גנטמיצין

גנטמיצין

לורדית ולמי שמכיר מנסיון או שמועות, מהן תופעות הלוואי של גנטמיצין ומהם הסיכונים בנטילה ממושכת?.

לא אמורות להיות

תופעות לוואי באינהלציות כי זה טיפול מקומי אנשים עושים שנים אינהלציות עם גרמיצין, טוברמיצין או עכשיו עם טובי, וקולירצין

vikvik

New member
יש תופעות

אמנם טיפול מקומי אבל שנכנס מהר מאוד למערכת הדם ללא סינון של מערכת העיכול ולעיתים זה יכול להיות קטלני יותר כי מערכת העיכול מנטרלת הרבה רעלים בדרך. בגדול בכל קבוצת המיצינים , טוברמיצין , טובי , גנטמיצין , קולירצין , אמיקצין ישנם תופעות לוואי שיכולות לפגוע בשיווי משקל ולא רק בעירוי ורידי. לקחתי עכשיו אינהלציות טובי שבצורה ממש רצינית גרמו לי לכל העולם להסתחרר והרגשתי את זה בעיקר כבעיות עיניים. איך שהספקתי עם הטובי זה עבר. קולירצין יכול מאוד לייבש לדוגמא וגם לעשות סחרחורת. בכלל לכל תרופה יש את הדברים שלי כאשר היא נפגשת עם הגוף , אחת עושה טוב יותר השניה פחות טוב ולא תמיד זה תופעות לוואי כמו הסתגלות לדוגמא. יש אנטיביוטיקות שיכולות אפילו להגביר את הליחה. מצחיק אבל אני עושה אינהצליות של גנטמיצין ברגע זה ממש , אין לי איזה נסיון של תופעות לוואי איתו

תופעות

תודה על התגובות. אני שואלת גם משום שבאתר של האיגוד כתוב ששימוש ממושך בגנטמיצין גורם לפגיעה קשה בכליות.אשמח לקרוא תגובות נוספות וכן התייחסות מתאימה של ורדית.

טובי הוא במינון מאוד מאוד

גבוה היחס לגרמיצין שלוקחים- בטח שילדים קטנים לכן לא אמור לקרות אבל צריך תמיד לקחת בחשבון ולא מראה לי שצריכה להיות בעיית כבד בגלל אנהלציות

thecarrier

New member
קטלני, הורס וכל המשפחה

מילים בשימוש בסלנג עם סוג של קריצה/הדגשה, ולא תמיד עם כוונה בתרגום הלשוני המקורי. זה משקה משש קטלני הכוונה שזה לא קוטל את מי שטועם ממנו, אלא נותן לו כנפיים
חבל על הזמן זה הפוך על הפוך, כלומר ששווה לתת לזה צ'אנס, שזה שווה. הסיבה להערה/להארה שלי, היא שיש פה גם קוראים שעלולים לפספס בהבנת ההתבטאות לקבל משמעות המילה קטלני באופן קשה, במיוחד כשמדובר בפורום הזה. ויקויק, למה התכוונת?

chakiv

New member
../images/Emo18.gif אין תרופה ללא תופעות לוואי

כדאי להבין את זה היטב! מי שאומר לכם שלתרופה (או אפילו לתוסף תזונה) אין תופעות לוואי - מקשקש לכם במוח!!!! השאלות שצריך לשאול הן: מה הן תופעות הלוואי ומה השכיחות של כל תופעת לוואי? האם התועלת בשימוש בתרופה עולה על הסיכון בשימוש בתרופה? לגבי תרופות אנטיביוטיות ממשפחת האמינוגליקוזידים (גנטמיצין, אמיקצין, טוברמיצין) תופעות הלוואי הנפוצות הן (ואני לא הולכת לפרט לכם את הכל, כי פשוט יש גבול לכמה שאני יכולה לכתוב לכם..): בחילות, הקאות, שלשולים - אלה נפוצים בתרופות אנטיביוטיות באופן כללי. תופעות לוואי שמוגדרות כמסוכנות ומופיעות בתרופות אלו (בשכיחות של 5%~) הן: 1. נפרוטוקסיות - פגיעה בתפקוד הכלייתי - ולכן מבצעים בדיקות דם תקופתיות לבדוק מדדים לתפקוד כלייתי תקין (שאני לא אפרט במסגרת זו). 2. אוטוטוקסיות - פגיעה במערכת השמע ובמערכת שווי המשקל. ועל כן, אחת לשנה-שנתיים יש לעשות בדיקות שמיעה למי שמשתמש בתרופות אלו באופן תכוף. הסיכוי לפגיעה שמיעתית עולה כאשר מספר המשטרים הטיפוליים באמינוגליקוזידים עולה מעל המספר 10 (סה"כ בתקופת החיים), ואז חשוב לעשות בדיקת שמיעה כל שנה.
חשוב לי לציין שבאינהלציה, שכיחות תופעות הלוואי הללו היא הרבה יותר פחותה מאשר כאשר הן ניתנות דרך הוריד. הסיבה לכך היא שבאינהלציה הטיפול הוא מקומי (כניסה לריאות ישירות) ולא סיסטמי (מערכתי, כלומר: זרימה דרך כל המערכות בגוף). אבל גם באינהלציה יכולה להיות ספיגה סיסטמית מסויימת (כלומר: אחוז מסויים של התרופה עדיין נכנס למערכת של כל הגוף) ועל כן עדיין יכולות להופיע תופעות לוואי - אבל בשכיחות נמוכה הרבה יותר. נכון שפירטתי לכם פה 2 תופעות לוואי מפחידות
בתרופות, אבל לא סתם אומרים לכם לקחת אינהלציות אלו - כאשר יש צמיחה של חיידק בליחה (או בדם) התועלת מהשימוש באינהלציות הללו עולה על הסיכון! כלומר: פחות סיכוי לאשפוזים בעתיד, פחות החמרות ריאתיות בעתיד, פחות פגיעה ריאתית, עכשיו ובעתיד, בעקבות צמיחת החיידק הנ"ל (בד"כ, מדובר בספסיאודומונאס, ואני בטוחה ששמעתם עליו כבר). (משגע אותי שאני לא יכולה להדגיש בפניכם דברים. כל פעם כשאני לוחצת על 'תחילת הדגשה' האתר בורח לי וזה מעצבן!!!!!
) מאוד חשוב לי שתבינו את עיקרון התועלת מול הסיכון. במיוחד ב- CF העקרון הזה חוזר על עצמו הרבה פעמים, כי לפעמים, לא תמיד מבינים למה לוקחים את התרופה (או למה נותנים לילדים שלנו את התרופה) אם מרגישים טוב ולא משתעלים או משלשלים. הסיבה היא התועלת שעולה על הסיכון - אם אני אקח את התרופה עכשיו, אני ארגיש טוב יותר בעתיד, אני פחות אתאשפז, פחות יתנו לי אנטיביוטיקות דרך הוריד, איכות החיים של תהיה גבוהה יותר עכשיו ובעתיד מאשר אם לא אקח את התרופה. תשמעו, זה מה שאני אומרת לכל האנשים שבאים לדבר איתי. אני פשוט מוסרת עובדות. בסופו של דבר, רק אתם תחליטו מה לעשות עם לקיחה או אי לקיחה של תרופה כזו או אחרת. זכותכם המלאה לסרב או לבקש אינפורמציה נוספת לפני שאתם מתחילים טיפול מסוים. כמובן שכדאי שתסמכו על הצוות המטפל שלכם שהוא יודע מה הוא עושה..... ורדית

תופעות לוואי

ורדית, תודה רבה. תרומתך אדירה!.שאלתי היא למה התכוונת בדברייך ואני מצטטת:"הסיכוי לפגיעה שמיעתית עולה כשמספר הטיפולים עולה על 10".

התכוונתי בעצןם

שבאינהלציה הסיכוי לתופעות לוואי הוא קטן בהרבה אבל יצא לי ככה כי מיהרתי...

מרי14

New member
בטוח שיש אפשרות לקבל מידע בנושא

ליד שרה והדסה שרות "דעת" הנותן מענה לכל שאלה רפואית בכל התחומים, השרות ללא תשלום כדאי לפנות אליהם ישירות 02-6444500 פרטים על שרות בקישור הבא www.yadsarah.org.il/daat מנסיון שלי הם רציניים ביותר ונחמדים. בהצלחה

למה צריך את יד שרה

כשאנחנו מקבלים תשובות כל כך מוסמכות מרוקחת שמומחית בסי אף ושיש לנו קשר ישיר לרופאים שלנו ולצוות במרפאה שיכול לעזור לנו? את בכלל חולת סי אף? כי זה נשמע שאת בכלל לא מבינה איך זה הולך אצלנו.

sporTV

New member
הגברת בסך הכל רוצה לעזור.......

היא כנראה בת 14, מתנדבת ביד שרה במסגרת לימודיה בחטיבה! חמודה היא מאוד על שהציעה! תודה רבה.

למעלה