גניאולוגיה רבנית

Amitna104

New member
גניאולוגיה רבנית

שלום,
אשמח לקצת כיוון ועזרה בנוגע לאיתור מידע על רבנים, בדגש על אזור ממלכת הונגריה הגדולה. חשוב לי לציין כי הדמויות שאני מתעניין בהן אינן מרכזיות או חשובות או מפורסמות במיוחד. עם זאת, נודע לי ששירתו ברבנות בעיירות מסוימות באיזור סלובקיה של היום, וגם על איזשהו קשר של תרומה לכולל שומרי החומות במאה שערים.
לכן, רציתי לשאול האם מישהו מכיר דרך ליצור קשר עם אנשי הכולל (שאולי יש להם מידע מסוים?) או בכלל עם חוקרים הקשורים ל"בתי אונגרין" שאולי מכירים את המשפחות המדוברות. או בקיצור - איך להמשיך?

אשמח לעזרתכם

גנאלוגיה רבנית היא אוקיינוס, לכן כדאי להתמקד

אני מציע שתרחיב מעט אודות המשפחות בהן אתה מתעניין ושתמקד את השאלות שלך. למשל, התחלת את ההודעה הזו בשאלה על ממלכת הונגריה הגדולה, המשכת לאזור סלובקיה וסיימת בירושלים - אם כך, באילו מן האזורים האלו אתה מתעניין?

Amitna104

New member
אם כך אנסה לדייק

אני מתעניין במשפחות בשם ליכטנשטיין ופרידמן. הליכטנשטיינים קשורים ככל הנראה לעיירה Nagy-Kosztolan, או Velke Kostolany בסלובקיה של היום, והפרידמנים לפריישטאט/Galgocz/Hlohovec שגם היא כיום בסלובקיה. לכן, כל מי ששמע משהו על המשפחות האלה או מכיר את העיירות הנ"ל יכול כמובן להיות לי לעזר.
*עם זאת*, מידע חדש שקיבלתי קושר את הליכטנשטיינים לתרומה לכולל שומרי החומות במאה שערים, ולכן חשבתי לנסות לפנות לאדם שמכיר את "בתי אונגרין" ויכול אולי לעזור לי למצוא מידע אם לא באוקיינוס, אז לפחות בים של פעילות "בתי אונגרין". כך שאיש קשר שמכיר את הכולל או לפחות מקורות על פעילות יהדות הונגריה בירושלים בוודאי יוכל לכוון אותי גם להמשך המחקר. זה הצעד היותר קונקרטי שעבורו ביקשתי לפנות לחברי הפורום.
כמו כן, כמובן שכל עזרה, כיוון, עצה או מילות עידוד יתקבלו בברכה!
&nbsp
תודה רבה

Amitna104

New member
מנסה שוב - האם מישהו בפורום היה בקשר עם מישהו מ"בתי אונגרין"

מהי הדרך הטובה ביותר לנסות לדלות מידע על "בתי אונגרין"? האם אני יכול פשוט ללכת לבקר גם?

למעלה