גניבה לאור היום

dfl

New member
זה לא רק "פסיכולוגיה"

כמו בהרבה מוצרים אחרים, מחירם של כרעיים/ירכיים מופשטים מעצם נגזר לא רק מעלות העבודה, אלא גם משווי העבודה למי שהיא נחסכה ממנו. רוב האנשים לא יודעים לפרק ירכיים ביעילות, או בכלל. גם לאלה שיודעים, לא בטוח שיש סבלנות לפרק 12 כרעיים לארוחה משפחתית, שלא לדבר על ארוע. מי שחוסך להם את העבודה הזה, יגבה מחיר שהוא פונקציה של הזמן שנחסך, לא פחות מאשר של הזמן שהושקע.

איטליז בשרי בפנקס. ככה זה אצלנו בצפון ת"א

ו שתי

New member
או, אז שתדע שהם גנבים ברשות, וכובר הלאתי

את כל עולם הפורומים בסיפור המפורסם על נתח הבשר הלא מתאים, הגדול פי כמה ממה שביקשתי והיקר עד לרמת המופרך שמכרו לי שם ביום עצוב אחד של פסח 2002. הם "הרויחו" עלי 250 ש"ח, והפסידו מאז את כבודם בעיני. שלא לדבר על היותנו צרכני בשר כבדים, והמשכנו לגור בת"א אח"כ עוד חמש שנים ארוכות, בהם לא הצבנו את כף רגלנו על מפתן חנותם.

האמת היא שהשירשור הזה גרם לי לחשוב.

אני מוכן לשלם קצת יותר בשביל הנוחות לקנות מתחת לבית, והם גם חבר'ה שרמאנטיים מאוד, אבל נראה שנושא השירשור רלוונטי מאוד לאיטליז הזה. לפני כמה זמן הם עשו מבצע קופונים - 50% הנחה. ואני, תמים שכמותי, שאלתי את בעל האיטליז: איך אתה יכול לתת הנחה כזאת, אתה לא מפסיד? הוא אמר שלא. ועכשיו אני מבין שגם עם הנחה של 66.6% הוא לא היה מפסיד... תודה על המידע!

prizman

New member
הכל עניין של תפיסה אישית.

אני הייתי מעדיף לנסוע שעה ולא לקנות אצל מי שגוזל ממני במצח נחושה גם אם המחיר הסופי, נסיעה, זמן והמוצר היה יוצא זהה.

passioneta

New member
אני באמת אתן לך חומר למחשבה

חזה עוף אני קונה במבצעים שיש במגה, ב-20 ש"ח לקילו. פילה בקר ב-140 ש"ח לקילו ממשק זמיר (אצלכם זה מן הסתם בסביבות ה-300).

prizman

New member
הפעם אני כן מגיב אלייך,

ולא שאני חולק על דעתך, אני מסכים לה. אבל כנראה שברח' פנקס מוכרים תרנגולות מברס, אבל לא סתם אלא כאלה שפוטמו בכמהין ועשו להן מסאז' בשמפניה.

כשחושבים על זה, שום דבר לא פשוט

יש לי מערכת יחסים מורכבת עם קניית אוכל. עד לפני כמה שנים הייתי נוסע לשוק ועושה את מירב הקניות שם. היום פשוט אין לי זמן - ולמשק הבית הקטן שלי גם אין טעם לנסוע רחוק. סניפי מגה המקומיים גורמים לי בחילה - צפוף, עובדים צועקים, גברות צפונתלאביביות מגעילות. תקופה ארוכה קניתי באינטרנט - אבל התייאשתי מהשרות הגרוע. היום אני קונה בעיקר בעדן טבע מרקט כאן לא רחוק - ומשלים מ"בשרי" ודומיו. אבל באמת יוצא יקר. לא יודע, מה הפתרון. אני כנראה ממשיך להשמע מתנשא. לקחתי את האזהרה שלך בעניין בשיא הרצינות (לדודו אפל זרקו רימון הלם לחצר), אז זהו, זה לא מתוך התנשאות, אלא מתוך רגישות יתר לשרות גרוע. גם בדקתי, מי זאת ניקול. לא, אני לא אתה...

passioneta

New member
ההתנשאות היתה בדיחה

אתה לא מספיק זמן פה, אבל אני זוכה לתואר הזה מדי פעם, כך שאם צתזכה לו תהיה בחברה טובה (אופס, שוב התנשאתי).

pix37

New member
בפורום, צריך לעבוד קשה כדי להכלל במתנשאים

אני עובד על זה כבר כמה שנים אבל עדיין לא הגעתי לשם. מי יודע אולי בסוף אני אצליח

prizman

New member
זו דילמה מתמדת, כנראה שבכל מקום.

בקצה הרחוב שלי יש סופר אבל המחירים שלו מופקעים. במרחק של 2 ק"מ יש את השוק הגדול אבל לעבור 2 ק"מ בבנגקוק יכול לקחת שעה וחצי. את הסופר האהוב עלינו שינו לסניף של רשת אחרת. השבוע פתחו סניף של עוד רשת לא רחוק, דווקא רשת מוצלחת למדי. אז כן, לפני כל יציאה לקניות קיימת התלבטות לאן ללכת. השיקול נובע בעיקר מזמן הנסיעה. לבלות שעה וחצי הלוך ושעה וחצי חזור במונית זה לא כיף. המחיר זניח. כמובן שיש עוד איזה 5-6 סופרים בסביבה ולמרבה הפלא אף אחד לא צועק בהם והשרות נפלא, יש גם מי ששם לך את המצרכים בשקית לפי סוג, ירקות עם ירקות, בשר עם בשר וכו'. כמו שאתה רואה, גם לי אין פתרון להציע. למעשה הדרך שאנחנו בחרנו היא ללכת בד"כ לקניות לאחר חצות, אז התנועה כבר שקטה יחסית. בישראל זה לא ממש ישים אני חושב.

passioneta

New member
בישראל ללכת ב-22:00 זה דווקא ישים מאוד

אני בעד קניות בקומת המזון של כלבו יפני בבנקוק.

prizman

New member
התייחסתי לקניה של לאחר חצות מבחינת הישימות.

זה ישים במקומות בודדים בישראל, ברובם לא. לפחות ממה שאני יודע. אם לדייק, יודע שאפילו יש בעיה להזמין טייק אווי לגבעתיים או הוד השרון, לא רוצה לשאול מה המצב בירוחם או בכרמיאל. דווקא בתי הכלבו המתמחים במוצרים יפנים נסגרים סביב 22:00 כך שעדיף להגיע אליהם אחרי 11:00 ולהתחפף משם לפני 15:00. עשר בערב זו עדיין שעה פקוקה.

אגב בסניפים מסוימים של מגה בול

יש ימים שהסניף פתוח בין חצות ל-2 בלילה ובשעות האלה יש הנחה של 10% על כל הקניה... מעניין

למעלה