גנגליון

גנגליון

אני סובלת מגנגליון בשורש כף יד שמאל. האם למישהו כאן יש נסיון בטיפול בכך? תודה!!

כן

אפשר לנסות עיסוי עדין מקומי עם ארניקה. אם לא עוזר, לבוא לטיפול. (ולשים לב- ממתי, האם כואב? האם משהו השתנה בפעילות של יד שמאל?)

yoelnd

New member
אצלי זה עובד בדרך אחרת......

היי מנסיון קליני וגם אצל אורטופד: מכה ממוקדת על המקום ועיסוי מקומי במשך 3 ימים וזה נעלם (למטופל הותיק בנתיים יותר מעשר שנים!!!) או בדרך ששמעתי, דיקור המקום להוצאת הנוזל (השומני) - ממליץ על מישהו עם נסיון!!! בהצלחה!

אאוץ'

למה בכוח? אצלי הוא חשב שהגנגליון בגלל הרכיבה על אופנוע ולא העיז לתת מכות... קצת תשומת לב כל יום- והכל נעלם

למה בכוח?

ככה מטפלים ביעילות רבה בתאילנד. לוקחים ספר עב כרס (איזה 8 ק"ג) ומנחיתים אותו (את הספר) בדיוק על הגלגיליון. רק לשים לב שבמקרא שריחמתם, וההנחתה לא מספיק חזקה, אז הגלגיליון לא מתפוצץ!!! שפשוף מתמיד בין הגידים בגלל תנועה מונוטונית ומורובה יכולה להביא את הצרה הזאת.

0 אור 0

New member
אם הוא לא כואב

אז אפשר גם פשוט להמתין (הרבה זמן) והוא יעבור לבד, היה לי פעם, ולא ממש התלהבתי משיטת המכה החזקה (שזה מה שכולם המליצו לי), אז חיכיתי.

תודה ותשובות לשאלות

הוא כואב ומפריע לי לתפקוד ההשערה שלי היא שהגורם לו הוא זה שאני לוקחת את הקטנה שלי על הידיים, לרוב על מותן שמאל עם יד שמאל (בת שנתיים, 11 ק"ג) ממה שהבנתי מהאורתופד שהייתי אצלו, וגם ממה שקראתי באינטרנט, אחוזי ההצלחה של שאיבת הנוזל הם מאוד נמוכים, משהו כמו 30-40% עד כמה שהבנתי ממה שקראתי שיטת המכה החזקה כבר לא מומלצת\ והאמת, גם לא נשמעת לי הגיונית. אני אנסה עיסוי מקומי. תודה רבה בינתיים ואני אשמח אם למישהו יהיו עוד תובנות.

mic26

New member
טיפול בטווינא

שימו לב, רגע היסטורי! הפעם הראשונה שבה אני ממליצה על טווינא ולא שיאצו... היה לי פעם דבר כזה, שאגב "גנגיליון" זה לא השם המדוייק שלו, אבל אני לא זוכרת את ההגדרה המדוייקת. שאלתי את כל המורים במכללה שבה למדתי, מטפלים מנוסים. עיסיתי את המקום וקיבלתי דיקור יומיומי סביב הג'ולה המעצבנת הזאת, שהתחילה לכאוב ולהפריע לי ברכיבה על אופניים ומתן טיפולי שיאצו. עד שהגעתי למורה הסיני לטווינא והוא העיף את זה בעשר דקות טיפול. זה כאב מאוד, אבל מאז לא חזר, ועברו לפחות עשר שנים. חשוב ללכת למישהו שיודע איך מטפלים בזה בפועל ולא רק בתאוריה. אגב, לפני שלוש שנים לבן זוגי היה אותו דבר. דקרתי אותו מסביב, עיסיתי את המקום ובסוף אחרי חודשים כל כך התעצבנתי שאזרתי אומץ ועשיתי בדיוק מה שהמורה לטווינא עשה אצלי. נשמע "פאק" קטן וזה נעלם ומאז לא חזר.

mic26

New member
שאלה טובה

אני בזמנו פניתי לד"ר גואן, אבל אני לא יודעת אם הוא עדיין בארץ. אולי בפורום "רפואה סינית" יוכלו לעזור לך למצוא אותו או מישהו אחר. אם לא, סעי לצרפת ובואי לטיפול אצלי

למעלה