה של חוסר טקט - אלא אם כן אתה והוא מכירים ותיקים. 2. אם הוא לא יודע שאתם רוקדים יחד ב"אחרת" ו/או אם אכן אינכם רוקדים שם יחד - הרי הוא עשה זאת בגלוי (לא מאחורי גבך) וזוהי דרך בוגרת ויפה. בכל מקרה זוגתך שתחייה הינה אדם אוטונומי האוהב להחליט עבור עצמו עם מי ומתי היא תרקוד. אני מניח שאתם לא חתמתם חוזה של "ריקודים ביחד ורק אחד עם השני" ומכאן שאין כאן "גנבה". אני מניח שאתה גם מוכיר את בת זוגך על ההנאה שהיא מסבה לך בריקודים ואתה, כאדם בוגר, מעוניין שהיא תעשה זאת מתוך בחירה חופשית ובכל מקרה שהיא תמיד תמצא לעצמה את בן הזוג למחול איתו היא מעוניינת לרקוד.

קרה לי...ואז גיליתי להפתעתי שלא רק

אחת ניסתה ל"גנוב" את בן זוגי אלא עוד כמה. יש בזה פן משעשע. אבל כשמנסים ל"גנוב" את בן הזוג תוך כדי שלילת בת זוגו זה כבר לא כ"כ משעשע, זה אפילו מכעיס...

למעלה