ג'נטמיצין באנהלציה

ג'נטמיצין באנהלציה

קבלנו בפעם הראשונה. יש בדר"כ תופעות לואי? להיזה ר ממשהו? קולירצין עשה שמות ואסור לבת שלי להתקרב אליו. היא חטפה כאבים בקנה הנשימה ,שלקח להם מספר ימים טוב לעבור. שאלתי את הרופאה אם אפשר לעשות את האנהלציה ביחד עם מי המלח. היא אמרה שלא אבל לא נשמעה לי נחרצת. יש מישהו שערבב?

cafesito

New member
אם אני זוכר נכון צריך להיזהר יותר מחשיפה לשמש

אבל אני מעדיף לחכות לתגובות היותר מנוסים ממני.

vikvik

New member
חוץ מטעם לא משהו

לא זכורות לי תופעות הלוואי. לגבי השילוב עם מי מלח. לא הייתי ממליצה. מי מלח המטרה שלהם לשעל ולהוציא את הליחה. כדאי מאוד קודם להוציא אותה ואז לעשות אינהלציה של אנטיביוטיקה שתגיע למקומות עמוקים יותר ושהחומר לא יצא יחד עם הליחה שגם ככה יוצאת עם מי המלח.

תודה לעונים

לא קבלנו החלטה מה ואיך לעשות עדיין. רצינו להפסיק לתקופת הגנטמיצין את מי המלח. עכשיו החלטנו לנסות בלי גנטמיצין ולעבור את ההצטננות רק עם מי המלח. בעבר, לפני שהתחלנו מי מלח ,כל ניסיון למשוך את הזמן ולהתגבר בלי אנטיביוטיקה נכשל. הבעייה היא שכרגע אף אחת מהאנטיביוטיקות דרך הפה או בשאיפה לא עוזרת. את הגנטמיצין עוד לא ניסינו ואני רוצה שתישאר לחרום.

זו הפעם הראשונה

עד עכשיו נתנו לנו כל מני אנטיביוטיקות דרך הפה ובאנהלציות קבלנו: טוברמיצין, טובי וקולירצין . נדמה לי שזהו. הבנתי שאין יותר אופציות באנהלציה.

chakiv

New member
גנטמיצין באינהלציה

אין דיווחים בספרות המקצועית של תופעות לוואי משמעותיות במתן גנטמיצין באינהלציה. תופעות לוואי אפשריות: קוצר נשימה קל, ברונכוספאזם חמור (היצרות של דרכי נשימה. נדיר), סחרחורות (נדיר), אוטוטוקסיות (פגיעה בשמיעה. נדיר ביותר! רלוונטי במתן תוך ורידי), נפרוטוקסיות (פגיעה כלייתית. נדיר ביותר! רלוונטי במתן תוך ורידי. נבדק, בד"כ, באופן קבוע בבדיקות בדם המתבצעות) חשוב שהאינהלציה הראשונה תתבצע במרפאה יחד עם אחד מהצוות הרפואי על מנת לוודא שאין תגובה אלרגית חריפה שתתבטא בברונכוספאזם. יש המייחסים את הברונכוספאזם הנ"ל לחומר המשמר המצוי בתוך האמפולה של האנטיביוטיקה ולא לאנטיביוטיקה עצמה. אין לערבב את האנטיביוטיקה יחד עם מי מלח היפרטונים (מהסיבה שסיאפניקית אחת הסבירה טוב מאוד) - המטרה של מי מלח היפרטונים זה להוציא את הליחה עמ"נ שהטיפול האנטיביוטי יפעל טוב יותר ויחדור למקומות עמוקים יותר. במתן בו זמני של מימלח היפרטונים יחד עם האנטיביוטיקה יש חשש שהאנטיביוטיקה תצא יחד עם הליחה. חוץ מזה, בערבוב שני המרכיבים, הסיכוי לברונכוספאזם חריף עולה ואנחנו לא רוצים להחריף את המצב. ורדית

chakiv

New member
ברונכוספאזם - Bronchospasm

מדובר ב קוצר נשימה חריף כתוצאה מהתכווצות של השרירים לאורך הברונכיולים (החלק התחתון ביותר של קנה הנשימה. ראו תמונה). ההתכווצות הלא רצונית הזו נגרמת, בד"כ, ממרכיבים אלרגים חיצוניים (כמו תרופות למיניהם, אבק, פריחה של עצים וכו') המגרים תאים בגוף (תאי מאסט או באזופילים). למעשה, זוהי תגובה אלרגית. ההיצרות בדרכי הנשימה ו/או הדלקת הנוצרת כתוצאה מכך יכולים להוביל להיווצרות ליחה. התסמינים דומים לאסטמה אבל בצורה חריפה, כלומר: התגובה תתבטא בקוצר נשימה שהינו לרוב מיידי (ולכן, כאשר מתחילים אינהלציה בחומר חדש, כדאי לעשות זאת במרפאה בפעם הראשונה, תחת ביקורת). עליה ביצירה של ליחה, ירידה באספקת חמצן, שיעול עד כדי היפוקסיה (ירידה בחמצון הדם). כמו שאמרתי, התגובה היא בד"כ מיידית אבל ישנם גם דיווחים על התרחשות גם כמה שעות אחרי האינהלציה. כמו כן, בנסיון לבצע אינהלציה שניה עם אותו החומר, התגובה הבאה תהיה חריפה יותר.... ורדית

chakiv

New member
תמונה של הברונכים - ברונכיולים - אלוואלים

ושל הריאות בכלל ...

ג'נטמיצין

ההיסטוריה שלנו באינהלציות של אנטיביוטיקה (8 שנים),כוללת: גאראמיצין (אמפולות מזכוכית שהיה צריך לשבור כדי לפתוח), טובראמיצין, וכעת טובי .אינני יודעת אם הן מאותה משפחה של הג'נטמיצין (שאלה לורדית). הטובי עולה על כולן, משפיעה מצויין. החיסרון הוא שצריך לקחת אותה לסירוגין, חדש כן חדש לא. תמיד כדאי לקחת אחרי פיזיו כי כשהריאות נקיות החומר יעיל יותר באינהלציה. אין שום צורך במי מלח. הקולריצין עשה שמות גם לבננו. הפסקנו לקחת אחרי 3 נסיונות קשים...

חודש ה"הפסקה"

היי אלונים- נתבקשתי לשאול אתכם מה אתם מקבלים בחודש ההפסקה מהטובי מתוך הבנה שבניגוד לשואל שמקבל קולירצין במהלך חודש זה אתם הפסקתם לקחת אנטיביוטיקה זאת.

חודש ההפסקה

לריקי ולמתעניינים! אכן התכנית המקורית היתה לתת קולירצין בחדש ההפסקה. אך לאור ההשפעה השלילית, הפסקנו אחרי שלושה מחזורים. כיום בחדש ללא הטובי, אנחנו לא נותנים אנטיביוטיקה באינהלציה. ב"ה המצב יציב!

תודה על העדכון

ומאחלת שהיציבות תמשיך, כמובן, עד 120!

chakiv

New member
אמינוגליקוזידים

אכן, סיאפניקית אחת צודקת (חשבת ללמוד רוקחות פעם?!!?): גנטמיצין (גרמיצין הינו שם מסחרי של גנטמיצין) , טוברמיצין (טובי הינו שם מסחרי של טוברמיצין) הינן שתי אנטיביוטיקות ממשפחת האמינוגליקוזידים (משפחת אנטיביוטיקות עם מבנה כימי מסויים ועם פעילות חיידקים ספיציפית. אני לא ארחיב כאן, כי באמת...לא רוצה שתישנו
). כוליסטין הינה אנטיביוטיקה בפני עצמה ואינה שייכת למשפחת האמינוגליקוזידים. הטיפולים הללו הינם טיפולים כנגד חיידק הפסיאודומונאס. למעשה, טוברמיצין, טובי, הינה האנטיביוטיקה היחידה המאושרת FDA למתן באינהלציה ואילו כל שאר האנטיביוטיקות אינן מאושרות לכך (אעפ"י שנותנים אותן כבר שנים בצורה כזו. פשוט לא הציגו מספיק עבודות מבוקרות רנדומליות לגבי יעילותן באופן זה). הטיפול בטוברמיצין מאושר למתן של 28 יום ,חודש כן וחודש לא, וכל 6-12 חודשים של טיפול יש לבצע הערכה מחודשת לגבי היעילות הקלינית. למיטב ידיעתי, אין זמן מקסימלי של טיפול בטוברמיצין באינהלציה. אם התגובה עם טוברמיצין אינה מספקת, יש המחליפים את האנטיביוטיקה הזו בגנטמיצין או בכוליסטין(כמובן שאם מלכתחילה התחילו עם גנטמיצין/כוליסטין והיא עושה את העבודה, לא משנים טיפול, בד"כ) . ישנם מטופלים שמקבלים חודש טובי וחודש כוליסטין וכך למשך תקופה מסויימת..... לכוליסטין יש יותר תופעות לוואי באינהלציה ולכן יש רבים שלא מסתדרים איתו. בקיצור, ישנם משטרי טיפול שונים והנכון הוא "לתפור" לחולה את המשטר הטיפולי המתאים והנוח לו. ורדית

למעלה