ג'נט קדמי באקסאבו

nApo10

New member
ג'נט קדמי באקסאבו

אתמול עליתי על אבן רצינית ב60-70 קמ"ש והתפוצץ לי הצמיג הקדמי. בנוסף, כנראה שהלך הג'נט הקדמי.
רציתי לשאול אם למישהו פה יש נסיון עם מקרה דומה ויכול להכין אותי נפשית להוצאה שהולכת ליפול עלי? מה הסדרי גודל?
בגלל שעד היום טיפלתי במרכזי של אבניר במסגרת האחריות, לא אכפת לי לבצע את התיקון אצלם. האם לדעתכם אני מפספס פה משהו שאני לא הולך למוסך אחר? אין לי היכרות עם מוסכים אחרים.

תודה,
עופר

tamirym

New member
אני יכול להמליץ לך לדבר עם "סדנא לאופנועים"

ברמת החי"ל. שרון או יוסף. הם אנשים הגונים ויתנו לך שרות מעולה.
גם במחירים שלהם הם הוגנים.

פרארי1

New member
נשמע מפחיד

אין לי נסיון עם החלפת ג'אנט, לגבי הצמיג זה אמור להיות סדר גודל של 400-600 שקל, תלוי בסוג הצמיג.

תוכל לספר איך הצלחת לצאת מהסיטואציה המפחידה הזאת ללא פגע?
קרה לי כבר פנצ'ר באחורי בעת רכיבה, זה לא הכי נעים, אבל יחסית לא קשה להאט בצורה מבוקרת.
כשמדובר בקדמי, נראה לי מצב יותר גרוע כי אתה עלול לאבד היגוי והכידון עלול להיזרק לכיוון לא צפוי בעקבות פיצוץ הצמיג.

אהוד א1

New member
3 אפשרויות:

1. תיקון. ישנם בעלי מקצוע שמתמחים בזה. הייתי מתחיל עם מולי מאופנועי השרון או עם איי בי ריתוכים בפ"ת (לא מכיר את החברה אבל קיבלו המון המלצות בעבר).
2. קניית חדש. (יבואן או מהרשת, לבדוק מה הסיבוך בהבאת ג'אנט מחו"ל מבחינת משרד התחבורע והמכס).
3. קניית משומש. אתרים כמו טוטל לוס שמתעסק בחלפים משומשים או מוסכים.

שווה גם לבדוק אם הג'אנט הנ"ל מופיע בדגמים אחרים של היצרן ומה המחיר שלהם שם.
אישית הייתי מתחיל מטלפון למחסן היבואן לבירור עלות רכישת חדש וממשיך משם לבדיקה האם ניתן לתקן (במידה והמחיר כחדש גבוה).

nApo10

New member
סיכום אירוע:

חלק א - האירוע עצמו:
16:15 באיילון דרום, 60 קמ"ש בשוליים (הימניים כמובן). מבט מופנה קדימה. לא זוכר למה אבל המבט שלי הוסט (אולי למראה) וכשחזר קדימה הבחנתי באבן. כמו בסרט בהילוך איטי ראיתי את זה קורה - עשיתי את הטעות, ידעתי שאני עושה אותה, ובכל זאת עשיתי אותה - נעלתי את המבט על האבן ותוך שניה הרגשתי מכה חזקה בגלגל הקדמי והקטנוע ניתר באוויר. שמעתי את הפיצוץ בצמיג ומיד האטתי לעצירה. יש לציין שלא איבדתי היגוי כי כנראה שהאוויר יצא תוך שניות ולא תוך חלקי שניה, ככה שקיבלתי כמה שניות של חסד עד לעצירה ולא הרגשתי איבוד היגוי.
קשה לי לשחזר מה עשיתי באותם רגעים אבל גדלתי על אופניים בכל הצורות והמינים, שנים של רכיבת שטח והשתוללות על האופניים הפכו את השליטה שלי בדו"ג לטובה ואינטואיטיבית מאוד (על הכביש לעומת זאת אני מאוד מאוד רגוע ומחושב).
בשורה התחתונה - הטעות העיקרית היתה שנעלתי את המבט על האבן, טעות משנית היתה שאולי נכון להאט משמעותית במצב כזה.

חלק ב - התיקון:
כשהזמנתי גרר (אופנו-גרר, 90 ש"ח מאיילון דרום/ארלוזרוב למרכזי של אבניר), לקחתי את הכלי לאבניר כי שם טיפלתי עד אותו היום. היה לי ברור שגם אם אשלם טיפונת יותר לא מדובר פה בהפרשים של שמיים וארץ ועבורי זה לא היה התזמון הכי טוב להתחיל להכיר מקומות חדשים.
ניר מהמוסך המרכזי (לא הכרתי אותו, עד היום עבדתי שם מול שמעון) עשה לי בירורים והודיע שהג'נט הקדמי התעקם ושצריך להחליף אותו - לא מדובר בעסק זול: ~3200 מחיר לחדש מהמחסן (!), 1500 לג'נט מפירוק. כששאלתי על האפשרות לתקן הוסבר לי שהם עצמם לא עושים תיקונים וגם לא שולחים לתיקון, אבל יוכלו לפרק לי את הג'נט ולתת לי אותו שאקח עצמאית ליישור.
עבורי זוהי הוצאה לא קטנה אבל החלטתי שאקבל את ההצעה הכי נכונה עבורי בתוך מכלול של שיקולים, ולא רק בשורת החיוב המיידי. אי לכך ההחלטה שקיבלתי היא להתקין את הג'נט מפירוק, תוך שאני לוקח בחשבון שאנסה לבדוק עד כמה שאוכל ויזואלית ולעקוב בתקופה הקרובה אחרי שמירת הלחץ-אוויר. כמו-כן נאמר לי שאין אחריות על חלקים מפירוק.

זהו, תם ולא נשלם (רק מחר העניינים יורכבו ויטופלו), אעדכן כשיהיה חדש. תודה רבה על התגובות והעצות, בד"כ אני רק קורא כאן - הנה היתה לי גם הזדמנות לכתוב.
מקווה שלהבא זה יהיה בנסיבות יותר טובות :)

עופר

פרארי1

New member
תודה על העדכון

הכי חשוב שאתה בריא ושלם ומסוגל להפיק מסקנות ולקחים מהמקרה.

רק רכיבות טובות

למעלה