סיכום אירוע:
חלק א - האירוע עצמו:
16:15 באיילון דרום, 60 קמ"ש בשוליים (הימניים כמובן). מבט מופנה קדימה. לא זוכר למה אבל המבט שלי הוסט (אולי למראה) וכשחזר קדימה הבחנתי באבן. כמו בסרט בהילוך איטי ראיתי את זה קורה - עשיתי את הטעות, ידעתי שאני עושה אותה, ובכל זאת עשיתי אותה - נעלתי את המבט על האבן ותוך שניה הרגשתי מכה חזקה בגלגל הקדמי והקטנוע ניתר באוויר. שמעתי את הפיצוץ בצמיג ומיד האטתי לעצירה. יש לציין שלא איבדתי היגוי כי כנראה שהאוויר יצא תוך שניות ולא תוך חלקי שניה, ככה שקיבלתי כמה שניות של חסד עד לעצירה ולא הרגשתי איבוד היגוי.
קשה לי לשחזר מה עשיתי באותם רגעים אבל גדלתי על אופניים בכל הצורות והמינים, שנים של רכיבת שטח והשתוללות על האופניים הפכו את השליטה שלי בדו"ג לטובה ואינטואיטיבית מאוד (על הכביש לעומת זאת אני מאוד מאוד רגוע ומחושב).
בשורה התחתונה - הטעות העיקרית היתה שנעלתי את המבט על האבן, טעות משנית היתה שאולי נכון להאט משמעותית במצב כזה.
חלק ב - התיקון:
כשהזמנתי גרר (אופנו-גרר, 90 ש"ח מאיילון דרום/ארלוזרוב למרכזי של אבניר), לקחתי את הכלי לאבניר כי שם טיפלתי עד אותו היום. היה לי ברור שגם אם אשלם טיפונת יותר לא מדובר פה בהפרשים של שמיים וארץ ועבורי זה לא היה התזמון הכי טוב להתחיל להכיר מקומות חדשים.
ניר מהמוסך המרכזי (לא הכרתי אותו, עד היום עבדתי שם מול שמעון) עשה לי בירורים והודיע שהג'נט הקדמי התעקם ושצריך להחליף אותו - לא מדובר בעסק זול: ~3200 מחיר לחדש מהמחסן (!), 1500 לג'נט מפירוק. כששאלתי על האפשרות לתקן הוסבר לי שהם עצמם לא עושים תיקונים וגם לא שולחים לתיקון, אבל יוכלו לפרק לי את הג'נט ולתת לי אותו שאקח עצמאית ליישור.
עבורי זוהי הוצאה לא קטנה אבל החלטתי שאקבל את ההצעה הכי נכונה עבורי בתוך מכלול של שיקולים, ולא רק בשורת החיוב המיידי. אי לכך ההחלטה שקיבלתי היא להתקין את הג'נט מפירוק, תוך שאני לוקח בחשבון שאנסה לבדוק עד כמה שאוכל ויזואלית ולעקוב בתקופה הקרובה אחרי שמירת הלחץ-אוויר. כמו-כן נאמר לי שאין אחריות על חלקים מפירוק.
זהו, תם ולא נשלם (רק מחר העניינים יורכבו ויטופלו), אעדכן כשיהיה חדש. תודה רבה על התגובות והעצות, בד"כ אני רק קורא כאן - הנה היתה לי גם הזדמנות לכתוב.
מקווה שלהבא זה יהיה בנסיבות יותר טובות
עופר