גנדי.

קלימרו

New member
גנדי.

אתמול, באשמורת שלישית, העיר אותי גשם זלעפות , גשם זלעפות העיר אותי בחיפה, ואור ראשון החל מבצבץ. ואני קמתי בבהלה משנתי, לנשמע המיים המכים את הרחוב, קמתי, שטפתי פניי, וקראתי את ברכות השחר. היה זה גשם ראשון של העונה, כזה שהכינרת שלנו מייחלת לו זמן רב. אומרים שמלכות שמיים בוכה על אחינו גנדי. האם היא בוכה כי יודעת מה יהיה גורל ישראל מעתה, או שמא בוכה משמחה, על כך שהגיע אליה אדם גדול? גנדי, אחינו, מורנו ורבנו, מה אומר לכם שלא אמרו היום מנהיגנו, אין מילים, בוודאי שמתם לב שמאתמול לא כתבתי הודעה אחת, כי לא הייתי מסוגל לכך. בלילה ההוא ישבתי עם רכז הסניפים של מולדת, הצטרפתי, התנדבתי לפתוח את סניף חיפה- וכבר בבוקר, נפל עלינו האסון. היום, ליווינו כולנו בירושליים, את אחת התקוות האחרונות שלנו, למנוחת עולמים. ואתם, אוייבנו, אני מודה שגרמתם לנו אבדה מהכבדות ביותר שידענו מעולם, אך אל תמהרו לצהול, כי עמים רבים כמותכם ניסו לדבור עלינו, וכולם נחרבו, כל הנסיונות כשלו בזכות מלכנו! אתם, עפר לרגלינו לעולם, ודינכם יהיה כדין כל אוייבי ישראל לאורך הדורות! אנחנו נוצרנו הרבה לפניכם, ונישאר כאן גם הרבה אחרי שאחרון הפלשתינים יחדול מלהתקיים. השם יקום דמך אחינו!

haddas

New member
אוקיי...

אני מקבלת את זה שאתה מבכה מוות של בנאדם, ועוד יותר מזה, בגלל שהוא היה איש ציבור גדול... אבל תראו, כל יום כמעט נהרגים פה אנשים, למה אותם לא מבכים? אני אישית, לא אלך לכל לוויה, אבל אני מבכה אותם/ן עמוק עמוק בתוך הלב. בלי שאף אחד מרגיש... אני חושבת שלא צריך לבכות בנאדם אחד יותר מהשני, בגלל מעמדו בחברה... היום בבית הספר היתה התכנסות לזכר גנדי...המנהל רצה להדגיש שזה לא טקס, אלא התכנסות. בכל הכיתות דיברו עליו היום... יהיה זכרו ברוך...בתור אדם!
הדס

לביא1

New member
גנדי היה אומר כך אבל...

את לא תביני את זה אני במפלגה והוא כמו אבא בשבילנו הוא היה נהדר אני פפגשתי אותו לשמתי הספקתי הוא היה איש נהדר ולכן אני מבכה עליו יותרמצטער גם אם אני לארוצה ככה זה הרגשות שלי גלשו החוצה ואני איש קשה כמו אבן בדרך כלל אין מה לעשות את לא תביני כי לא הכרת את הבן אדם

גם אלה שלא הכירו אותו אישית..

אלא, פשוט מודעים לתרומתו למדינת ישראל לזיו עיניו להיותו אדם גדול, יבכו עליו.. הדס, אף אחד לא מבקש ממך לבכות עליו, את כנראה לא מבינה פשוט את עומק הטרגדיה, וברור שבוכים עליו בתור אדם כי עצם זה שרצחו אותו, זה כאילו שעקרו ממדינת ישראל חלק נכבד מהבסיס שלה, לקחוממנה אדם שבאמת דאג לשמור עליה שלמה ולא לחלק אותה ו"לוותר"..הוא עמד על שלו, ופשוט איננו עוד, כמה חבל.. פשוט אוצר שנלקח ..ולא יוכלו להשיבו לעולם..

haddas

New member
אבל...

למה את חושבת שאני לא מבינה? ברור שאני מבינה... אבל אתם כנראה לא הבנתם את מה שאני אמרתי... אמרתי שקודם כל, צריך לבכות עליו בתור בנאדם, בלי קשר למי שהוא היה...ורק אחר כך לבכות עליו בתור פוליטיקאי. מאחורי כל פוליטיקאי יש בנאדם, לבני אדם מותר לטעות... הדס

danrozzen2

New member
תבורך גנדי........ ../images/Emo43.gif

גנדי היה סר התירות יום אחד גנדי יצא למלון הייט בירושלים גנדי לא רצה שומרי ראש ואז בהוא פלסתינים וזיכרונו ליברכה!!!!!! גנדי נרצך בילדיו לו הייתי קים זיכרונו ליברחה גנדי [רחבאם זאבי] כל תפוז מודה לך מעוד מעוד!!!

יפה אמרת, אם כי..

ההסטוריה בטח תחזור על עצמה, ושוב נמצא את עצמנו בגלות, ואח"כ שוב יבוא טופס מנדט, ואז שוב יבואו פלשתינים...וההיסטוריה חוזרת חלילה..אי אפשר להאבק בזה.. בעיניי, במותו של גנדי, נאבדה תקווה גדולה ביותר, איש שהיה פטריוט דגול נרצח, האיש הזה היה אוצר, שנלקח מאיתנו לעולמיי עד, כמוהו לא יהיו, הוא היה אחד ויחיד, מותו הוא מעין תבוסה, אנחנו ממש מפסידנים, המחבלים נכנסו, ירו ויצאו, בלי שישימו לב, ש... פשוט מוזר!! המדינה חדלה מלתפקד, פשוט חדלה מלתפקד, אנחנו כבר לר פועלים בחוכמה, אין ספק לעומת זאת ש"הם" מאוד חכמים, מעוללים לנו כאלה טרגדיות שוב ושוב..ומתחמקים מזה, עד מתי????????????????????

קלימרו

New member
חז"ל אמרו...

הזורע חיטה, דואג לשנה. השותל עצים, דואג לשנים. המחנך נפשות, דואג לדורות. מציל נשמות יהודים, תפס מקומו בעולם הבא. ואנו הדור הבא, לו רק נרצה, נוכל לחנך דורות שיהיו כמו גנדי, אם רק נזכור מי אנחנו, את המורשת שלנו, ולא את זאת של אוייבנו.

קלימרו

New member
מה פתאום!!!!!!!!

אלימות לא פורת בעיות. ניתן להם מדינה, כסף שטחים, ניתן את דמנו (כל עוד זה ימניים לא ממש איכפת) ניתן את חרותנו, ניתן הכל, רק חלילה לנו ממלחמה, מצידנו להתבולל ולהיות גויים, מצידנו להיחרב, העיקר לא מלחמה. אבוי עלינו, שיש בקירבנו אנשים שאינם מבינים מה קורה, שאינם הפנימו, שקוראים לציונות גזענות, שמדברים מגרוניי מרצחים. אבוי עלינו, ואשרי מי שיודע לשחות.

danrozzen2

New member
צריך לצאת להפגנה......... ../images/Emo92.gif

נימאס כבר מהערבים צריך לצאת להפגנה נגד אוסמה בין לדן גם העירקים והאירנים והפלסתינים

peace and love

New member
נישאר כאן עד שאחרון הפלשתינים

יחדול מלהתקיים? זאת לא גזענות? אז אני לא יודעת מה כן...

קלימרו

New member
אני לא ייחלתי למותם.

אני רק אמרתי שעם ישראל ימשיך להתקיים אחריהם. זה שאתה עצוב על כך שעם ישראל יתקים לנצח זה אומר שאתה אנטישמי וגזען לא אני.

haddas

New member
אולי...

אתה לא יכול להיות בטוח בזה שנמשיך להתקיים גם אחריהם... ואף אחד פה לא עצוב על כך שעם ישראל יתקיים לנצח... הדס

קלימרו

New member
הדס.

א. אני יכול להיות בטוח. אם את מאמינה בתורת ישראל ולא בקוראן אז כתוב שם "ציון לעולם תשב" וכן מובטח ע´י הקב"ה שעם ישראל ימשיך להתקיים לנצח נצחים. ב. אני לא אמרתי שאני בטוח, הכוונה היא לתקווה שעם ישראל, אני מייחל לזה שהעם ימשיך אחרי כולם.

haddas

New member
קלימרו...

אני מאמינה בתורת ישראל...למרות שאני חילונית. וגם אני, עם עוד כמה מליוני אנשים, מייחלת לזה שעם ישראל ימשיך לשרוד אחרי שכל שאר העמים ייכחדו... הדס

peace and love

New member
אני בת. חוץ מזה

השם ינקום דמם? זה עוד משהו שמעיד. אני לא גזענית ולא אנטישמיתצ אני פוט לא חושבת שאלימות תפתור את הבעייה. ויש פה הרבה אמירות כאלה מצידך...

אבנר.

New member
קלימרו ../images/Emo24.gif

קלימרו, מה שכתבת אלו דברים שממש יוצאים מהלב וגרמו לי להתרגש מאוד!! אני כבר בנוער מולדת בערך שנתיים, ואני שמח שהצטרפת לשורותנו, יש לנו אחלה של נוער!!!! וחבר´ה מכל הארץ: דתיים, חילונים, ותיקים, עולים, ספרדים אשכנזים וכל עם ישראל!!! -אז ברוך הבא!!! וכל מי שהצטרף
-המשותף לכולנו זה שכולנו אוהבים את הארץ ולא מוכנים לוותר על המולדת וכמו שגנדי ז"ל הי"ד היה אומר "המולדת קודמת למולדת"(התנועה) -הקיצר ממש כל הכבוד והמון ישר כח על ההצטרפות ועל תחילת הפעילות בחיפה ושוב כ"כ שדיברת עם אילן רכז הסניפים, הוא באמת בחור אחלה!! ואתם חבר´ה כל מי שרוצה להצטרף נוער המקסים שלנו -מוזמן ליצור איתי קשר, -יש לנו שבועות עבודה בעיקר ביש"ע, שבתות חיזוק, סמינריונים, טיולים ומה לא... -אז הקיצר חבר´ה אתם מוזמנים להצטרף אלינו!!!

אבנר.

New member
אבל...

תומר הוא לא רכז הסניפים של מולדת... -תומר הוא מהצעירים (18-25-30) -בערך, עד כמה שידוע לי... והוא גם חבר במזכירות, לרכז הסניפים והנוער קוראים אילן, ואגב, עוד מעט ישנם בחירות למועצת הנוער (בע"ה בחנוכה) -כך שאתה מוזמן לרוץ -אם יש לך ראש לזה...

למעלה